Bijuteri Dükkanı Açmak | Maliyeti ve Aylık Kazancı

Bijuteri dükkanı açmak günümüzün en karlı iş fikirleri arasında yer alıyor. Her sene kar marjı biraz daha yükselen bijuteri sektörü insanların kendi işletmesini kurmada değerlendirdikleri bir fikirdir. Genelde kadınların çok meraklı olduğu bu sektörde kişiler üç farklı şekilde bijuteri dükkanı sahibi olabiliyorlar. Sıfırdan dükkan açmak, başkasının açmış olduğu bir dükkanı devralmak ve bu sektörde başarılı olan bir firmanın bayisi olmak şeklinde kendi işletmenizi kurabilirsiniz. Her bir seçeneğin kendine göre önemli avantajları bulunuyor. Yüksek bir kar getirisi olması bijuteri sektöründe her geçen gün yeni girişimlerin ortaya çıkmasında etkili oluyor.

Bijuteri Dükkanı Açmak

Bijuteri Dükkanı Açmak

İş hayatınızı kendi işletmenizi kurarak devam ettirmek istiyorsanız sıfırdan dükkan açarak sağlam bir iş temeli oluşturabilirsiniz. Birçok avantajı bulunan bu sektörde ortalama bir maliyet ile işlerinizi yürütme şansı elde edebilirsiniz. Bijuteri dükkanı açmak konusunda kararlıysanız hem bu dükkanın nasıl açıldığını hem de ne tür ürünler satmanız gerektiğini bilmeniz gereklidir.  Ancak bilinmesi gerekenlerden birisi de bu sektörde açılan iş yerleri arasında kar bakımından önemli farklılıklar olduğudur.

 

Bijuteri açmak istiyorsanız öncelikle uygun bir yerden dükkan sahibi olmanız gerekiyor. Dükkan satın almak zorunda değilsiniz fakat işlek bir yerden kiralama işlemi yapabilirsiniz. Bununla birlikte dükkanınızda satacağınız ürünleriniz için çok uygun fiyatlarda ürün temin edebileceğiniz tedarikçi firması bulmalısınız.

 

Not: Bijuteri dükkanı açmak dışında farklı fikirler edinmek için, 112+ Adet Dükkan Açma Fikirleri başlıklı makaleyi inceleyebilirsiniz.

 

Bijuteri Dükkanı Nasıl Açılır?

Bijuteri dükkanı nasıl açılır konusunda birçok önemli nokta bulunmaktadır. Her ne kadar çok merak edilen bir sektör de olsa bu süreçte maliyet hesaplamalarını çok iyi yapmanız gerekiyor. Bijuteri dükkanı açmak için şu noktalara dikkat etmek son derece önemlidir:

 

  • Bijuteri dükkanı açmak için mutlaka kullanacağını sermaye miktarına önceden karar vermelisiniz. Sermaye kurulacak olan işletmenin büyüklüğü açısından büyük bir önem taşır.

 

  • Bijuteri açmak için sonrasında boş bir dükkan yeri bulmanız son derece önemlidir. Bu dükkanın hem uygun bir lokasyonda olması hem de satacağınız ürünlerin kolayca sergilenebilecek boyutlarda olması büyük önem taşır.

 

  • Dükkan yeri bulma sırasında mutlaka hem vergi levhası hem de işletme ruhsatına almış olmanız gerekiyor. Bu işlemleri hiçbir masraf yapmadan gerçekleştirmeniz sorunsuz bir işletme açmanız açısından önemlidir.

 

  • İşletmenin içerisinde kullanılacak olan raf ve tezgahlar önemli noktalardır. Tabela ve vitrin tasarımı gibi konulara mutlaka büyük bir titizlik göstermelisiniz.

 

  • İşletmenizde toptan takılar ya da bijuteri ürünleri satarak daha yüksek kar elde etme şansı bulabilirsiniz. Bu ürünleri temin edebilmek için uygun fiyatlı ürün satışı yapan tedarikçi firmalar ile görüşmelisiniz.

 

  • İşletmeniz için güzel bir açılış töreni yapmanızda aranılan en önemli kriterler arasında bulunmaktadır.

 

Tüm bu detaylar işletmenizin daha sağlıklı açılabilmesi için önemli detaylardır. Kaliteli ve modern ürün satışı ile birçok müşteri kitlesine kolaylıkla hitap edebilirsiniz. İşletme içerisinde rahat bir hareket imkanı bulunması da önemli bir noktadır.

 

Bijuteri Açma Maliyeti

Bijuteri dükkanı açmak için bir markanın bayisi olabileceğiniz gibi kendiniz de bir marka yaratabilirsiniz. En iyi firmaların bayilik ücretleri 75 bin TL’den başlamaktadır. Ancak sıfırdan bir işletme kurmak isterseniz masrafınız daha az oluyor. En fazla 50 bin TL ile bu işletmeyi rahatlıkla kurabilirsiniz. Her iki şekilde de bijuteri açmanın avantajları bulunuyor. Bijuteri açma maliyeti işletmenin kurulum şekline ve yerine göre değişmektedir.

