Petshop Açmak | Petshop Açma Maliyeti ve Kazancı 2024
Petshop açmak için harekete geçecek olan girişimciler için hazırlanan bu rehberimiz aracılığıyla tüm detayları kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Hayvanlara karşı olan ilgi ve sevgi son dönemde artmış durumda diyebiliriz. Bu ilgiye istinaden petshop açmak istiyorsanız hangi semtte açacağınıza dikkat etmelisiniz. Bazı semtlerde sadece kuş ve benzeri evcil hayvan ürünleri satılıyorken, bir takım semtlerde ise kedi ve köpek ürünleri daha çok satılmaktadır. Petshop sahibi olup bu işte başarılı olmak istiyorsanız nerede dükkan açacağınız konusunda dikkat etmelisiniz. Zira kedi ve köpek ürünleri satan dükkanlar daha çok kazandırmaktadır. Siz de petshop açmak istiyorum diyorsanız bu yazıda petshop açma maliyeti, aylık kazancı ve gerekli belgeler gibi tüm konulara değineceğiz.
Öncelikle ticari boyutu unutup, hayvanlara karşı sevginiz olması gerektiğinden bahsedelim. Hem petshop sahibi olup, hem de hayvanlara karşı sevgisi olmayan olur mu demeyin. Sokaktaki yavru kedileri toplayıp aşı maliyetine ücretsiz sahiplendiriyorum diyen petshop dükkanları mevcut. Bu tarz dükkanlar babadan kalma ya da miras yolu ile geçtiğinden bu işi sevmeyenler başında durabiliyor. Tabi müşteri bunu algıladıkça o tarz işletmelerden uzaklaşmaya başlar.
Kedi ve köpek ürünleri fiyat olarak yüksek olduğundan işletme için de yapacağınız ciro da yüksek olacaktır. Kedi maması satın almak için ortalama 100 TL harcayan bir müşteri, kanarya ya da muhabbet kuşu yemi için en fazla 15 TL harcayacaktır. İkisinin de kar marjı %30 olsa da, ciro yüksekliğinden dolayı kazandığınız para da farklılık olacaktır. Bu nedenle petshop açmak için öncelikle bulunduğunuz lokasyona önem vermeniz gerekiyor.
Pet shop açmak istiyorsanız toptan kedi ve köpek maması ve evcil hayvan malzemeleri mi arıyorsun? Online pet shop mağazası Petibom.com ile tüm ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz.
Evet, sadece kuşlara karşı ilginiz olması bir dezavantaj değil. Kuşçu dükkanı açıp iyi gelir elde eden petshop dükkanları da mevcut. Bu tarz dükkanlar genelde merkezi noktada olduklarından uğrak noktası olurlar. Ayrıca petshop dükkanlarının iş yapması iletişim yeteneğinize de bağladır. Sizlere soru sormaya gelecek olan bir çok müşteriniz olacaktır. Onlarla iyi iletişimde bulunmanız işlerinizin artmasını sağlayacaktır. Şimdi petshop açmak isteyenlere için tüm detayları anlatmaya başlayalım.
Petshop dükkanı açmak dışında farklı fikirler edinmek için 112+ Adet Dükkan Açma Fikirleri başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.
Petshop Açmak
Öncelikle petshop açmak için ortaya koyacağınız sermaye miktarı nasıl bir dükkan açacağınızı belirleyecektir. İşletme lokasyonu, bulundurduğunuz ürün çeşitleri, dükkan büyüklüğü vb. konular yapacağınız yatırım miktarı ile değişiklik gösterecektir.
Günümüzde bir çok kişi evcil hayvan ürünlerini internet üzerinden satın almaktadır. Hatta eve hızlı servis yapan petshop dükkanlarına telefon ile sipariş vermektedir diyebiliriz. Bunu Ortaköy, Beşiktaş ve Kadıköy gibi semtlerde yapan petshop dükkanları mevcut. Sizde sattığınız ürün çeşidine göre hem online satış hem de eve servis modelini düşünebilirsiniz. Tabi aşırı bir sirkülasyon yok ise, kurye maliyeni kaldırmanız zor olacaktır. Ancak İnstagram sayfası açmak yada Trendyol gibi siteler üzerinden ürün satmak sizin için daha avantajlı olabilir. Zira bu tarz siteler üzerinde satış yapıp, dükkan cirosunu geçen bir çok işletme mevcut.
