Kasap Dükkanı Açmak | Kasap Açma Maliyeti ve Kazancı

Et birçok yemeğin içerisinde kullanılan ve bazen sade olarak tercih edilen son derece besleyici ve önemli bir gıda türüdür. Bu gıda ürününü günün belli öğünlerinde tüketen insanlar her geçen gün et alımına daha fazla önem veriyor. Bu nedenle kasap dükkanı açmak girişimcilik fikirleri olan kişiler açısından son derece ideal seçenekler arasında yer alıyor. Eğer bir iş yeri açmayı planlıyorsanız mutlaka bir işletmenin açılış döneminden kuruluş dönemine kadar her süreci detaylı bir şekilde gözlemlemek gerekir. İyi bir araştırma gerektiren bu sektörde insan sağlığını direkt etkileyen ürünler satacağınız için mutlaka gerekli hijyen koşullarının sağlaması gerekir. Et ve et ürünlerinin satıldığı kasap dükkanlarında karlılık oranını artırabilmek için de birtakım çalışmalar yapılabilir.

Kasap Dükkanı Açmak

Kasap Dükkanı Açmak

Kasap dükkanı açmak için uygun dükkan yeri bulmak dışında da birçok önemli faktör bulunmaktadır. Kasap dükkanlarının açılımı sırasında gerekli tüm belgelerin hazırlanarak belediyelere verilmesi ve işyeri sigortasından dükkan açma ruhsatına kadar her türlü belgenin hazırlanmış olması gerekir. Bununla birlikte etlerin bozulmadan tazeliğini koruyabilmesi için gerekli tüm soğutucu ekipmanlara ihtiyacınız bulunuyor.

Kasap dükkanı nasıl açılır sorusuna yanıt vermek gerekirse öncelikle bu alanda deneyim sahibi olmanız gerektiğini bilmelisiniz. Bir etin nasıl parçalara ayrılması gerektiğini et parçalarını hangi vücut bölgesine ait olduğunun bilinmesi işletmenin sürekliliği açısından önem arz eder. Eğer başarılı bir kasap dükkanının sahibi olmak istiyorsanız mutlaka müşteri sağlığını tehdit etmeyen ve son derece lezzetli taze etler satmaya özen göstermelisiniz.

Not: Kasap dükkanı açmak dışında farklı fikirler edinmek için, 112+ Adet Dükkan Açma Fikirleri başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Kasap Dükkanı Açmak

Kasap dükkanı açmak hem işletme açarken hem de işletmeyi yönetirken zorlanabileceğiniz bir alandır. Öncelikle bu alanda deneyim sahibi olmanız büyük bir önem taşıyor. Etleri istenildiği gibi parçalarına ayırmak, bıçak çeşitlerini hızlı ve pratik bir şekilde kullanabilmek önemli oluyor. Bunların yanında en iyi tedarikçilerden ürün sağlamak ve soğutma sistemlerinin kaliteli olmasını sağlamak başarıyı da beraberinde getiriyor.

Bir kasap dükkanı açmayı planlıyorsanız mutlaka işletmenizin yer seçimini de çok iyi yapmalı ve işletme içerisindeki ürün çeşitliliğine büyük bir önem vermelisiniz. Kasap dükkanı açabilmek için dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan birisi de dükkanınız için harcayacağınız maliyet tutarıdır. Yüksek maliyetli ve düşük karlı bir işletme açmak zamanla iflas ile sonuçlanabilecek bir durum ortaya çıkarabilir.

 

Kasap Dükkanı Açma Maliyeti

Kasap dükkanı açma konusundan kişilerin öncelikle iyi bir iş planı hazırlaması gerekiyor. İş planınız da yer alması gereken detaylar şunlardır:

  • İşletmenizin uzun ve kısa vadeli tüm planlarını kağıda dökün.
  • Kasap dükkanında satılacak olan ürünlerin maliyetlerini önceden hesaplayın.
  • İşyerinizde ki faaliyetler ve fiyatlar hakkında notlar alın.
  • Maliyetinizi oluşturacak tüm kalemleri detaylı olarak iş planına yazın.

Bu ve bunlar gibi birçok detayı mutlaka iş planınızda kullanarak açacağınız dükkanı ana hatlarını önce kağıt üzerine dökün. Sonrasında maliyet kalemlerinizi hesaplayarak ne kadar sermayeye ihtiyaç duyduğunuzu belirlemelisiniz. Bir kasap dükkanı açabilmek için maliyetiniz ortalama 25000 TL den başlamaktadır. Buna işyeri kirası, malzemelerin temini, satılacak olan ürünlerin temini eklenmektedir. Aynı zamanda ruhsat giderleriniz, reklam ve tanıtım çalışmalarımızda kasap dükkanı açma maliyeti tutarına dahildir. Ancak işletmenizin boyutları ne kadar büyük olursa o kadar fazla maliyetiniz ve yüksek olacaktır.

 

Kasap Dükkanı Getirisi ve Kazancı

Kendi işyerini açmak isteyen kişiler için en önemli konulardan birisi de karlılık oranıdır. Açtığınız dükkandan yüksek bir kar elde etmek istiyorsanız mutlaka gerekli standartlara uygun davranmamız gerekmektedir. Kasap dükkanı açmak günümüzde en karlı iş fikirleri arasında yer alıyor. Hem düşükmüş sermaye ile açabileceğiniz hem de yüksek kar elde edebileceğiniz kasap dükkanı birçok yerde kolaylıkla müşteri bulabilmektedir.

