İprize ile İşletmenizi Tanıtın ve Ücretsiz Reklam Yapın
Bugün sizlere yepyeni bir girişimden bahsetmek istiyorum. İprize dünya üzerinde 130’dan fazla ülkede kullanılan ve bugüne kadar 600 Binin üzerinde indirilmiş yarışma tabanlı bir uygulamadır. Daha önce yarışarak para kazandıran uygulamaları incelemiştik. Ancak İprize uygulamasını diğerlerinden farklı yapan işletmelere, kurumlara ve topluluklara yarışma düzenleme fırsatı sunmasıdır.
Hem IOS hem de Android cihazlar üzerinden indirilen İprize, sizlere ücretsiz olarak yarışma düzenleme fırsatı sunmaktadır. Düzenlenen bu yarışmalardaki başlangıç ödülü ise tamamen İprize tarafından verilmektedir.
Nasıl Yani? Örneğin; Bir kuaför dükkanınız var ve işletmenizin adını duyurmak istiyorsunuz. Bunun için “En iyi saç tasarımı fotoğrafını” gönder diye bir yarışma düzenleyebiliyorsunuz. Yarışmaya katılanlar büyük ödülü almak için fotoğrafları yükler. Uygulama kullanıcıları ise “Beğeni” butonuna tıklayarak, katılımcıların yükledikleri fotoğrafları oylar. Yarışmada en yüksek oyu alan büyük ödülü kazanır. Beğeni yapanlar USD’ye çevrilebilen puanlar toplar. İşletme sahibi ise düzenlemiş olduğu yarışmada İnstagram profilini ve işletmesi hakkındaki bilgileri paylaşarak ücretsiz bir şekilde reklam yapmış olur.
İprize Uygulamasının Mantığı Nedir?
Size makalenin giriş kısmında uygulamayı özet bir şekilde anlattım. Şimdi Küçük işletme sahipleri, kurumlar ve topluluklar için ne kadar avantajlı olduğu kısmını en ayrıntısına kadar aktarayım.
İprize Uygulamasında 2 grup vardır.
- Yarışmacılar
- Yarışma Düzenleyenler
1.Yarışmacılar
Yarışmacılar, İprize uygulamasında puan toplayarak para kazanmaktadırlar.
1000 Puan = 5 $
Kazanılan bu paralar anında Transferwise hesabı üzerinden banka hesabınıza çekilebilmektedir. Yarışmacılardaki Puanlama sistemi ise;
- 1 Beğeni = 1 Puan
- 1 Yarışmayı Paylaşmak = 10 Puan
- 100 ve Üzeri Yorum = 500 Puan
- Youtube’da İprize tanıtımı yapmak 10.000 Puan
- Tiktok İprize Tanıtımı Yapmak 5.000 Puan
- Facebookta İprize Tanıtımı Yapmak 1000 Puan
- Yarışmalara Katılmak ve 200+ Üzeri Çalışma Paylaşmak 2000 Puan
- Bir yarışma oluşturmak ve onun onaylanıp yayına alınması 100 Puan
Yarışmacıların amacı her zaman puan toplayıp bunları paraya çevirmektir. Ancak unutmayınız ki yarışmacı da aynı zamanda yarışma düzenleyebilir. Ya da yarışma düzenlemek isteyenlere de aynı zamanda yarışmacılar gibi puan kazanabilir. Her iki taraf için para kazandıran bir oyun olduğunu düşünelim.
2.Yarışma Düzenleyenler
Özellikle işletme sahipleri için markasını duyurmak için mükemmel bir fırsat. Kullanıcı profili oluşturup kendi logonuzu, İnstagram, Facebook ve Youtube adresinizi profilinize eklersiniz.
Sonraki aşamada ise İprize üzerinden ücretsiz yarışmalar oluşturabilir ve işletmenizin reklamını yapabilirsiniz. Size her ay 100 adet ücretsiz yarışma oluşturma hakkı tanınır. Yarışmaya katılan kişiler arasında en çok beğeni alanlar İprize tarafından verilen yarışma ödülü puanın sahibi olur. Yani sizin herhangi bir ödeme yapmanız gerekmemektedir.
Örneğin; İphone 13 ile en iyi çekilmiş fotoğraf yarışması düzenliyorsunuz ve bu yarışmaya katılmak için işletmenize ait Logonun resmin üzerinde paylaşılması gibi bir şart koştunuz. Yarışmaya katılan kişiler fotoğraflarını sizin istediğiniz şartlarda yükler. Diğer uygulama kullanıcıları ise en iyi fotoğrafı beğenerek oylarlar. En çok beğeni alan yarışmanın kazanını olmaktadır.