Petshop açmak için önünüzde iki seçeneğiniz mevcut. Ya sıfırdan bir petshop dükkanı açacaksınız, ya da devren bir petshop dükkanı bulacaksınız. Şimdi devren petshop satın alma aşamasını inceleyelim.
Bu sektörde müşteri tarafından benimsenen ve benimsenmeyen dükkanlar mevcut. Bir müşteri işletmeye geldi. O petshop dükkanını sevmeyip, memnun kalmadığı sürece, 2. defa dükkana gelmesi çok zor olacaktır. Günümüzde marketlerin dahi petshop ürünleri sattığını düşünürsek, müşterinin alternatifi çok. Bu nedenle devir alacağınız petshop dükkanını müşteri tarafından benimsenmemiş olma ihtimali yüksek olabilir. Yani o tarz dükkanlara yeni müşteri çekmeniz hem zor olacak, hem de çok uzun zamanınızı alacaktır. Çünkü müşteri için olumsuz bir deneyim mevcut.
Ancak her devrenden petshop dükkanı aynı sayılmaz. Ancak buna istinaden, iş yapan petshop dükkanlarını da 100 Bin TL’den aşağıya satın almak mümkün değil. Bu da bu aşamada hiç mantıklı görünmüyor. Zira sıfırdan petshop dükkanı kursanız daha çok ürün doldurma şansınız olacaktır. Üstelik sizin açmış olduğunuz petshop dükkanının iş yapma potansiyeline göre değeri, devir alınacak dükkandan daha yüksek olabilir.
Özetle sıfırdan petshop açmak daha mantıklı görünüyor. Şimdi bu aşamaya değinelim.
Petshop Nasıl Açılır
- İlk alt başlığımızda belirttiğimiz gibi, öncelikle ortaya koyacağınız sermayeyi belirleyin. Zira petshop açmak için atacağınız her adımı belirleyecek olan sermaye miktarıdır. Bu sermaye rakamı ne kadar yüksek olursa, gelir elde etme avantajınız o kadar yüksek olacaktır. Müşteriler genelde çeşidi çok olan büyük dükkanlardan alışveriş yapma eğilimindedirler.
- İş planı yapmanız gerekiyor. Hiç bir şeye dokunmadan bir iş planı oluşturun. Petshop ürünlerini toptan olarak nereden tedarik edeceğinizi, nasıl bir dükkan açacağınızı, iç ve dış tasarım gibi her şeyi kağıda dökün. Aynı zamanda yapacağınız pazarlama faaliyetlerin ve 1 yıl sonraki hedeflerinizi de yazın. İş esnasında bu yol haritasının büyük avantajını göreceksiniz.
- Sıra geldi dükkan bulma aşamasına. İstanbul’da petshop açmak istiyorsanız, Kadıköy ve Beşiktaş gibi semtler büyük avantaj iken, Bağcılar ve Esenyurt gibi semtler dezavantajlı gözükecektir. Ancak Beşiktaş ve Kadıköy gibi semtlerde de büyük rekabet sizi bekliyor olacak. Bu nedenle rekabetin olmadığı, uygun kiralı ve evcil hayvan ürünlerinin tüketildiği bir noktada dükkan bulmalısınız.
- Dükkan kiraladıktan sonra ilk yapmanız gereken vergi levhasını çıkartmak olmalı. Bir muhasebeci ile anlaşıp, 2 içinde vergi levhası çıkartabilirsiniz. Bu sayede almış olduğunuz tüm ürünleri kendinize fatura ettirip, demirbaşları masraf olarak gösterebilirsiniz.
- İşletmeniz tadilat ve raf yerleşimi için hazır. Açacağınız petshop türüne göre raf ve vitrin tasarımı yaptırın. Bu konuda özellikle işletme rafı üreten marangozlar ile irtibata geçiniz.
