Turşucu Dükkanı Açmak | Tuşucu Açma Maliyeti ve Kazancı

Turşu, Türk mutfağında son derece önemli bir yere sahiptir. Hemen her yemek sırasında masada yerini alan turşu birçok kişinin damak tadına hitap ediyor. Bu nedenle de turşucu dükkanı açmak her bakımdan son derece karlı iş fikirleri arasında değerlendiriliyor. Turşucu açmak hem kazançlıdır hem de birçok müşteriyi kolayca çekme avantajı vardır. Bunun yanında satışa sunacağınız turşularda çeşitlilik olması da satışı kolaylaştıran unsurları arasında yer alıyor. Turşucu dükkanı açabilmek için de bu konuda oldukça iyi bilgilere sahip olmanız gerekiyor. Envai çeşit turşu çeşidi olması ve bu turşuların taze şekilde muhafaza edilerek kullanıcıya sunulması oldukça önemlidir.

Turşucu Dükkanı Açmak

Turşucu Dükkanı Açmak

Turşucu dükkanı açma maliyeti ve daha birçok konuda detaylı bilgiler edinerek bu alanda faaliyet göstermeye başlayabilirsiniz. Ancak öncelikle turşu çeşitlerini yakından tanımanız gerekiyor. Eğer turşuları kendiniz yapıyorsanız maliyetiniz çok daha düşük olabilir. Bu sektörde başarılı olabilmek için lokasyon seçiminden sermaye belirlemeye kadar birçok detaya yer vermeniz gerekiyor. Her iş yeri açılımında olduğu gibi turşucu açmak için de iyi bir plana gereksiniminiz bulunuyor.

Turşucu dükkanı açmak için birtakım dükkan evrakları hazırlamanız gerekiyor. Bu süreçte kullanacağınız dükkan kiralık mı olacak yoksa size ait bir dükkanı mı kullanacaksınız. Birçok sorunun cevabını aldıktan sonra rahatlıkla turşucu dükkanınızı açabilirsiniz. Bu konuda diğer tüm detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Okuyunuz: 112+ Adet Dükkan Açma Fikirleri

Turşucu Dükkanı Açmak

Turşucu dükkanı açmak istiyorsanız kendi birikimlerinizi kullanabileceğiniz gibi bu konuda sizlere destek verecek olan bankaların kredilerini de değerlendirebilirsiniz. Dükkan açma sürecinde mutlaka maliyet ve kar hesaplamasını çok iyi yapmanız gerekiyor. Bu konuda ki en büyük avantajınız ise her yerde büyük bir turşucu dükkanı olmamasıdır. İnsanlar genelde turşularını kendileri yapıyor ya da marketlerin sınırlı ürün raflarından almak zorunda kalıyor.

Ancak sizler dükkanınızda bol çeşit bulundurursanız hem kolay müşteri toplayabilirsiniz hem de turşuları tazeyken satma imkanı bulabilirsiniz. Turşucu dükkanı açmak için ne kadar büyüklükte bir yer açmanız gerektiğine önem vermelisiniz.

Bu alanda faaliyet göstermek istiyorsanız çok büyük bir dükkan yerine ihtiyacınız olmayacaktır. Ancak yine de dükkanın içinde birçok malzemeye ihtiyacınız da olacaktır. Aynı zamanda turşu için de tedarikçi bulmanız gerekiyor. Kaliteli ve son derece lezzetli turşular temin etmeniz müşteri memnuniyeti açısından büyük bir önem taşımaktadır.

İşe ilk başlama sırasında küçük çapta bir dükkan sizin için yeterli olacaktır. Zamanla müşteri sayınız arttıkça dükkanı da büyütme şansı bulabilirsiniz. Hatta işletmenizi büyüttükten sonra içeriye masa ve sandalyeler koyarak iş yerinizi tadımlık bir ve ikramlık bir işletme haline de getirme şansı bulabilirsiniz.

 

Turşucu Dükkanı Açma Maliyeti

Turşucu dükkanı açmak konusunda düşünceleriniz varsa mutlaka bu alanda ne kadar maliyetiniz olacağını da bilmelisiniz. Maliyet ve kar planlaması yaparak işle başlamak hem daha hızlı kara geçmenizi sağlar hem de daha hızlı işletmenizin sağlam yer edinmesine yardımcı olur. Turşucu açabilmek için yapacağınız tüm masrafları mutlaka maliyet kalemlerinizin içerisine eklemeniz gerekiyor. Böylece ne kadar sürede ne kadar kar ettiğinizi ve geri dönüş aldığınızı daha kolay bir şekilde anlama şansı bulabilirsiniz.

Turşu satışı yapmak için öncelikle en önemli maliyetiniz dükkan yeriniz olacaktır. Dükkanınızı iyi ve çok işlek bir yerde açmak daha kısa sürede müşteri kazanmanıza yardımcı olur. Bunun yanında dükkan içerisinde yer alan tüm malzeme ve ekipmanlar da oldukça önemlidir. Turşu kavanozlarının bulunacağı terekler, yazar kasa, tadım masa ve sandalyeleri, reklam ve tanıtım çalışmaları, personel giderleri gibi birçok farklı maliyet kaleminiz olacaktır. Turşucu dükkanı açabilmek için günümüzde en az 20 bin ile 30 TL arasında sermayeye gereksiniminiz bulunuyor.

Bununla birlikte turşucu dükkanı açma maliyeti dükkan yerinin kira olup olmamasına göre biraz daha yüksek olabilir. Çünkü işlek bir cadde üzerinde açacağınız dükkan yerinin kirası oldukça pahalı olacaktır. Ancak kendi dükkanınızı kullanmak istiyorsanız düşük bir maliyet ile iş yerinizi açabilirsiniz.

