Gemide Çalışmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Gemide Çalışmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Gemide Çalışmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Gemide çalışmak için gerekli belgeler konusunda bilgi sahibi olarak yüksek maaşlı bir iş pozisyonunda görev alabilirsiniz. Gemilerde çalışmak için gerekli bilgileri de edindikten sonra;

  • Yük gemileri
  • Yolcu gemileri
  • Uluslararası Gemiler

Gibi farklı deniz taşıtlarında görev alabilirsiniz. Denizci olmak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Her ne kadar kolay gibi aksedilse de göreve başlama öncesinde birtakım eğitimlerden geçme zorunluluğu bulunur. Gemicilik yapma düşüncesine sahipseniz mesleğin avantajları ve zorlukları gibi konularda bilgi edindikten sonra gerekli belgelere de sahip olarak gerekli girişimlerde bulunabilirsiniz.

Gemide Çalışmak İçin Ne Yapmalı?

Gemide çalışmak istiyorsanız bu onu da size sunulan eğitim fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Şayet denizciliğe başlamadan önce sizden bir takım belge ve sertifikalar talep edilecektir. Gerekli kurslara katılarak burada gemiciliğe dair teorik ve pratik bilgiye sahip olmanız mümkün olur. Ardından alacağınız eğitimler sonrasında geçiş sınavlarına katılabilir ve sertifika sahibi olabilirsiniz. Gemicilik üzerine sertifika sahibi olabilmek için katılacağınız kurslarda gemi adamı ya da liman adamı gibi unvanlara sahip olmanızı sağlayacak sertifikalar verilir.

Gemide çalışmak için gerekli belgeler konusunda araştırma yaptıktan sonra bu alanda daha fazla bilgiye ihtiyacınız olduğunu bilmeniz gerekir. Sertifikalar ile sahip olacağınız gemicilik çalışma unvanlarını geçerli kılabilmek için limanda bulunan başkanlıklara teslim etmeniz gerekir. Bu sayede gemilerde çalışmanız sırasında ihtiyacınız olacak en önemli belgeye sahip olabilirsiniz.

Gemide çalışmak için gerekli evrakları hazırladıktan sonra hizmet veren kurum ve firmalar ile iletişime geçebilirsiniz. Ardından başvurunuzun kabul edilmesi ile gemilerde göreve başlayabilirsiniz.

Gemide Çalışmak İçin Gerekli Olan Evraklar

Gemide çalışma düşüncesi bulunanlar için mesleğe giriş öncesinde talep edilen evraklar şu şekilde sıralanabilir;

  • Diploma Sureti
  • Nüfus Sureti
  • İkametgâh
  • 20 Resim
  • Sabıka Kaydı
  • Askerlik ile ilişiği olmadığına dair durum belgesi
  • Hastane Raporu

Denizcilik konusunda herhangi bir tecrübeniz varsa işe girmeniz bir nebze daha kolay olabilir. Bu sayede tecrübelerinizi paylaşarak daha üst kademelerde gemicilik görevi üstlenebilirsiniz. Bununla birlikte başvurulardan olumlu geri dönüşler alma şansınız da artar.

Gemicilik alanında herhangi bir deneyime sahip değilseniz, size şans verecek ilk şirkette en alt kademeden görev almaya başlayarak tecrübe edinebilirsiniz. Gemicilik mesleğinde geçirdiğiniz zaman arttıkça deneyiminize bağlı olarak alacağınız maaş miktarının fazla olacağını da bilmelisiniz.

Gemide Çalışmak İçin Nereye Başvuru Yapılır?

Denizcilik alanında hizmet veren sayısız şirket bulunur. Şirketler kendilerine bağlı gemiler ile hem yük hem de yolcu taşımacılığı hizmetini gerçekleştirir. Gerekli evrakları hazırladıktan sonra aldığınız eğitimlere de güvenerek denizcilik şirketleri ile iletişime geçebilirsiniz. Yapacağınız görüşme ile evraklarınızı yetkililere bırakarak işe alım sürecini takip etmeniz gerekir. Herhangi bir şirket temasınızdan olumlu sonuç alırsanız işe başlayarak gemide görev almaya başlayabilirsiniz.

Gemicilik üzerine bir iş yapmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz bir diğer yol da gemilerde çalışan bir tanıdığa sahip olmaktır. Gemicilik sektöründe hizmet alan birisinden yardım talebinde bulunduğunuzda kolayca işe başlamanız mümkün olabilir.

Gemicilik Yapmak İsteyenler İçin Sunulan İş Pozisyonları

Gemide çalışmak için gerekli belgelerin neler olduğu konusunda araştırma yaparken bu alanda hangi işleri yapabileceğinizi de bilmeniz önemlidir. Gemicilik üzerine bir kariyer düşünüyorsanız bu alanda sizi birçok farklı iş kolu bekler. Genel bir gemicilik bilgisine sahip olduktan sonra bu yan meslekler hakkında da eğitimleri tamamlayarak kendiniz için bir seçim yapabilirsiniz. Gemicilik yapmak isteyenler için sunulan iş pozisyonları şu şekildedir;

  • Gemi Yöneticiliği
  • Gemi Elektroniği
  • Haberleşme Zabitliği
  • Yat Kaptanlığı
  • Balıkçı Gemisi Kaptanlığı
  • Su Ürünleri Üretimi Teknisyenliği
  • Makine Zabitliği

Bu meslek dalları arasından tercih yapabilir ve gemilerde başarılı bir kariyer elde edebilirsiniz. Seyahat engeliniz olmadığı durumda günlerce hatta aylarca gemide zaman geçirmeyi göze alıyorsanız gemicilik mesleği tam size göre olabilir.

Gemide Çalışmak İçin Kaç Yaşında Olmak Gerekir?

Birçok insanın hayalindeki mesleklerden birisi olan gemicilik mesleğinde belirli bir yaş sınırı bulunu. Genelde eğitime tabi tutulan gemicilik mesleğinde eğitimler çok erken yaşlarda başlar. Ardından rütbeli olarak kademeli görev pozisyonlarında gemide çalışmak mümkün olur. Bunun dışında sıfırdan gemicilik mesleğine başlamak ve gemilerde görev almak için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Ergenlik yaş sınırı olan 18 yaşını dolduran kişiler gemilerde çalışmaya başlayabilir.

Gemide Çalışmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? makalemizin sonuna geldik. Bu makalemiz hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmında sizinde görüşlerinizi ve tecrübelerinizi görmek bizi ve diğer ziyaretcilerin bilgilenmesinde öncülük sağlayabilir. Ayrıca Hukukcuların En çok soru sorduğu makalemizi incelemek isterseniz Hukuk Okuyup Yurtdışında Çalışmak Mümkün Mü? makalemizi inceleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.