 

İşletmenizin ruhsatı, evrak masrafları, dükkan için ödeyeceğiniz kira gibi birçok maliyetiniz olacaktır. Bunun yanında demirbaş ürünler, stant ve tabelalar da masraflarınızı ikiye katlayacak unsurlar arasında bulunuyor. Başlangıç masraflarınız için 30- 40 bin arasında bir sermaye bulundurmanız önemlidir. Ufak çaplı bir dükkan açmak için dahi 50 bin TL gözden çıkarmanız gerekiyor. Bu süreçte daha büyük bir iş yeri açmak isterseniz metrekare başında daha yüksek bir maliyet ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

 

Bijuterilerde satılan takılar ve boncuklar göze çok küçükmüş gibi görünebilir. Bu süreçte en fazla maliyet satılacak ürünlere gidecektir. En basitinden kaliteli ve marka bir bileklik dahi size en azından 30- 40 TL arasında bir maliyet ile gelecektir. Bu lüks takı ürünlerinin satışını yapabilmek için de dükkanınızın mutlaka modern bir dizaynı olmalıdır.

 

Okuyunuz: Bijuteri Bayiliği Veren Firmalar

 

Bijuteri Dükkanı Aylık Kazancı

Bijuteri dükkanı aylık kazancı işletmenizin bulunduğu yere göre farklılık gösterecektir. Bu işletmelerin kar bırakması için günlük en azından 1000 TL ciro yapması gereklidir. Aylık dükkan kiranızın da çok uçuk boyutlarda olmaması gerekiyor. Aylık olarak 3- 4 bin TL dükkan kiranız varsa daha yüksek bir kar elde etme şansınız olacaktır. Kar oranı %100’den aşağı değildir. Ancak daha öncede bahsedildiği gibi bu kar oranı işletmenin bulunduğu lokasyona göre farklılık gösteriyor.

 

Yaklaşık olarak aylık 30 bin TL ciro yapmanız mümkün oluyor. Bu cironun en az yarısı maliyetlerinize gittiğinde sizlere 15 bin TL gibi bir rakam kalmaktadır. Kısacası işletmeniz için son derece yüksek bir kar elde etme şansınız oluyor. Dükkanda satacağınız malzemeler karlılık oranını etkilemektedir. Bu malzemelerin kalitesi, çeşitleri, yaş gruplarına hitap etme derecesi oldukça önemli detaylardır.

 

Bol çeşit her ne kadar maliyeti yükseltse de karı da olumlu yönde etkileyecek önemli unsurlardır. Bijuteri dükkanı açmak günümüzün karlı işleri arasında önemli bir yerde bulunuyor. Dükkanda satabileceğiniz ürünler içerisinde küpeler, kolyeler, bilezik ve kolye uçları, halhal çeşitleri, erkek kolye ve takıları gibi birçok farklı ürüne yer vermelisiniz.

Okuyunuz: Parfümcü Dükkanı Açmak

Bijuteri Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Bijuteri dükkanı açmak için gerekli belgeler de bulunuyor. Bu belgeler şu şekilde sıralanabilir:

  • 2 tane fotoğraf
  • Nüfus cüzdan fotokopisi ve ikametgah belgesi
  • Tapu ya da kira sözleşmesi
  • Yapıyı kullanma izni
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • İşletmenin açılacağı işletmede Esnaf Odası ya da Ticaret Odası kayıt belgesi
  • Sigorta ya BağKur belgesi
  • Emeklilik cüzdanı fotokopisi
  • İş erinde su abonesi kartlı sayaç takılması

 

Bu belgelerin eksiksiz olarak hazırlanması ve belediyeden de gerekli ruhsat işlemlerinin tamamlanması gereklidir. Aynı adrese daha önceden bir işletme ruhsatı verilmiş ise mutlaka bu ruhsatın tekrar iadesinin yapılması gerekmektedir. Bunların yanında itfaiyeden yanın önlemi alındığını gösteren raporun gelmesi de önemlidir. İmza sirküleri, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi gibi belgeler de istenebilecekler arasında bulunuyor. Bijuteri dükkanı açmak isteyenlerin güncel evrak listesine uygun belge hazırlaması ruhsat alma sürecini de etkiliyor.

 

Okuyunuz: İç Giyim Bayiliği Veren Firmalar

 

Bijuteri Açmak İsteyenlere Tavsiyeler

Bijuteri açmak isteyenlere tavsiyeler uzmanlar tarafından veriliyor. Bu süreçte en büyük destekçiniz tedarikçileriniz oluyor. Toptancı firmalar sizlere en yeni ürünler hakkında detaylı bilgiler veriyor. Aynı zamanda bazı ürünlerin kullanım şekilleri konusunda da detaylı bilgiler veriliyor. Ürünleri toptan alırken her zaman en uygun fiyatlara satın almaya özen gösterin.

 

Bijuteri dükkanı açmak istiyorsanız birden fazla toptancı firması ile görüşme sağlamalısınız. Sizlere en uygun teklifi veren firma ile uzun yıllar çalışabilirsiniz. Ürün çeşidinin çok olmasına da ayrıca önem vermeniz gerekiyor. Müşteri memnuniyeti son derece önemlidir. Ne kadar yüksek memnuniyet sağlarsanız o kadar fazla müşteri potansiyeline sahip olursunuz. Kaliteli ürünlerin satışını yapmak da sizlere kazandıracak noktalar arasında bulunuyor.

 

Bijuteri dükkanı açmak” başlıklı makalemizin sonuna geldik. Görüş ve önerilerinizi yorumlar bölümünden bizlere bildirebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.