 

Turşucu Dükkanı Kazancı ve Kar Marjı

Turşucu dükkanı kazancı ve kar marjı iş yerinizin bulunduğu konuma göre farklılık gösterir. Aynı zamanda turşu çeşidi de bu kazanç üzerinde oldukça etkilidir. İşletmenizde satabileceğiniz turşu çeşitleri içerisinde süs biberi turşusu, kırmızılahana turşusu, beyaz lahana turşusu vardır. Bunların yanında kornişon turşusu, acı kırmızıbiber turşusu, yeşil domates ve acı biber turşusu, kornişon ve havuç turşusu da çok satılanlardandır.

İşletmenizde ne kadar çeşit varsa ve insanların size ulaşması ne kadar kolay ise o kadar fazla kazanabilirsiniz. Bu işletmeden aynı zamanda turşu suyu satmak da size kazandıracak alternatiflerden biridir. Ekstra olarak şalgam da satarak karınızı artırma şansı elde edebilirsiniz. Turşu suyu tüketen kişiler bu suyun bardağı başında 1.5- 2 TL ödeme yapıyor. Bunun yanında eğer suyun içerisinde turşu varsa rakam biraz daha da yüksek oluyor.

Günlük olarak 50 bardak turşu suyu satmak size günde 100 TL kazanç sunuyor. Bununla birlikte kavanoz ya da kilogram başına turşu satış yaparsanız aylık olarak 5000 TL civarında kazanç elde etmeniz mümkün oluyor.

Okuyunuz: Pazarcılık Yapmak

 

Turşucu Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Turşucu dükkanı açmak istiyorsanız bu konuda ki yasal prosedürler hakkında da gerekli tüm çalışmaları yapmanız gerekiyor. İyi ve işlek bir yerde iş yeri açmak yanında aynı zamanda tüm yasal işlemlerinin yapılmış olması da işletme başarısını yakından etkiler. Dükkanınızı sorunsuz bir şekilde açabilmek için birtakım belgelerin dükkan açılmadan önce hazırlanması gerekiyor. Turşucu dükkanı açmak için gerekli belgeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Kimlik belgesinin fotokopisi
  • 4 tane vesikalık fotoğraf
  • Eğitim sertifikaları ve diploma fotokopileri
  • Noter onaylı imza örnekleri
  • İş yeri açma bildirim belgesi
  • Muhtarlıktan ikametgah belgesi
  • Dükkanın kira kontratı ya da tapu belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi

Gibi birçok evrak hazırlanması gerekiyor. Bu belgelerin bazıları esnaf odalarına verilirken bazıları da belediyeye verilmelidir. İşletmenizi açtıktan sonra mutlaka risk alanları olacağını da bilmeniz gerekiyor. Bu nedenle yeni açılan bir iş yerini bekleyen risklere karşılık olarak işletmenizin mutlaka sigortasını yaptırmanız gerekiyor.

 

Turşucu Açmak İstiyorum Diyenlere Öneriler

Turşucu açmak istiyorum diyorsanız mutlaka bu alanda daha önce işletme açan kişilerin fikirlerinden yararlanmanız gerekiyor. İşletmenizi açacağınız zaman dikkat etmeniz gerekenler arasında şunları saymak mümkündür:

  • İş yerinizde satacağınız turşuların mutlaka sağlık koşullarına uygun olması gerekiyor.
  • Lezzetli ve taze olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Turşuda çeşit ne kadar çok olursa o kadar fazla müşteri kitleniz olabilir.
  • İş yerinizin en az 20 ya da 30 metrekare olması gerekiyor.
  • Ana cadde üzerinde bir işletme kurmak ulaşılabilirlik açısından önemlidir.
  • Yoğun bir talep ile karşılaşırsanız personel bulundurmanız gerekebilir.
  • Ürünleri kendiniz mi hazırlayacaksınız yoksa tedarik mi edeceksiniz sorularına önceden yanıt bulmalısınız.
  • Turşucu dükkanı açmak istiyorsanız mutlaka tedarikçinizi iyi seçmelisiniz.

Turşucu açmak yüksek maliyet gerektiren bir iş olmasa da sürekli olarak o turşuları bozulmadan taze tutmak büyük bir çaba gerektirir. Bu nedenle hem dizayn hem de işletme gereksinimleri konularında detaylı olarak çalışmalar yapmanız gerekebilir. Bu sektör ile ilgili daha önce deneyiminiz yok ise işe ilk etapta turşu bayiliği firması ile anlaşarak da başlayabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Uğur dedi ki:

    Çok açıklayıcı ve harika faydalı bir yorum olmuş emeğinize sağlık

    1. patronoldum dedi ki:

      Teşekkürler güzel yorumlarınız için.

  2. simitci dedi ki:

    Avm’de açsam diye düşünüyorum da, bunu bir kafe tarzı gibi acaba tutar mı? Kiralar 20 bin Liradan başlıyor.

    1. patronoldum dedi ki:

      En büyük sorun kira maliyeti. Bu derece yüksek kira rakamlarını çıkarmak çok zor görünüyor.

    2. Mehmet dedi ki:

      İl ve ilçenizde araç ile dağıtım yapsanız daha mantıklı. Kiralar çok maliyetli. 1 araç 1 malzeme sonrası mazot gideri.

      1. patronoldum dedi ki:

        Şu sıralar pazarda satmak daha mantıklı görünüyor Mehmet Bey.