Güney Kore İşçi Maaşları ve Asgari Ücret 2023

Güney Kore İşçi Maaşları ve Asgari Ücret 2022

Güney Kore İşçi Maaşları ve Asgari Ücret 2023

Güney Kore işçi maaşları ve asgari ücret 2023 yılında ne kadar sorusu bu ülkede çalışmak isteyenler tarafından araştırılıyor. Gelir düzeyi Türkiye’den daha yüksek olan ülkelerde çalışmak, birçok vatandaşa oldukça cazip geliyor. Bu doğrultuda vatandaşlar farklı ülkelerin çalışma koşulları ve işçi maaşları konusunda çeşitli araştırmalar yapıyor.

İşçi maaşları ve çalışma şartları açısından cazip ülkeler arasında yer alan Güney Kore bu özelliği ile farklı ülkelerden sürekli olarak işçi kabul ediyor. Güney Kore işçi maaşları ne kadar sorusuna yanıt bulduktan sonra bu ülkeye giriş için diğer konular hakkında bilgi alabilir ve bu ülkede çalışanlar arasında yerinizi alabilirsiniz.

Güney Kore’de Asgari Ücret 2023 Yılında Ne Kadar?

Güney Kore işçi maaşları ve asgari ücret 2023 yılında ne kadar sorusuna yazının devamında yanıt bulabilirsiniz. Güney Kore’nin resmi para birimi Won’dur. Ülkede asgari ücret ve maaş ödemeleri Won para birimi üzerinden yapılır. Bu para Dolar birimine çevrilerek de ödenebilir. Güney Kore’de asgari ücret ve ödeme koşulları şöyledir;

  • Ülke genelinde asgari ücrete karşılık gelecek şekilde işçilere ödenen saatlik ücret 9.160 Won’dur.
  • Ülke genelinde ödenen ücretin TL karşılığı 118 TL’dir.
  • Güney Kore’de asgari ücret ile çalışan bir işçi aylık 1.360 Dolar kazanır.
  • Bu ücret Türk Parası ile 2023 yılında 23.500 TL eder.
  • Ülkede işçi olarak çalışanların aldıkları ortalama maaşlar 2000- 2500 Dolar arasındadır. Bu rakam sektörlere göre ve iş pozisyonlarına göre değişiklik gösterir.

Güney Kore diğer Asya ülkeleri ile kıyaslandığında Her açıdan işçilere rahat çalışma ortamı sunar. Ülke, asgari ücret açısından değerlendirildiğinde dünya sıralamasında 13. sırada yer alır.

Ülkemiz ile kıyaslandığında Güney Kore’de asgari ücret ve diğer ücretlerin oldukça yüksek olduğunu bilmelisiniz. Güney Kore işçi maaşları ve asgari ücret 2023 yılında ne kadar sorusuna yanıt bulduktan sonra eğer rakamlar sizi tatmin ediyorsa ülkede çalışmak için gerekli olacak diğer şartları sağlayarak bu ülkede çalışmaya başlayabilirsiniz.

Güney Kore’de Yaşam Şartları Nasıl?

Güney Kore, refah açısından en rahat ülkelerden birisidir. Sosyal yaşam açısından oldukça gelişmiş olan bu ülkede vatandaşlar maddi açıdan sıkıntı yaşamadan hayat sürdürebilir. Ülke genelinde yabancı işçi kabul eden sektörlerin neler olduğunu araştırarak size uygun iş pozisyonları için başvuruda bulunabilirsiniz.

Güney Kore işçi maaşları ve asgari ücret 2023 yılında ne kadar sorusuna yanıt bulduktan sonra ülkedeki yaşam masraflarının ne kadar olduğu hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. Bu sayede atlık olarak kazancınızın ne kadarının sizde kalabileceği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Güney Kore’de yaşam giderleri konusunda bilmeniz gereken önemli detaylar şu şekildedir;

  • Ülke genelinde ev kiraları ortalama 400- 1200 Euro arasında değişir.
  • Ortalama olarak 80 metrekarelik bir evde fatura giderleri (elektrik, su, doğalgaz) 100-150 Euro arasındadır.
  • Ülkede aylık market alışverişinizi temel gıda üzerinden yaparsanız ortalama olarak 250- 300 Euro arasında bütçe ayırmanız gerekir.
  • Güney Kore’de ulaşım için taksi tercih ederseniz 1 saatlik bir yolculuk ortalama 9 Euro’dur. Taksi açılışı 2.40 Euro üzerinden yapılır. Aylık pass bilet ücreti 40 Euro’dur. Bunun yanında toplu taşıma bileti için her defasında 0.94 Euro ödeme yaparsınız.
  • Ülke genelinde giyim alışveriş rakamları orta seviyededir. Bunun dışında sosyal aktivitelere katılmak isterseniz yaklaşık olarak 400-500 Euro bütçe ayırmanız gerekir.

Güney Kore’de 31 Aralık 1986 yılında yeni bir yasa yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda ülkede asgari ücret hesaplamaları güne göre değil saate göre yapılır. Saatlik olarak çalışanların kazandıkları ücretler ay sonunda hesaplanır ve ortaya aylık ödeme rakamları çıkar. Dolayısı ile sektörlerin çalışma saatleri alınacak olan ücret asgari bile olsa bu rakamların değişmesine neden olmaktadır. Daha fazla çalışma saatine sahip şirketlerde asgari ücret seviyesinde bile olsa çok fazla kazanç elde edebilirsiniz.

Güney Kore’de Ne İş Yapılır?

Güney Kore’de çalışmak için birçok farklı iş arasından tercih yapabilirsiniz. Her açıdan gelişmişlik düzeyi oldukça yüksek olan ülkede Türk işçilerin çalıştığı birçok farklı sektör bulunur. Bunlardan bazıları şunlardır;

  • Gıda
  • Hizmet
  • Sağlık
  • İnşaat
  • Pazarlama
  • Muhasebe
  • Turizm

Sektörler arasından size uygun olanları tercih ederek bu doğrultuda şirketlerin açtıkları iş ilanlarını gözden geçirebilirsiniz.

Güney Kore İşçi Maaşları ve Asgari Ücret 2023 makalemizin sonuna geldik. En çok sorulan peynirci baba hakkında ki makalemizi incelemek isterseniz Suudi Arabistan’da Asgari Ücret ve İşçi Maaşları 2023 makalemizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.