Burger Salonu Açmak | Hamburgerci Açma Maliyeti ve Kazancı

Son günlerde burger salonlarının sayısındaki artışın dikkatinizi çektiğini düşünüyorum. Hamburger kültürüne alışmamızla birlikte bu lezzetli burgerlerde toplumumuz tarafından sevildi. Sizde bu fırsatı görüp burger salonu açmak istiyorsanız, doğru karar verdiğinizi emin olabilirsiniz. Tabi doğru hamleleri yapmak şartıyla. Zira bu sektörde büyük oyuncular artmaya başladı. Butik bir burger salonu ile başarılı olmak için lezzet, hizmet ve servis gibi bazı konularda farkınızı ortaya koymalısınız. Şimdi sizler burger salonu açma maliyeti, kazancı, kar marjı ve gerekli belgeler konusunda tüm detayları aktaracağım.

Burger Salonu Açmak

Burger Salonu Açmak

Hamburger denilince akıllara MC Donald’s ve Burger King gelmektedir. Zira Türkiye piyasasına ilk giren onlar oldu. Amerka’da bu tarz burger ürünlerinden çok butik olarak yapılan Hamburgerler ilgi çekmektedir. Yani ekmeğin arasında yer alan 200 gramlık burger, cheddar peyniri, özel sos gibi vb. malzemelerin bulunduğu ürünler. Lezzet bakımından iyi olan bu burger ürünleri ülkemizde de çok sevildi. Ercan Burger, Etçi Mehmet Burger, Öküz Burger vb. markalar da franchise verecek kadar büyüdüler.

 

Sizde burger salonu açmak istiyorum ancak burger yapmayı bilmiyorum diyebilirsiniz. Aslında bu büyük bir avantaj. Bildiğiniz taktirde piyasada var olan diğer firmalardan sıyrılmanız mümkün değil. Bu işte her zaman kendi markasını yaratan girişimci kazanır. Başarılı olan bir Burger markası sahibinin, evine ekmek yapma fırını alıp,  1 ay boyunca ekmek yapmayı denediğini biliyorum. Bunun yanında 2 ay boyunca farklı burger lezzetlerini deneme yanılma yoluyla da yaptığını biliyorum. Sonuç ise, sektörde adını duyurmasıyla sonuçlandı.

 

Butik Burger Salonu Açmak

Butik Burger Salonu Açmak

Butik Burger Salonu Açmak

Bu sektörde nasıl hareket edeceğinizi ortaya koyacağınız sermaye miktarı belirleyecektir. Çevrenizde 5 milyon TL sermaye ile bile açılmış olan burger salonu görmeniz mümkün. Bu salonlar büyük markalar ve işletme için oturmak isteyen müşterilere hitap ederler. Tabi sizin başlangıç aşamasında böyle bir yatırım yapmaya ihtiyacınız yok.

 

Yurtdışında 20 m² alanlarda açılmış olan burgercilerin bile iş yaptığına şahit olabilirsiniz. Bu nedenle işletme büyüklüğü ve harcanan sermaye rakamına takılmayın. Bu sektörde farkınızı ortaya koyabilmek için lezzet seçeneğine odaklanmalısınız. Lezzet konusunda başarılı olmak için ise deneme yanılma yöntemini kullanın. Online olarak yerli ve yabancı tüm videoları izleyen. Aklınıza yatan burger yapımı ve sunum tarzlarını not edin.

 

Burger ekmeği içerisine; cheddar peyniri, chili biber, kırmızı soğan,  yeşillik, turşu, baharatlı patates kızartması, karamelize soğan, mushroom gibi lezzet katıcı ürünler konulur. Bu seçeneklerin arttırılması mümkün. Yemeksepeti.com sitesine girip, tüm burger salonlarının menülerini inceleyin. Her restoran, ekmeğin içine ne koyduğu konusunda detaylı bilgi vermiştir. Tabi bunun yanında müşteri yorumları da mevcut. Bu yazılanları ve yorumları da dikkate alarak lezzet oluşturmaya başlayın. Emin olun bu yazılanları dikkate alarak bir  burger salonu açmak size başarıyı getirecektir.

 

Burger ekmeğinin içinde olacaklarla ilgili bilgi verdim. Et konusunda ise tercih sizin. Antrikot, Kontrifile, Döş, Kol ve Tranç gibi dana eti bölümlerini ayrı ayrı kullanmalısınız. Bu dana bölümlerinin lezzeti aynı değildir. Tabi bunun yanında kuyruk yağı kullanmanız gerekecek. Tüm bu seçenekleri 1 ay boyunca evde denemeniz sizin için maliyetli olabilir. Ancak damak tadınız iyiyse, başarıyı yakalayacağınıza emin olabilirsiniz.

