Dürümcü Dükkanı Açmak | Dürümcü Açma Maliyeti ve Kazancı

Herhangi bir sektörde kısa zamanda marka olmak istiyorsanız, tek iş kolu üzerinden ilerlemeniz gerekir. Dürümcü dükkanları ise buna en iyi örnektir. Bir restoranda birden çok ürün satmak yerine, tek ürün üzerine ilerlemek iş yükü açısından da büyük bir avantaj sağlar. Bu avantajdan payınızı alıp sizde dürümcü dükkanı açmak istiyorsanız, emin olun doğru karar vermek üzeresiniz. Nasıl dönerci ve pilavcı kısa zamanda her yeri sardıysa dürümcü dükkanları da aynı ivmeye sahip olabilir. Tabi burada farklı bir durum var. Bu yazıda dürümcü açmak istiyorum diyenler için dürümcü açma maliyeti, aylık kazancı, gerekli belgeler gibi tüm detayları sizlere aktaracağım.

"<yoastmark

Ailemde bu işi yapan tanıdıklarım olduğu için bilgi yönünden oldukça zengin olduğumu söyleyebilirim. Bugünlerde dürümcü dükkanları diğer fastfood ürünleri gibi hızlı gelişmemiştir. Aslında onlar kadar hızlı pişme süresine sahiptir. Bir dürümün pişmesi için ortalama 4 dakikalık süre yeterlidir. Ancak dürümcü dükkanlarının hızlı yayılmaması nedeni dürüm takma ve yapma konusunda ki bilgi eksikliğidir. 40 yıllık yemek ustası bile şişe dürüm takarken zorlanmaktadır. Peki siz nasıl yapacaksınız?

 

Buradaki en büyük sorun eğitimsizlikten kaynaklanır. Evet, uzaya mekik göndermiyorsunuz. Kıyma, baharat ve kuyruk yağıyla yaptığınız karışımı, bir şişe geçirmeyi öğrenmek ne kadar zamanınızı alabilir ki? Yapmayı bilmeyenler ya da başaramayanlar genellikle şişten düşürdükleri için zorlanır. Aslında sistem basittir. Ya karbonat atarsınız, ya da kıymayı soğutursunuz. Şişe geçirme işleminde de az biraz elinize su vurmanız yeterli. Özetle her işin bir püf noktası var. Yeter ki gerekli eğitimi alın. Şimdi dürümcü dükkanı açmak isteyenler için tüm detayları anlatmaya başlayalım.

 

Dürümcü Dükkanı Açmak

"<yoastmark

Dürümcü açmak için öncelikle ne kadar sermaye ayıracağınıza karar verin. Bu tarz dükkanlarda ana maliyeti ocakbaşı oluşturmaktadır. Sonrası ise tasarruf edilebilir maliyetlerdir. Yatırım yapacağınız tutar bu işte nasıl ilerleyeceğinizi belirleyecektir. İş yapan bir dükkan açabilmek için müşterilerinize kendini iyi hissettirmeniz gerekir. Tabi inanılmaz bir lezzete sahipseniz, bu çok fark etmeyebilir.

 

Evet, lezzet konusun bu sektörde başarılı olmanızı sağlayacak en önemli unsur. Lezzet olayını tutturmak için sürekli deneme yanılma yapmanız gerekir. Dürüm içini yıllardır koyulan malzemeler de yapılan yanlışlar dahi vardır. Örneğin; kimyon normalde eski zamanlarda et kokmasın diye konulan bir baharattı. Ancak şimdilerde bile ete kimyon konulmaya devam ediliyor. Bu da asıl et tadının alınmasına engel olur. Eğer alışkanlıklardan kendinizi uzaklaştırırsanız bu sektörde lezzetle marka olabilirsiniz.

 

Bir çok yerel dürümcü eti el ile çekip, özenle taze ve kurutulmuş sebzeler kullanarak dürüm harcı yapmaktadır. Burada seçenek size ait. Büyük bir marka olduğunuz zaman el ile ürün çekime yapmak size büyük zaman kaybı yaratabilir. Dürüm için oluşturulmuş özel karıştırıcı makinelerde mevcut. Onlarla da işinizi görebilirsiniz.

 

Bu sektörde önemli olan müşteriye değer vermektir. Lezzetli ürünler sunan dürümcü dükkanı açmak tek başına yeterli değildir. Aynı zamanda müşteriye sunduğunuz ürünlerden kaçmamanız gerekir. Dürümün içeriğinde acı biber, közlenmiş biber, farklı baharat çeşitleri, özel pide ya da lavaş gibi tüm seçenekleri denemelisiniz. Burada önemli olan müşterinin kendini değerli hissetmesi. Aldığı hizmetin verdiği paraya değmesi çok önemli.

