Künefe Dükkanı Açmak | Künefeci Açma Maliyeti ve Kazancı

Meşhur künefecilerin yaptığı iş potansiyelini gördükten sonra bu yazıyı okuduğunuzu tahmin ediyorum. Evet lezzeti tutturan künefeciler bir çok kişinin uğrak noktası. Özellikle yaz aylarında künefe dükkanlarını tıklım tıklım görmek mümkün. Peki hiç bilmeyen birisi için künefe dükkanı açmak isterse ne yapmalı? Künefeci açmak istiyorsanız bir takım seçeneğiniz mevcut. Size bilmeniz gerekenleri objektif bir şekilde anlatacağım. Aynı zamanda yazı içerisinde künefeci açma maliyeti, aylık kazancı ve kar marjı ile ilgili detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Künefe Dükkanı Açmak

Künefe Dükkanı Açmak

Künefeci dükkanı açmak ve para kazanmak istiyorsanız, şubeleşmeyi hedefleyerek yola çıkmanız gerekiyor. Bir çok başarılı künefeci, tek bir dükkan ile yola çıkıp, 1 yılda kolaylıkla şubeleşmeyi başarmıştır. Tüm iş mantığı tek bir ürün üzerine kurulu olduğu için bu sektörde şubeleşmek oldukça kolay. Tabi lezzetli bir künefe yapmak şartıyla.

 

Hazır olarak toptan pişmemiş künefe satan web sitelerini ya da büyük markaları görebilirsiniz. Onlardan satın alıp bu sektöre girmeyi unutun. Kendi üretiminizi yapmanız gerekiyor. Zira hazır olarak satılan künefeler makine üretimi ve kullanılan künefe peyniri de istenilen kalite de olmamaktadır. Kadayıfı kendiniz basmanız, Hatay peyniri ya da dil peyniri kullanıp, kendi usulünüzde servis etmelisiniz. Şimdi künefe dükkanı açmak isteyenlere izlemesi gereken yolu anlatayım.

 

Künefe Dükkanı Açmak

Künefe Dükkanı Açmak 1

Künefe Dükkanı Açmak 1

Bu sektöre adım atmak istiyorsanız, öncelikle künefe ile aranız iyi olmalı. Bu tatlıyı seviyorsanız bu işi yapın. Bir çok ünlü künefeciye gidin. Sunumlarını ve lezzetlerini deneyimleyin. Neyi iyi ve güzel yapıyorsalar bunları kendiniz için not edin. Hatta bir menüleri var ise fotoğrafını çekin. Ondan sonra künefe dükkanı açmak için çalışmalara başlayın.

 

Künefe yapmayı hiç bilmiyorsanız önünüzde 3 seçenek var. Ya bir usta ile anlaşırsınız, ya kendiniz bu künefe yapmayı öğrenirsiniz ya da bayilik alırsınız. Belki usta ile anlaşmak size daha kolay gelebilir. Ancak değil. Eğer bir işte bağımlı olduğunuz bir usta var ise, işiniz yaş ve zor. Her ustanın elinin lezzeti farklıdır. Ustanızla tartıştığınız ya da anlaşamadığınız zaman farklı bir usta bulmanız hem iş akışını hem de lezzeti etkileyecektir. Ayrıca bilmediğiniz bir işte ustalarınız tarafından kandırılırsınız ve dikkate alınmazsınız. İstediğiniz kadar iyi yönetici olun. Bu durum pek fark etmiyor.

 

Kısacası künefe dükkanı açmak için bu işi öğrenmeniz gerekiyor. Kendinize 1 aylık bir eğitim süresi tanıyın. Youtube üzerinde yer alan tüm künefe yapımı videolarını izleyin. Ayrıca yemek siteleri ve forum siteleri üzerinden künefe yapımı, künefe peyniri, pişirilmesi ve şerbetinin atılması üzerine ne varsa okuyun. Bu aşamadan sonra kendinize bir kaç adet künefe tabağı ve yapım malzemeleri satın alın. Evet gerekiyorsa her gün farklı farklı künefe yapım tarifi deneyin. Emin olun ideal lezzeti kısa zaman içerisinde tutturacaksınız. Kaliteli malzemeler kullanmak bu mesleğin sırrıdır. Özellikle Hatay tuzsuz keçi peyniri kullanma, kaymak ve dondurma konusunda en  kalitelileri sunmaya özen gösterin.