Açmak istediğiniz kasap dükkanı için standart olarak 1 aylık gelir ifade edilmesi çok mümkün değildir. Çünkü müşterilerin alışveriş alışkanlıklarını bilmek sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Bununla birlikte işletme kurulum geri, ürün çeşitliliği, konsepti gibi konular karlılık üzerinde etkili olur. Eğer çok işlek ve insan trafiğinin olduğu bir yerde kasap dükkanı açarsanız işletmenizin aylık geliri 50.000 TL civarında olabilir.

Bununla birlikte kasap dükkanı getirisi ve kazancı göz önünde bulundurulduğunda birçok işletmeden daha iyi sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir. Ortalama olarak standart bir kasap dükkanının müşteri kaybı yaşanmadığı sürece aylık olarak en az 20 bin TL net kazancının olduğu söylenebilir. Bunun yanında kazanca ek olarak farklı maliyet kalemleriniz de olacaktır. Müşteri kaybı yapılmadığı müddetçe işletmenizin karlılığı aylık 10.000 TL’nin altına kesinlikle düşmeyecektir. Bununla birlikte kasap dükkanının başarısını etkileyen en önemli unsurlardan birisi tecrübedir. Eğer bu konuda tecrübeli değilseniz iyi bir kasap ustası ile çalışabilirsiniz.

 

Kasap Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Hangi türde işletme açarsanız açın mutlaka an hazırlamanız gereken bir takım resmi evraklar bulunuyor. Bu evrakları hazırlayarak belediyelere teslim etmek ruhsatınızı kolayca almanızı sağlamaktadır. Kasap dükkanı açmak için gerekli belgeler şunlardır:

  • İki tane vesikalık fotoğraf
  • İkametgah belgesi ve sabıka kaydı
  • Kimlik belgesinin hem arka hem de ön fotokopisi
  • Dükkan tapusu ve yapı kullanma izin belgesi
  • Kira sözleşmesi ve dükkan krokisi
  • İtfaiye uygunluk raporu

Gibi belgeleri hazırlamanız gerekiyor. Kasap dükkana açabilmek için herhangi bir ustalık ve kalfalık belgesi alma şartı bulunmuyor. Ancak kasap dükkanı açabilmek için mutlaka önce çıraklık eğitimi almanız gereklidir. Sonrasında etin perakende satışını yapacak olsanız bile mutlaka müşteri ilişkilerimizin çok iyi olmasına özen göstermelisiniz. Hazırladığınız evrakları bulunduğunuz yerin belediyesine teslim ederek dükkan açma ruhsatını da alabilirsiniz.

 

Kasap Dükkanı Açmak İsteyenlere Öneriler

Kasap dükkanı açabilmek için belli standartlarda bir işletme kurmanız gerekiyor. Dükkan açarken mümkün olduğunca hijyen kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor. Dükkanda kesinlikle hazır kıyma ve mühürsüz et bulundurmamaya dikkat etmelisiniz. Kasap dükkanı açmak isteyenlere öneriler kapsamında her zaman standartlara uymak öne çıkar.

Aynı zamanda dışarıdan getirilmiş olan tüm et ve et ürünlerinin taze olduğunun takip edilmesi gerekiyor. Dışarıdan getirilen et ve et ürünlerinin mutlaka belediyelerin veteriner hekimliğinden onay alınarak satılması sağlanmalıdır. Alınan etler günlük bir şekilde satılıyorsa dondurulmamaya özen gösterilmelidir. Et satışı yaparken eldiven giyilmesi gereken durumlarda kesinlikle ete elle temas edilmemelidir.

Okuyunuz: Osmanlıca Dükkan İsimleri

 

Kasap Dükkanı Açma Şartları Nelerdir?

Kasap dükkanı açma şartları konusunda da kişilerin bilmesi gereken önemli noktalar bulunuyor. İstediğiniz işletmenin mutlaka kapalı alanının 30 metrekare olması gerekiyor. Bunun yanında et işleme reyonu tavana kadar fayans olmalı ve yerlerde kolay yıkanabilir nitelikli malzemelerle kaplanmalıdır.

Çalışma tezgahlarının mermer olmasına büyük önem vermelisiniz. Bunun yanında zemin su giderleri temizlenebilir ve açık olmalıdır. Dışarıdan işletmeye kapı ve pencere girişlerinin telli olması gereklidir. Klima tertibatı mutlaka istenilen seviyelerde olmalı ve kat maliklerinin muvafakati olmalıdır.

Dükkan içerisinde mutlaka aydınlatmanın yeterli olması gerekiyor. Her türlü ekipmana sahip olunmalıdır. Soğuk hava ve derin dondurucu soğutucular olması en önemli noktalardır. Depolarda havalandırma olması ve hijyenik olması da ayrıca dikkat edilmesi gereken noktalar arasında bulunuyor.

Şehir şebekesine de bağlı su bulunması işletmenin açılmasında önemli noktalardır. İşletme personellerinde mutlaka beyaz önlük olması da dikkat edilen konular arasındadır. Doğrama işleri için plastik kesme tahtaları, et kıyma makinesi olması gerekenler arasındadır.

Yorumlar

  1. Mustafa coşar dedi ki:

    Selamnaleyküm
    Bir kasap dükkanı açmak için ustalık belgesi şart mı ?

    1. patronoldum dedi ki:

      Merhabalar, mesleki yeterlilik belgesine ihtiyacınız olacaktır.

  2. Aslan dedi ki:

    Mesleki yeterlilik belgesi nasıl alınır

    1. patronoldum dedi ki:

      MEB onaylı kurslardan ya da Meslek Eğitim Merkezlerinden alabilirsiniz.

  3. Hayri dedi ki:

    Kalfalık belgesi ile kasap dükkanı açılabilir mi?