- İç ve dış tasarımı bitirdikten sonra, toptan olarak satacağınız ürünleri tedarik edin. Bu ürünleri ulaşım kolaylığına göre dükkana diziniz. Petshop dükkanının bu aşamada dolu ancak karmaşık gözükmemesine dikkat ediniz.
- Artık dükkan açılışı yapmak için hazırsınız. Petshop dükkanı olduğunuz için görkemli bir açılış yapmanız gerekmiyor. Sadece balonlarla bir süsleme yapmanız ve broşür dağıtmanız, açıldığınızı bildirmeniz için yeterli. Bu sayede müşteri kitlesi daha hızlı oturacaktır.
- Petshop açmak bu aşamada iş yapmanız için yeterli olmayacaktır. Mutlaka Instagram ve Facebook sayfası oluşturup, bölgesel hedeflemeli reklam yapmalısınız. Takipçi kitlesini arttırıp, internet üzerinden satış yapmaya başlayın. Bu sektörde müşteri sadakati yüksektir. İnsanlar genellikle sahiplendikleri işletmelerden alışveriş yapma eğiliminde olurlar.
Petshop Açma Maliyeti
Ortalama bir petshop açma maliyeti bulunduracağınız ürünlere göre 50 Bin TL ile 200 Bin TL arasında değişiklik gösterecektir. Bu rakamlarda fiyat üst limitini yükseltebilirsiniz. Ancak alt limiti düşürmeniz günlük yapacağınız ciroyu etkileyecektir. Özellikle kedi, köpek ürünlerinin aksesuar fiyatlarının çeşidi ve yüksekliği işletme açılış maliyetini yükseltmektedir.
Bu tarz işletmelerin ana cadde gibi lokasyonlarda bulunma zorunluluğu yoktur. Bu nedenle kira maliyetlerinizi düşürmeniz mümkün. Ancak bu durumda gel geç müşterisini es geçmiş olacaksınız. Maliyetleri kontrol etmekte tercih sizin. Ancak çeşit yapmanız sizin için büyük avantaj sağlayacaktır. Kuş yemlerinde bile özellikle marka için gelen müşteriler mevcut.
Petshop Ne Kadar Kazandırır
Bir dükkanının ne kadar kazandıra kazandıracağını günlük yaptığı ciro ve sattığı ürünler belirler. Günlük ortalama 2000 TL ciro yapan bir petshop dükkanının aylık kazancı en az 30 Bin TL olacaktır. Bu sattığınız ürünler, fiyat politikası ve işletme masraflarınıza göre değişiklik gösterecektir. Aylık kazancınızı arttırmak yerine fiyatları yükseltmek yerine, müşteri sayısını arttırmayı hedeflemelisiniz.
Kedi, köpek mamaları, kuş yemleri gibi kapalı ürünlerde kar marjı en az %30’dan başlamaktadır. En yüksek karı aksesuar tarzı ürünler bırakmaktadır. Kedi ve köpek evleri, kuş kafesleri, tasma, suni kemik vb. ürünlerin kar marjı %50 ile %100 arası değişmektedir. Bu tarz ürünleri işletmede ön plana çıkarmak ve çeşidi arttırmak kar oranınızı yükseltecektir.
Petshop’ta Satılan Ürün Markaları
Kedi mamaları: Goody Mama, Pow Pow, Jungle, Milo, Champion, Friskies, Enjoy ve Newcat markaları en çok satılan mamalardır.
Köpek Maması: Royal Canin, Goody, Boss Prestige, Mercy, N&D, Proplan, Face Dog ve Enjoy markaları en çok satılan köpek mamalarıdır.
Kuş Yemleri Markası: Jungle, Gold Wings, Vitakraft, Quik, Gardenmix ve Prestige en çok satılan kuş yemi markalarıdır.
Bu tarz ürünlerin satın almak için firmaların iletişim adresleri üzerinde arama yapın. Sizlerin dağıtıcı firmalar ile irtibat kurmasını sağlayacaklardır.