 

Diğer bir seçenek olan künefe bayiliği alma kısmını gelelim. Künefe dükkanı açmak isteyenlere bayilik veren 30’un üzerinde firma mevcut. Bunlarda 5-6 tanesi sektörde en iyi künefe firmasıdır diyebilirim. Bu aşama seçenek meselesi. Yani bayilik almak demek, bu işi kolaylıkla yapmak demektir. Ancak siz yaptığınız zaman elde edeceğiniz kar marjını unutun. Ayrıca kendiniz markalaşma ve kendi bayiliğinizi verme yoluna gidemezsiniz. Tabi bu aşamada önce bayilik alayım, tecrübe kazanıp, daha sonra markalaşayım da diyebilirsiniz. Künefe bayiliği almak tamamen tercih ve sermaye meselesi. Şimdi künefe dükkanı nasıl açılır aşamasına geçelim.

 

Künefe Dükkanı Nasıl Açılır

Künefeci nasıl açılır

Künefeci nasıl açılır

  • Bu sektöre girmek için ne kadar sermaye ayıracağınızı belirlemeniz gerekiyor. İlk uygulamanız gereken adım bu olsun. Dükkanı nerede açacağınız, çalıştıracağınız personel sayısı, lokasyon, dükkan büyüklü vb. her şey yatırım tutarınızla ilgilidir.

 

  • Sermaye belirledikten sonra kendinize bir yol haritası belirleyin. Hiç bir şeye dokunmadan önce neyi nasıl yapacağınızı çizip önünüze koymalısınız. Yoksa bir dükkan tutayım gerisi gelir arkadan diyemezsiniz. Ticarette boşa harcadığınız her gün eksi maliyettir. İş planınızı mutlaka yazıya dökün.

 

  • Şimdi künefeci için dükkan kiralamaya hazırsınız. Bu tarz dükkanlarda insanlar oturup çay içebilecekleri ortam ararlar. Bu nedenle ön kullanım alanı olması şart. Ayrıca ana cadde ve yan cadde üzerinden olması size büyük bir avantaj sağlayacaktır.

 

  • Tadilat aşamasına başlayın. Dükkanın dekorasyonu ve görünümü ne kadar iyi olursa, o derece müşteri sayınız artacaktır. Sonuçta insanlar yemek yediği yerde fotoğraf paylaşmak isteyeceklerdir. Bu tarz bir ortam sunulması, lezzetle birlikte sizi marka yapacaktır.

 

  • Tüm tadilat, masa sandalye alımı, mutfak dekorasyonu ve inşası, tabela, ışıklandırma vb. işleri tamamlayın. Bu işlemler sonrasında vergi levhası ve ruhsat alarak çalışmaya başlayabilirsiniz.

 

  • Mutlaka görkemli bir açılış yapmanız gerekiyor. Bu tarz sektörlerde dükkanlar açılış ile adını duyurur ve kısa zamanda ün yapmaya başlar. Görsel şölenlerin olduğu gürültüden uzak bir açılış yapabilirsiniz.

 

  • Bu aşamadan sonrası sizin sunduğunuz lezzet, hizmet ve hijyene bağlı olarak değişir. Bir gelen müşteri beğenip, 2. defa geliyorsa; emin olun bu sektörde başarılı olabilirsiniz.

 

Okuyunuz: İş Kurmadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

 

Künefe Dükkanı Açma Maliyeti

Künefe dükkanı açmak için en az  60 Bin TL ile 200 Bin TL arasında sermayenizin olması gerekiyor. Bu tarz dükkanlar dizayn açısından rakip işlemeler ile yarışabilir düzeyde olmalı. Ayrıca künefe yapımını öğrenmek için harcayacağınız zamanı da kendinize maliyet olarak yazmalısınız. İşletme için demirbaş alımı, dekor maliyeti ve ürün maliyeti ana harcama kalemleriniz olacaktır. 

