Dünyanın En Çok Kazandıran 11 İş Sektörü
Para kazanmak söz konusu olduğu zaman bazı iş fikirleri ve iş sektörleri öne çıkıyor. Siz de bir girişimci olarak iş dünyasında daha karlı bir sektöre yatırım yapmak istiyorsanız bu rehber aracılığıyla dünyanın en karlı 11 iş sektörünü keşfedebilirsiniz.
Sermayenizi daha karlı bir işe yatırmak istiyorsanız işte 2024 yılı itibarıyla oldukça karlı 11 iş sektörü…
Listemize geçmeden önce bu işlerle ilgili faaliyet göstermek istiyorsanız mutlaka gerekli eğitimleri almanız gerekiyor. Hiç bilmediğiniz bir sektöre yatırım yapmak sermaye harcamak, hızlı bir şekilde kaybetmenize neden olabilir. Unutmayın hızlı kazanç vadedenler, hızlı kayıp yaşamanıza da neden olabilir. Bu nedenle kendinize uygun gördüğünüz sektörde mutlaka gerekli eğitimleri almalısınız. İş hazırlığı sürecini gerçekleştirmelisiniz.
1. Bebek Giyim
Son yıllarda dünya genelinde giyim sektöründe en yüksek karlılığın bulunduğu sektörlerden biridir. 2024 yılının ikinci yarısı itibarıyla bebek giyim sektöründe ortalama yüzde 35 kar marjı bulunuyor. Siz de bir bebek giyim mağazası açarak kısa sürede yüksek kar marjı oranlarına ulaşma fırsatı bulabilirsiniz.
2. İnternet Haberciliği Sektörü
Basit bir haber sitesi açarak kısa zamanda yüksek kullanıcı kitlesine hitap etmek mümkün. Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada günlük haberlere olan ilgi artmış durumda. Hem sosyal medya hem de kendi sitesi üzerinden paylaşımda bulunan haber siteleri bir çok gelir kalemine sahip.
Google reklamları, tanıtım yazıları, viral içerik vb. gelir yöntemleri en büyük kazanç kapısıdır. Bir haber sitesi açıp başarılı olmak için uzman bir ekibe ihtiyacınız var. Haber yazılım paketi alarak bireysel olarak da haber sitesi açabilirsiniz.
3. İnfluencer Olmak
İnfluencer İngilizceden dilimize girse de, aşina olmadığımız bir terim sayılmaz. Evet, sosyal medyada yol gösterici olmak ve liderlik etmek en çok kazandıran sektörler arasında yerini alıyor. Öyle ki, bir çok influencer kendi şirketini kurup fatura kesiyor. Fenomen olmak için belirli bir kitleye hitap etmeniz gerekiyor. Hitap kitleye yapılan reklamlar üzerinden gelir elde edilir. Tabi hitap ettiğiniz kitlenin gelir seviyesine göre sizin de kazancınız artacaktır. Tek bir hikaye paylaşımı ile bir influencer ortalama 3 Bin TL ile 30 Bin TL arasında gelir elde etmektedir.
Not: İş kurmak isteyenler için hazırlamış olduğumuz 112+ Adet Dükkan Açma Fikirleri başlıklı makalemizi okuyarak farklı fikirler edinebilirsiniz.
4. Medya Sektörü
Medya hem internet hem de TV alanındaki tüm faaliyetleri içermektedir. Popüler olmak belirli bir kitleye hitap etmek para kazanırken kaldıraç etkisi yaratmaktadır.
Basit bir dükkan aracılığı ile ulaşabileceğiniz kitle farklı iken, medya kanalları üzerinden ulaşabileceğiniz kitle çok farklıdır. Sizin milyonlarca insanla iletişime geçmenizi sağlayan bu medya, dünyanın en çok kazandıran sektörleri arasında yer alır. Bu pastadan payını alıp ekmeğini yiyenleri hepimiz tanıyoruz. Ünlü oyuncular, menajerler, TV patronları ve magazinde gündem olan herkes. Medya sektörüne giriş yapmak istiyorsanız, basit bir Youtube kanalı açarak başlangıç yapmanız dahi yeterli.
Okuyunuz: Yeterli Sermayeniz Yok ise Mutlaka Bu Yazıyı Okuyunuz
5. Uygulama Geliştirme
Basit bir uygulama ile kısa zamanda zengin olmuş bir çok kişi tanıyoruz. Tiktok, Telegram, Instagram, Pinterest ve Twitter gibi uygulamaların sahipleri en büyük örnek. Bu zenginliği sağlayan ise ulaştığı kitlelerin sayısıdır. Ne kadar çok kitleye ulaşırsanız, reklam gelirleri ve ekstra gelir kaynaklarınız da o derece yüksek olacaktır.
