Etüt Merkezi Açmak l Butik Dershane Açma Maliyeti

Eğitim sektörü karlı yatırım alanları arasında yer alır. Öğrenci sayısının fazla olması eğitim sektörünü dinamik hale getirir. Bu nedenle etüt merkezi açmak karlı iş fikirlerindendir. Günümüzde birçok etüt merkezi bulunuyor. Ancak her birinin eğitim konusunda kalitesi farklı olabiliyor. Öğrenci sayısını artırmak için en iyi eğitimi verebilmeniz gerekir.

Etüt Merkezi Açmak

Etüt Merkezi Açmak

Dershanelerin kaldırılması ile veliler etüt merkezlerine yönelmiş durumdalar. Ancak etüt merkezi açarken hem lokasyon hem de diğer detaylar önemlidir. Açacağınız merkezin öğrencilerin fazla olduğu yerde olmasına dikkat etmelisiniz. Lokasyon araştırmasını sektöre uygun yapmak iyi işletme yeri için önemlidir.

Etüt merkezi açmak için şartlar iyi bilinmeli. Aynı zamanda iyi bir iş planı da olması gerekir. İş planı gireceğiniz sektörde yolunuzu bulmanıza yardımcı olur. Bu süreçte yasal şartları da iyi bilmelisiniz. Bu şartlar en az sermaye kadar önemli detaylardır. Kaçak olarak açılan etüt merkezleri ilk şikayet üzerine kapatılabilir. Fakat yasal olarak açılan merkezlerde böyle bir durum olmaz. Etüt merkezi açmak için maliyet ile kar marjı detayları iç planında mutlaka bulunmalı.

Not: Etüt merkez açmak dışında farklı fikirler edinmek için 115+ Adet Yeni iş Fikirleri başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

 

Etüt Merkezi Nasıl Açılır?

Etüt merkezleri başarılı eğitim hayatı için önemlidir. Okullarda verilen eğitimin sınavlarda yetersiz kaldığı bilinen durumlar arasındadır. Profesyonel öğretmen kadrosu oluşturabilirseniz iyi bir merkez açabilirsiniz. Etüt merkezlerinde dikkat edilen birçok detay bulunur. Öğrencilerin alacağı eğitim kalitesi yanında güvenlikleri de önemlidir. Etüt merkezi açmak için eğitim kadronuz çok iyi olmalıdır. Merkezde mutlaka şu ekipmanlar olmalıdır:

  • Öğrenci masalarıyla sıralar
  • Yazı tahtaları
  • Özel etüt odası
  • Fotokopi masası
  • A4 kağıtlar
  • Yaprak testler
  • Test kitapları
  • Dışarıyla iletişim kurulan telefon hattı
  • Faks makinesi

Gibi tüm materyalleri temin etmelisiniz. Yeni nesil eğitim modellerine merkezinizde yer vermelisiniz. Özellikle teknolojiye dayalı öğretim sistemleri kullanmalısınız. Öğrencilere hem görsel hem de işitsel öğrenme imkanları sunmalısınız. Etüt merkezlerinde ödevlere yardımcı olmak önemlidir. Ders saatlerini ödevle konu anlatımı olacak şekilde ayarlamak gerekir.

Merkezi açabilmek için başvuruyu İl Milli Eğitim Müdürlüklerine yapmalısınız. Müdürlüklere yapılan başvurular incelenir. Başvuru sahibi şartları yerine getirebiliyorsa birtakım belgeler istenir. Bina yetkililer tarafından kontrol edilerek ölçümler yapılır. Uygun görüldüğünde ön izinler verilir. Başvuru sahibi iş proje ve planlarını il müdürlüğüne sunar. Projede eksikler varsa giderilir. Sonrasında gerekli onaylar alınır.

 

Etüt Merkezi Açmak İçin Şartlar

Etüt merkezleri sanıldığından çok daha kazançlıdır. Her öğrenci sınavlarda başarılı olmak için en iyi kurumları seçer. Kuracağınız merkezin başarısı arttıkça öğrenci sayısı da artacaktır. Bu nedenle etüt merkezi kalitesine önem vermelisiniz. Binanızın iyi bir lokasyonda olması önemli bir detaydır. İyi bir muhitte çok daha yüksek fiyatlarla ders verilebilir. Etüt merkezi açmak için şartlar şunlardır:

  • Merkez için seçilen binanın eğitime uygun olması
  • Eğitim ekipmanlarının temin edilmesi
  • Personellerin işe alınması
  • Merkezin alkol ile eğlence merkezlerinden 100 metre uzakta olması
  • Valilikten onay alınması
  • Kurum sahibinin adli sicilinin temiz olması
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunmalıdır.
  • Bir derslik en fazla 30 kişilik olabilir.
  • Gerekli merkez bölümlerinin olması gerekir.

Gibi konulara dikkat etmelisiniz. Binanın yangın, sel, su basması gibi durumlara dayanıklı olması gerekir. Bina güvenlik, hijyen kurallarını karşılamadığında valilik izni almak zordur. Onay alındıktan sonra etüt merkezinizi açabilirsiniz.

 

Butik Dershane Açma Maliyeti

Etüt merkezi açarken kar marjını iyi hesaplamak gerekir. Harcayacağınız sermayeyle yüksek kar marjı elde etmek önemlidir. Etüt merkezi açma maliyeti birçok faktöre göre farklılık gösterir. Açılacak lokasyon, ekipmanlar, çalışanlar en önemli maliyet kalemleri. Öğrencilere servis hizmeti vermek de maliyete etki eder. Kısacası maliyeti hesaplarken her detay göz önünde olmalıdır.