 

Peki ya burger bayiliği almak? Tercih yine size ait. Marka olmak istiyorsanız, kendiniz sıfırdan bir dükkan açmalısınız. Yok ne gerek var, hazır tutmuş bir lezzetin bayiliğini almak istiyorum da diyebilirsiniz. Bunun için bayilik veren firmalar kategorisi üzerinden gerekli firma bilgilerini sizler için sıraladım. Ancak unutmayın ki, bayilik almak hem yüksek maliyet hem de düşük kar marjı içerir.

 

Burger Salonu Nasıl Açılır

  • Harcacağınız sermayeyi belirleyin. Sermaye bir iş yaparken nasıl adım atacağınızı belirlemeye yardımcı olur. İşletme büyüklüğü, lokasyon, dükkan konumu gibi bir çok faktör sermaye etrafında birleşir.

 

  • İş planı ve yol haritası çizin. Bir işe başlamadan önce neyi nasıl yapacağınız ile ilgili tüm aşamayı yazıya dökmeniz gerekiyor. Burger salonu açarken bu süreci hızlandırmak için iş planı yapmalısınız. Bu sayede hem profesyonel hareket etmiş olacaksınız hem de zamandan tasarruf edeceksiniz.

 

  • Burger denemesi yapın. İş planı oluşturduktan sonra, evinizde kullanabileceğiniz bir barbekü, şömine ya da mangal alanı varsa, lezzet denemelerine başlayabilirsiniz. Bu aşamada en iyi lezzeti tutturana kadar zaman ve mesai harcamalısınız.

 

  • Dükkan yeri araştırın. Hedefiniz paket servis müşterilerine hitap etmek ise, ana cadde üzerinde yüksek kira ödemek zorunda değilsiniz. Yan cadde ya da caddeye 1. ve 2. konumda olan bir dükkanı kiralayabilirsiniz. Restoran sektöründe düşük kira büyük avantajdır. Eğer yüksek sermaye harcayacaksanız, mutlaka önünde oturma düzeni olacak bir dükkan kiralayın.

 

  • Vergi kaydı başvurusu yapın. Bunun için muhasebeci ile anlaşmanız gerekiyor. Sizin daha az vergi ödemenizi sağlayacak, yetenekli bir mali müşavir belirleyin. Vergi levhasını size göndereceği personel ile 1 günde çıkarabilirsiniz.

 

  • Baca Kullanım izni alın. Eğer mangalda burger pişirecekseniz, baca kullanım izni almanız gerekiyor. Tabi bunun yanında apartman sakinlerinin rızası da şart. Eğer mangal kullanmak yerine pleyt ızgara kullanmak isterseniz, bu tarz bir izin almanıza gerek yok. Doğalgazlı pleyt ızgara kullanmanız, maliyet açısından büyük bir avantaj sağlayacaktır.

 

  • Salon dekorasyonuna başlayın. Açacağınız burger salonunun büyüklüğüne göre, ilgi çekici bir dekor oluşturmanız gerekiyor. Eğer işletme içinde müşteri ağırlamayacaksanız, bunun yerine sizin için daha hızlı hizmet verebileceğiniz bir düzen oluşturun. Dekorasyon için bir iç mimar ile anlaşabilirsiniz.

 

  • Mutfak malzemeleri satın alın. Bu aşamadan sonra demirbaş alımı yapıp, en kısa sürede açılış yapmalısınız. Mutfak malzemeleri satın alırken, kaliteden ödün vermeyin. Zira bu tarz ürünlerde yaşanacak bozulma, işlerinizde aksama yaşanmasına neden olabilir.

 

  • Görkemli açılış yapın. Restoranların ve burger salonlarının adını duyurmaları için görkemli bir açılış yapması gerekir. İşletmenizin boyutuna göre bir organizasyon şirketi ile anlaşıp, maskot kiralama, balon süsleme ve DJ getirme gibi faaliyetlerde bulunabilirsiniz.

 

Okuyunuz: İşletme İçerisinde Kullanılan Renklerin Anlamı ve Önemi

 

Burger Salonu Açma Maliyeti

Burger salonu açma maliyeti, işletmenizin büyüklüğü ve iş modeline göre değişiklik gösterir. 20 m²’lik bir burger salonu için 40 Bin TL sermaye harcamak yeterliyken, 300 m²’lik bir salon için en az 2 milyon TL harcamanız gerekebilir. Maliyet üst sınırı tamamen sizin elinizde. Bir çok büyük firma harcadıkları sermayenin büyük bir bölümünü dekorasyona yatırmaktadır. Nedeni ise, bir çok gel geç müşterisinin, lezzeti denemeden önce dekoru değerlendirmesinden kaynaklanır.

 

Sizin bu konuda endişe etmenize gerek yok. Burger sektöründe uzun vadeli bir oyuncuysanız, sadece lezzete yatırım yapın. Bir çok müşterinin nihai hedefi lezzettir. Bu konuda yatırım yapmaya devam ederseniz, müşteri kitleniz çığ gibi büyüyecektir.