 

Künefe dükkanı açma maliyeti konusunda daha tasarruflu davranamazsınız. Bir künefenin fiyatı ortalama 20 TL’den başlamaktadır. Gelen müşterilerin verdikleri paranın yedikleri ürüne değdiğini sağlamalısınız. Bunu yaparken bulundukları ortamın kalitesi de önemlidir.

 

Okuyunuz: Yeterli Sermayeniz Yok ise İşte Size Çözüm!

 

Künefe Dükkanı Ne Kadar Kazandırır

Bir adet künefeden elde edilen kar marjı %100 ile %200 arasında değişmektedir. Aradaki fark ise işletme lokasyonu, marka değeri, kaliteniz ve sunduğunuz lezzet açısından fark eder. Lezzetli bir künefe için 30 TL bile ödenebilecekken, kimse beğenmediği bir ürüne 2. defa aynı ücreti vermek istemez. Ya da orta kalite bir künefe için akıllarında biçtiği bir değer mevcuttur.

 

Günlük 2000 TL ciro yapan bir künefe dükkanının brüt günlük kazancı en az 1000 TL olacaktır. Personel maliyeti, iş yeri kirası, enerji giderleri vb. gibi maliyetleri düştüğünüz zaman net kazanç miktarını ortaya çıkarabilirsiniz.

 

Künefe Bayiliği Veren Firmalar

Okuyunuz: Künefe Bayiliği Veren Firmalar

 

Künefe Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

  • Ruhsat Başvuru Formu
  • Kimlik Fotokopisi
  • 2 Adet Vesikalık
  • Faaliyet Belgesi
  • Esnaflar Odası Kaydı
  • Adli Sicil Kaydı
  • İkamet Belgesi
  • Yapı Kullanım İzni
  • İtfaiye Uygunluk Raporu
  • Tapu Fotokopisi
  • Kira Kontratı

Yukarıda istenilen belgeler bulunduğunuz ilçe belediyesine göre farklılık gösterecektir. Bu nedenle bu evrakları temin etmeden önce mutlaka belediyenin ruhsat işleri müdürlüğüne uğrayınız.

 

Okuyunuz: Dünyanın En Çok Kazandıran 10 İş Sektörü

 

Künefeci Açmak İsteyenlere Öneriler

Künefeci Açmak İstiyorum Diyenlere Öneriler

Künefeci Açmak İstiyorum Diyenlere Öneriler

  • Künefe dükkanı açmak ve para kazanmak istiyorsanız, A’dan Z’ye her şeyi dört dörtlük yapmanız gerekiyor. Piyasada bir çok rakibiniz mevcut. Onların arasında sıyrılmak için en iyi olmalısınız.
  • Bir çok künefeci eve servis yapmaktadır. Ancak sıcak sunulmayan künefe lezzetini kaybeder, hatta hamurlaşabilir. Bu nedenle servis yapmayı pas geçebilirsiniz.
  • Künefe yapmayı biliyor olsanız bile, işiniz büyüdüğünde künefe ustası çalıştırın. İşi sistemleştirmek için uzman personellerinizin olması gerekiyor.
  • Yaptığınız tatlı ne kadar lezzetli olursa olsun, hijyen olmadan bir şey ifade etmeyecektir. Bu nedenle tüm hijyen kurallarına dikkat etmelisiniz.
  • Personel konusunda seçici davranın. İletişim yönü güçlü olan, müşteri çekmeyi başarabilecek elemanlar ile çalışın. Unutmayın ki, personel sizi rezil de eder vezir de.

 

Künefe Dükkanı Açmak ” başlıklı yazımızın sonuna geldik. Yorum yaparak görüşlerinizi bildirebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Mehmet Fatih dedi ki:

    Çok net ve açıklayıcı olmuş umarım bende bu durumdan nasibimi alırım ve patron olunca tekrar gelip yorum yapmayı ihmal etmeyeceğim 😎

    1. patronoldum dedi ki:

      Teşekkürler güzel yorumlarınız için, umarım başarılı olursunuz.