Uygulama geliştirmek için yazılım bilgisine sahip olmanız gerekmese de, ayırabileceğiniz bir sermayeniz olması gerekir. Ülkemizde bulunan bir çok teknoloji girişiminin yatırımcısı, teknik bilgileri olmamasına rağmen yüksek gelirler elde etmektedirler.
6. Paylaşım Ekonomisi Oluşturmak
Paylaşım ekonomisi, 2 farklı insanı etkileşim için bir araya getirip, onların ticaretin komisyon kazanmayı ifade eder. Örneğin; Uber girişimini örnek olarak gösterebiliriz. Uber’in kendine ait aracı yoktur. Ancak araç sahibi şoför ve müşterileri bir araya getirerek, aradaki komisyon ile gelir elde etmektedir. Bu tarz paylaşım ekonomisine örnek gösterebileceğimiz bir çok şirket mevcut. Siz de böyle bir girişim oluşturmak istiyorsanız, birbirleri ile iletişime geçecek hizmet veren ile müşteriye bir araya getirmelisiniz.
7. Borsa Yatırımcılığı
Borsa ve Kripto paralar ile bir anda zengin olmuş kitle her geçen gün karşımıza çıkmaktadır. Tabi zengin olanların neredeyse %99’u uzun vadeli yatırımcılardır. Hisse senetleri ile zengin olan Warren Buffet ve kripto paralar ile zengin olmuş Winklevoss ikizleri en iyi örnek. Uzun vadeli doğru yatırımlar yaparak % 30 Binlere kadar paranızı arttırmak mümkün. Uber ve Netflix ilk çıktığında yatırım yapanlar, paralarının değerini 30 Bine yakın artırdı. Bu tarz hisseleri ve kripto projeleri bulmak için gerekli teknik bilgileri öğrenmeniz gerekiyor.
8. Tekstil Sektörü
Dünyanın en zenginlerinden birisi Zara’nın sahibi Amancio Ortega’dır. Tabi tekstil sektörü ile zengin olan sadece Amancio Ortega değil. Buna yüzlerce örnek verebiliriz. Asıl dikkat edilmesi gereken nokta, zorunlu ihtiyaçlar arasında olan tekstil sektörünün yüksek gelir ve kazanç getirmesidir. Evet üreticiyseniz ve satış noktalarınız var ise tekstil sektörü ile zengin olmanız mümkün. Gıdadan sonra en çok harcama yapılan sektörlerin başında gelmektedir.
9. Gıda Sektörü
Sıralamada 8. sırada olması sizde olumsuz bir düşünce yaratmasın. Sadece aşırı rekabetin olması ve yüksek sermaye gerektirmesi zorluklar yaratmaktadır. Ancak her türlü krizde dahi büyüme gösteren tek sektördür diyebiliriz. Öyle ki pandemi döneminde dahi market zincirleri büyümeyi başarmıştır. Gıda sektöründe zengin olmak için bayilik verebileceğiniz bir işiniz ya da dev üretim yapabileceğiniz bir fabrikanız olması gerekiyor. Bu alanda fikir üretme konusunda özgürsünüz.
10. Yazılım Sektörü
Uzun vadeli bilgi ve eğitim gerektiren, hızlı kazanç kapısı yaratan iş sektörleri arasında yer alır. Yazılım sektörü günümüzde piyasayı domine etmiştir diyebiliriz. Para kazanmak isteyen bir çok kişi bunu hızlı bir şekilde yazılım sektörüyle yapabileceğini bilir. Tabi bunun için bir eğitim sürecine ihtiyaç duyulur. Yazılım alanında bir anda milyar dolar değerlemeye kavuşmuş olan Zoom firmasını örnek gösterebiliriz. Karşılıklı videolu görüşme olanağı sağlayan Zoom yazılımı, girişimcilerini ve yatırımcılarının zenginler kulübünde olmasını sağlamıştır.
11. Sağlık Sektörü
Covid 19 sürecinde sağlık sektörünün sahip olduğu öneme hepimiz yakından şahit olduk. Sadece maske üretimi ve satışı bir çok milyoner yarattı. Satın alınan 900 bin TL’lik makinalar ile bir çok girişimci üretim tesisi kurdu. Sadece acil durum zamanları değil, sağlık alanlarında yapılan her yatırım yüksek kar marjı sağlamaktadır. Bu alanda ara malı üretmek size bir anda zengin olma fırsatı tanıyacaktır. Tabi sadece üretim değil, hizmet vermekte sizi kısa zamanda zenginler ligine sokabilir.
” Dünyanın En Çok Kazandıran 10 İş Sektörü ” başlıklı makalemizin sonuna geldik. Beğendiyseniz yorum yaparak bizlere destek olabilirsiniz.