 

Burger Salonu Kazancı Ne Kadar

Son zamanlarda maliyetlerin artması nedeniyle Burger sektöründe kar marjı düşmeye başlıyor. Etin kilosu arttıkça aynı oranda zam yapmak mümkün değil. Bundan 5 yıl önce % 150 kar bırakan Hamburgerde şuan kar marjı %30’a kadar düşmüş durumda. Hatta franchise veren işletmelerde kar rakamları ile ilgili %20 gibi oranları da görebilirsiniz.

 

Eğer bu sektörden gelir elde etmek ve kar oranınızı arttırmak istiyorsanız, butik bir salon olmalısınız. Yani küçük bir işletmede her şeyi siz yapmalısınız. Ekmeği kendiniz üretin, sosu kendiniz yapın ve en iyi et kombinasyonunu kendiniz bulun. Kira maliyetiniz uygun olsun ve mümkünse sadece paket servis personeli çalıştırın. Yakın zamanda bir çok işletmeci restoran içi hizmet vermeyi bırakıp paket servise dönecektir. Sizde bu aşamada sadece paket servis ile kazancınızı arttırıp, büyük markalarla rekabet edebilirsiniz.

 

Hamburger Salonu Açmak İçin Gerekli Belgeler

  • Yapı kullanım izni
  • İtfaiye uygunluk raporu
  • Tapu Fotokopisi
  • Kira Kontratı
  • Bina Sakinleri İzni
  • Ruhsat Başvuru Formu
  • SGK Giriş Bildirgesi
  • Faaliyet Belgesi
  • Ticaret Odası Kaydı
  • İmza Sirküleri
  • Vergi Levhası Fotokopisi
  • Kimlik Fotokopisi
  •  2 Adet Vesikalık

Belediye tarafından istenilen ruhsat başvuru evrakları farklılık gösterebilir. Bu nedenle bulunduğunuz ilçe belediyesine gidip, gerekli evraklar listesini talep edin.

 

Butik Burger Bayiliği Veren Firmalar

  • Ercan Burger
  • Öküz Burger
  • Burger Kasabası
  • Etçi Mehmet Burger
  • Egg Burger
  • Burger Bucks
  • Burger Station
  • Texas Buffalo Burger
  • King Burger Bayilik

Yukarıdaki firmalar dışında burger alanında bayilik veren bir çok şirket mevcut. Hepsi ile tek tek görüşüp, lezzetlerini tadarak bayilik almaya karar verebilirsiniz.

 

Okuyunuz: Girişimcilerin İş Kurmadan Önce En Sık Yaptığı Hatalar

 

Hamburgerci Açmak İsteyenlere Öneriler

Hamburgerci Açmak İsteyenlere Öneriler

Hamburgerci Açmak İsteyenlere Öneriler

  • Öncelikle amacınız lezzete yatırım yapmak olsun. Eğer lezzetli ürün sunuyorsanız, sokakta ya da arabada satsanız bile başarılı olursunuz.
  • Instagram videoları ile bölgesel reklamlar oluşturun. Örneğin; videolar çekip sadece Beşiktaş bölgesinden yaşayanlara reklamlarınızı gösterebilirsiniz.
  • Bu sektörde lezzet kadar önemli olan unsur, hijyendir. Özellikle pandemi sonrası tüketiciler her konuda hijyene nasıl önem verdiğine şahit olmuşsunuzdur. Müşterilere hijyenik olduğunuzu gösterin.
  • Burger salonu açmadan önce mutlaka çevrenizde bulunan işletmeleri ziyaret edin. Onların başarısının sırrını öğrenmeye çalışın.
  • Paket servis ya da işletme içi servis yapıyorsanız, personel seçimine özen gösterin. Sadece personel yüzünden tüm yatırımlarınız çöpe gidebilir.

 

Burger salonu açmak, Hamburgerci açma maliyeti ve kazancı ” başlıklı yazımızın sonuna geldik. Görüşlerinizi yorumlar bölümünde bildirebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Mehmetnur oner dedi ki:

    Çok güzel ve detayli bilgilendirme vermişsiniz çok teşekkür ederim

    1. patronoldum dedi ki:

      Güzel yorumlarınız için biz teşekkür ederiz.

  2. Yılmaz Karakoç dedi ki:

    Aydınlatıcı bilgiler teşekkürler

    1. patronoldum dedi ki:

      Güzel yorumunuz için teşekkürler Yılmaz Bey.

  3. Kerem dedi ki:

    Helal olsun mükemmel bir paylaşım olmuş bravo emeğine sağlık kardeşim

    1. patronoldum dedi ki:

      Teşekkürler güzel yorumlarınız için. Umarım sizler için faydalı olmuştur.

  4. Barış dedi ki:

    Teşekkürler çok güzel atlatmissiniz kafamdaki tüm soruların cevaplarını aldım