İşletme sahiplerinin bu noktadaki avantajı ise marka adını duyurmasıdır. Düşünün ki binlerce kişi fotoğraflara bakarken, markanızın logosunu gördü. Tabi İnstagram hesabınızın beğenilmesini de isteyebilirdiniz.
Yarışmalar 2’ye ayrılmaktadır.
1.1 Açık Yarışmalar
Herkesin katılabildiği yarışmalara açık yarışmalar denilmektedir. Uygulama üzerindeki herhangi bir kullanıcı bu yarışmaya katılabilir ve oylama yapılabilir. İşletme sahibi ya da kurum tarafından yarışma düzenlenirken başlangıç ve bitiş tarihi belirlenir. Yarışmaya katılacak olan kişiler ise bu tarihler arasında istenilen çalışmalarını yükler ve katılım sağlar. Yine aynı tarihler içinde yapılan beğeniler sonucunda yarışmanın kazananı belirlenir ve büyük ödül verilir.
2.2 Kapalı Yarışmalar
Daha çok özel gruplar ve kurumlar için düşünülmüş olan yarışma türleridir. Sadece sizin paylaşmış olduğunuz şifreye sahip olan kişiler bu yarışmaya katılabilir ve oylamada bulunabilirler. Örneğin; 40 kişilik Üniversite öğrencisi arasında en iyi resim yapma yarışması düzenleyeceksiniz. Yarışmayı düzenlersiniz ve öğrencilerle şifre paylaşımında bulunursunuz.
Her bir öğrenci tarafından şifre ile giriş yapılıp resimler yüklenir ve kendi aralarında oylama yapılır. En çok oy alan resim kazananı İprize uygulaması üzerinden belirlenmiş olur. Tabi seçeneğiniz sadece bu değil. Aynı zamanda İnstagram takipçilerine, WEB sitesi ziyaretçilerinize özel anketler düzenleyebilir ya da anlar arasında yarışmalar yapabilirsiniz.
Yarışmalarda belirlenen ödülleri arttırmak için moderatörler ile iletişime geçebilirsiniz. Bu sayede daha büyük ödüller ile yarışmacıların ilgisini çekmiş olacaksınız.
Kapalı Yarışmalar Nerelerde Kullanılabilir?
Küçük işletmeler ve topluluklarda kullanılabileceğinden bahsettik. Ancak daha da açıklamak gerekirse İK etkinlikleri, team building, kurumsal yarışmalar, aktiviteler, anketler, sunum oylama, özel partiler, ajans için yarışmalar vb. gibi sınırsız kullanım alanı mevcuttur.
Yarışma Oluşturucular İçin Kurallar
Uygulamanın alt kısmında bulunan ” + “ kısmına tıklayarak kendi yarışmanızı oluşturabilirsiniz. Uygulamada belirli bir form düzeni bulunmaktadır. Bununla birlikte;
- Yarışmada uygunsuz içerik paylaşılmamalıdır.
- Yarışma moderasyonun kontrolünden sonra yayınlanır.
- Uygulamanın moderasyon kontrolü 1 ile 24 saat arasında değişmektedir.
- Her yarışmadaki ücret miktarı Grocemania Limited tarafından belirlenmektedir.
Yarışma Düzenleyiciler İçin Ödüller
Uygulamada sadece yarışmacılar değil, aynı zamanda yarışma düzenleyenler içinde ödül verilmektedir. Bu ödüller;
- Bir yarışma oluşturmak ve onun onaylanıp yayına alınması= 100 puan
- Oluşturduğunuz yarışmada 100 ve daha fazla beğeni toplamak = 500 puan
- Oluşturduğunuz yarışmada 100 ve daha fazla yorum toplamak = 500 puan
- Oluşturduğunuz yarışmanın gerçekleşmesi (yani yarışmaya talep edilen kişi sayısının katılması) = 1000 puan
- Oluşturduğunuz tüm yarışmalara toplam 500 ve daha fazla yarışmacının katılması = 10.000 puan
Dünya üzerinden 130 ülkeden 600 Bin indirme rakamına ulaşmış olan bu uygulama Türkiye pazarına yeni girmiştir. Sizde işletmenizi tanıtmak ve uygulamayı ilk kullanacak kişiler arasında avantaj sağlamak için indirebilir, yarışma paylaşabilirsiniz.
Çok güzel olmuş
Çok güzel olmuş ellerine sağlık kardeşim