Etüt merkezinizde en az 3 öğretmen olması gerekir. Bu öğretmenlerin maaşla sigorta masrafları maliyete dahildir. Bunun yanında reklam giderleri de unutulmamalı. Ortalama düzeyde bir etüt merkezi için 100- 150 maliyetiniz olabilir. İlk zamanlarda öğrenci sayısı az olabilir. Bu nedenle düzenli maaş ödemesi için likiditenizi sağlam tutmalısınız.

 

Dershane Açmak İçin Gerekli Belgeler

Dershane gibi eğitim kurumlarını yasal olarak açmak daha kazançlıdır. Merdiven altı olarak tabir edilen yerler şikayet üzerine kısa sürede kapatılabilir. Bu nedenle merkezinizi açarken ruhsat işlemlerini yaptırmalısınız. Dershane açmak için gerekli belgeler arasında şunlar yer alır:

  • İl müdürlüklerinden alınmış form
  • Matbu dilekçe
  • Yeni tarihte alınan adli sicil kaydı
  • Binanın uygunluk raporu
  • 3 tane vesikalık fotoğraf
  • Binanın her katının çizilen yerleşim planı
  • Bina fotoğrafları
  • Bina tapusu ya da kira sözleşmesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Eğitim fakültesi diploması
  • Tüzel kişiler için Ticaret Sicil Gazetesi

Gibi belgeleri hazırlayarak teslim etmeniz gerekir. Belgelerin güncel tarihli olmasına dikkat etmelisiniz.

 

Kimler Etüt Merkezi Kurabilir?

Etüt merkezi açabilmek için belirli kriterleri sağlamak önemli. Türkiye’de ikamet etmelisiniz. Aynı zamanda mutlaka 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekir. Adli sicilinizin temiz olması en önemli kriterlerdendir. Eğitim fakültesinden mezun olmanız gerekir. En kötü ihtimalle yükseköğretim mezunu olmalısınız. Minimum seviyede de olsa sermaye koşullarını karşılayabilmelisiniz.

Eğitim yuvası olan etüt merkezlerinin kurumsal olması önemlidir. Birlikte çalışacağınız öğretmenleri seçerken de titiz davranmalısınız. Öğretmen seçerken online kariyer sitelerini kullanabilirsiniz. Branşında eğitim almış kişilerle çalışmak sağlıklı eğitim için önemlidir. Bunun yanında etüt merkezi kurallarına riayet edilmesine önem verilmelidir. Tecrübeli olması yanında dinamik olması da bu kişilerde olması gereken özelliklerdir.

 

Ders Çalışma Salonu KOSGEB Desteği

Etüt merkezleri oldukça maliyetli kurumlardır. Bu nedenle sermaye konusunda devlet desteklerinden yararlanılabilir. Ders çalışma salonu KOSGEB desteği alınarak sermaye sorunu çözülebilir. Etüt merkezlerine hibe yerine kredi desteği seçenekleri sunulur. Bu nedenle kredi kullanırken ilerleyen süreçte ödeme planlarınızı iyi şekilde yapmanız gerekir.

Sermaye konusunda bankaların verdiği girişimci kredilerini de araştırabilirsiniz. Bu kredilerde belirli vadede ödeme planları yapılabiliyor. KOSGEB’den de gerekli desteği alabilirsiniz.

 

Özel Eğitim Merkezi Yönetmeliği

Özel öğrencilere yönelik olarak açılan merkezler yönetmeliğe uygun olmalıdır. Bu öğrencilerin gereksinimleri diğer öğrencilerden farklıdır. Merkez içerisinde derslik, oyun alanlarının yönetmeliğe uygun olması gerekir. Böyle bir merkez için özel eğitim merkezi yönetmeliği incelenmelidir. Merkezlerin eğitim vereceği çocukların zihinsel yeterlilikleri bilinmelidir.

Uyum becerilerinde sorun olan öğrencilerin gereksinimleri en iyi şekilde karşılanmalı. Öğrencilerle ailelere gerekli danışmanlık destekleri verilmeli. Personele gerekli ders materyalleri eksiksiz temin edilmeli. Yönetmeliğe göre merkezde destek eğitim odası olmalı. Yönetmelikte belirtilen her detaya gereken önem verilmeli.

Okuyunuz: Pazarlamada Ürün İnovasyonu Örnekleri

 

Etüt Merkezinde Kişisel Gelişim Kursu Vermek

Öğrencilerin yüksek başarı için takviye kurslara ihtiyacı bulunur. Etüt merkezinde kişisel gelişim kursu vermek başarı üzerinde etkilidir. Ancak bu kurslara mutlaka uzman personeller katılmalıdır. Bu kurslar sırasında öğrencilere stres yönetimi dersleri verilmelidir. Bu dersin amacı sınavlarda öğrencilerin stresi kolay yenmesini sağlamak. Stres yönetimi yanında zaman yönetimi eğitimleri de verilmelidir.

Birçok öğrenci derslerde başarılı olsa da aynı başarıyı sınavda gösteremez. Bu durum yoğun stresle zaman yönetiminde başarısız olmasından kaynaklanır. Öğrencilere özgüven aşılamak için motivasyon derslerine ağırlık verilmelidir. Günümüzde sınavların zorluk derecesi sürekli olarak artış gösteriyor. Böyle durumlarda yalnızca konuyu bilmek yeterli olmuyor. Sınava adapte olmak için gerekli motivasyonlar bu derslerle sağlanabiliyor. Profesyonel etüt merkezleri her yönden öğrencileri desteklemelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.