 

Sıra geldi fiyat politikasına. Bir dürümcü dükkanının başarılı olmasını sağlayan en önemli faktörlerden birisidir. Evet, dürüm hızlı tüketim ürünüdür. Kaliteyi düşürmeden fiyatta ideal rakamı yazmanız gerekir. Maalesef et fiyatlarının yüksek olması sizi bu konuda zorlayabilir. Ancak maliyet kalemlerinde oynama yaparak müşterinin alabileceği fiyatı yakalayabilirsiniz.  20 TL’ye dürüm satarak ortalama bir semtte marka olamazsanız. İstediğiniz kadar lezzetli ürünler sunun. Dönerci ve pilavcıları meşhur yapan fiyat politikalarıdır. 10-15 TL’ye dürüm satabiliyorsanız başarıyı yakalarsınız.

 

Dürümcü Dükkanı Nasıl Açılır

Dürümcü Dükkanı Nasıl Açılır

Dürümcü Dükkanı Nasıl Açılır

  • Bu iş için ne kadar yatırım yapacağınızı belirleyin. Dürümcü dükkanı açmanın maliyeti ile ilgili aşağıda detaylı bir hesap yaptık. Bazı kaçamayacağınız maliyetlerin üzerine koyacağınız rakam ile dürümcü dükkanı dekoru konusunda zenginlik katabilirsiniz.

 

  • Sermaye ayırma aşaması sonrası bir yol haritası oluşturmanız gerekiyor. Profesyonel bir şekilde dürümcü dükkanı açarak büyümek istiyorsanız, bir iş planı yapmanız gerekiyor. Yapacağınız iş planında nasıl hareket edeceğinizi, neler yapacağınızı, 1 yıl sonra nerede olmak istediğinizi, ileriye dönük hedeflerinizi detaylı bir şekilde yazın.

 

  • Sıra geldi dükkan kiralamaya. Bu aşamada zorlanabilirsiniz. Bir çok kişi dükkanını ocak başı kuracak olanlara vermek istemez. Apartman sakinleri de baca kurulacağı için bu konuda sıkıntı çıkarabilir. Ana cadde ya da yan cadde üzerinde bu gibi konularda sıkıntı yaşamayacağınız uygun kiralı bir dükkan araştırmalısınız. Yeni bina olursa, dekor konusunda fazla para harcamanıza gerek kalmayacak.

 

  • Dükkan kiraladıktan sonra vergi levhası almaya hazırsınız. 15 günü geçirirseniz ceza ödemek durumunda kalırsınız. Muhasebeci tutup, onun yardımı vasıtasıyla 2 gün içerisinde çıkartabilirsiniz.

 

  • Vergi levhası aldıktan sonra işletme için dekorasyona başlayın. İlk başlangıç aşamasında dekordan çok mutfak alanına yatırım yapınız. Size başarıyı getirecek olan mutfaktır.

 

  • Ocakbaşı ile boru kurulum hizmetini tek bir firmadan satın alın. Size anahtar teslim olarak hizmet vereceklerdir. Tabi baca kurulum ruhsatını da almanız gerekiyor.

 

  • Tüm işlemler tamamlandıktan sonra açılış yapmak için hazırsınız. Bir kaç çelenk balon ve broşür ile görkemli bir açılış yapın. İlk gün indirimli hizmet verin. Hatta yemeksepeti.com üzerinden de indirimli satışa başlayın. Eğer lezzetiniz iyi ise, müşteri sayınız artmaya başlayacaktır.

 

  • Bu aşamadan sonra pazarlama faaliyetleriniz çok önemli. Sürekli broşür dağıtmayı, instagram üzerinden bölgesel reklam yapmayı ihmal etmeyiniz. Eğer adınız duyulursa, farklı ilçelerden gelen lezzet gurmeleri olacaktır.

 

Okuyunuz: İş Kurmadan Önce Mutlaka Yapmanız Gerekenler

 

Dürümcü Açmanın Maliyeti

Dürümcü Açmanın Maliyeti

Dürümcü Açmanın Maliyeti

Normal bir dürümcü dükkanı açmanın maliyeti 50 Bin TL’den başlamaktadır. Hazır bir dükkanı devir alacağınız zaman bu maliyet daha da düşebilir. Maliyet için herhangi bir üst sınır yoktur. Bu dekor ve dükkan için yapacağınız harcamaya göre değişebilir.

 

Sıfırdan dürümcü dükkanı açmak için bazı masraflardan tasarruf edemezsiniz. Örneğin; ocakbaşı alırken uygun fiyatlı alayım derseniz, yarın delindiği zaman değiştirmeniz size daha pahalıya patlayacaktır. Meşhur bir dürümcü ustası ya da dükkanı olmak için mutfak ekipmanlarınız kaliteli olmalıdır. Size en büyük maliyeti oluşturacak olan baca kurulumu, dürüm ocağı, zırh makinesi ve başlangıç aşamasındaki harcamalar vb. diyebiliriz.

 

Dürüm işinde sizi avantajlı kılacak olan kısa zamanda marka olup, bayilik verebiliyor olmanızın kolay olmasıdır. Henüz dürümcülük alanında marka olup, bayi olmayı başarmış çok fazla işletme yok diyebiliriz.

 

Okuyunuz: Yeterli Sermayeniz Yok ise İşte Size Çözüm!

 

Dürüm Ne Kadar Kazandır, Karlı mı?

Dürümcü dükkanlarının aylık kazancı yapacağı ciro miktarına göre değişir. Günlük 1000 TL ciro yapan bir dürümcü dükkanının aylık net kazancı 10 Bin TL’nin altına düşmeyecektir. Tabi kar marjı hesaplarken, dükkan maliyetleri belirleyici etken olacaktır. İşletme kirası, personel gideri, hammadde maliyeti yüksek ise kar kaleminiz daha da düşmektedir.

 

Ayrıca yılın bazı dönemlerinde kuyruk yağı, gömlek yağı ve et ürünlerinin fiyatı yükselmektedir. Normalde dürüm yağını aşağıya çeken kuyruk yağının kg fiyatı ortalama 25 TL’dir. Ancak bazen 70 TL’ye çıkabilmektedir. Bu durumda maliyetlerinizde önemli oynamalar olacaktır. Sonuç olarak bu da aylık kazanacağınız para da değişiklik yaratacak.

 

Ünlü Dürümcü Ustaları

Başarılı bir dürümcü dükkanı açmak istiyorsanız, bu işi iyi yapan ustaların yanına gidip, onlardan hizmet almalısınız. Neyi iyi yaptıklarını neyi kötü yaptıklarını tek tek inceleyin. İyi olan taraflarını alıp, kötü olan yönlerinden uzaklaşın. En iyi dürümcü ustaları:

  • Dürümcü Sedat Usta
  • Dürümcü Emmi
  • Dürümcü Musa Usta
  • Dürümcü Memo
  • Dürümcü Dede
  • Dürümcü Hilmi Usta vb

Bu listede saymadığım daha nice lezzetli dürüm yapan ustalar vardır. Başarılı olan herkes iyi bir örnektir.

 

Dürümcü Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

  • Baca Kullanım İzni
  • Bina Sakinleri izni
  • Tapu Fotokopisi
  • Vergi Levhası
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf
  • Kira Kontratı
  • SGK Giriş Bildirimi
  • İtfaiye Uygunluk Raporu
  • Çevre Tarım Onay Belgesi
  • Adli Sicil Kaydı

Yukarıda istenilen belgeler bulunduğunuz bölgenin belediyesine göre değişiklik gösterebilir. Ruhsat işleri müdürlüğünü ziyaret ederek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Okuyunuz: Dünyanın En Çok Kazandıran 10 İş Sektörü

 

Dürümcü Açmak İsteyenlere Öneriler

Dürümcü Açmak İsteyenlere Öneriler

Dürümcü Açmak İsteyenlere Öneriler

  • Dükkan açmadan önce en az 1 ay kadar farklı lezzet oluşturmayı deneyiniz. Farklı baharat çeşitleri dahi kullanabilirsiniz.
  • Lezzet dışında, hijyen ve güler yüz çok önemli. Bunları başaramıyorsanız, bu işi yapmayınız.
  • Bir çok kişi paket servisten uzaklaşmaya çalışıyor. Ancak bu büyük bir hata olur. Motorcu maaşı ve servis hizmeti ne kadar maliyetli olsa da yapacağınız ciro, dükkan satışlarını geçebilir.
  • Dürümcü dükkanı açmak tek başına yeterli değildir. Bir reklam bütçesi oluşturmanız gerekiyor. Aylık sürekli reklam yapmalısınız. İşletme sayısı arttıkça, unutulmanız kolaylaşır.
  • Çalıştığınız personel çok önemli. Gerekirse 1000 TL verin, ancak işinde iyi olan kişilerle çalışın. Bu özellikle motorcular açısından geçerli.
  • Restoran yönetim sistemi olan terminal pos cihazları kullanın. Günlük ne kadar ciro yaptığınızı, hangi üründen ne kadar sattığınızı analiz etmeniz çok önemli.

 

Dürümcü dükkanı açmak, dürümcü açma maliyeti ve aylık kazancı ” başlıklı makalemizin sonuna geldik. Aklınıza takılan konularda yorumlar bölümünden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.