Petshop Açmak İçin Gerekli Belgeler
- Tapu Fotokopisi
- Kira Kontratı
- Vergi Levhası
- 2 Adet Vesikalık
- SGK Bildirgesi
- Petshop Sertifikası
- Ruhsat Başvuru Formu
- Faaliyeti Belgesi
- Oda Kayıt Belgesi
- İmza Sirküleri
- Adli Sicil Kaydı
Yukarıda istenilen belgeler bulunduğunuz ilçe belediyesine göre farklılık gösterebilir. Bulunduğunuz ilçe belediyesinin ruhsat işleri müdürlüğüne giderek gerekli belgeleri temin edebilirsiniz.
Okuyunuz: Dünyanın En Çok Kazandıran 10 İş Sektörü
Petshop Açmak İsteyenlere Öneriler
- Bu sektörde kesinlikle online satış yapmayı ihmal etmeyiniz. Büyük pazaryerlerinde satış yapmanız zor olabilir. Ancak Instagram üzerinden işiniz daha kolay olacaktır.
- Ürün çeşitleri bulundurmaya özen gösterin. Bir çok tüketici evcil hayvanının belirli markayı sevdiğini iddaa eder. Bu doğru olabilir. Bu nedenle talep gören markaları temin edip petshopta bulundurun.
- Petshop açmak için kredi çekmeniz tavsiye edilmez. Bu tarz sektörlerde işlerin oturması zaman alıyor. Kredi çekmek sizi zorlayabilir. KOSGEB üzerinden destek almayı deneyebilirsiniz.
- Her ne kadar ürün çeşidine sahip olsanız, müşteri sadakatini iyi iletişim kurmanız sağlayacaktır. Güler yüzlü ve yardım sever olmalısınız.
- Bir çok petshop dükkanını ziyaret edin. Başarılı olan petshop dükkanlarının dekorasyon, vitrin ve dizaynlarını örnek alabilirsiniz.
” Petshop açmak, petshop açma maliyeti, aylık kazancı ” başlıklı makalemizin sonuna geldik. Yorum yaparak bizlere destek olabilirsiniz.
Başarılı bi yazı olmuş. Teşekkürler
Teşekkürler çok bilgilendiriciydi emeğinize sağlık
Güzel yorumunuz için biz teşekkür ederiz.
Çok güzel olmuş ellerine sağlık emeği geçenlere ben bu iş yapmak istiyorum bana çok iyi fikir ve hangi yollara baş vuracağım gösterdi teşekkürler
Teşekkürler güzel yorumunuz için, başarılı olmanızı umuyorum.
Kar yüzdeleri çok düştü eskisi gibi değil %30 kar zaten yalan ayriyeten 1000 tl lik satışda 10.000 bırakırsa batarsınız kira stopaj sigorta zaten 10.000 tokatlar gibi silip atıyor. Aksesuar yada canlı hayvan satmak gerekli yada kedi tırmalamalarını kendiniz yapıcaksınız eşe dosta kedi köpek yatakları yaptıracaksınız açık mama kesin elinizde bulunduracaksınız
Batuhan Bey, sektöre dair güncel bilgiler için teşekkürler.
Bilgileriniz için teşekkürler birşey soracağım peki canlı hayvan alım satım için belge almak gerekiyormu
Satış ruhsatı yeterli. Bu konuda HAYTAP üzerinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Çok aydınlatıcı bilgiler verdiniz.çok teşekkür ederim
Çok güzel anlatılmış ve ben de aynen bu şekilde başladım umarım başarılı olurum teşekkürler
Sevgi hanım ben de petshop açmak istiyorum ama kararsızım ilk açılıştaki giderlerinizi ve sonrasını anlatırmısınız rica etsem
Makaleyi sonuna kadar okudum bilgilendirici ve güzel bir yazı olmuş bence baya faydalı. Paylaşım için teşekkürler
Rica ederiz ne demek
Son zamanlarda popüler olan işlerden biri de petshop açmak. Çok detaylı ve aydınlatıcı bir yazı tebrikler
İlginiz için teşekkür ederiz.
Bir petshop ta bence kesinlikle çeşitli yem olmalı, bilinçli olmaları için pet shop u olanlar kesinlikle sonuna kadar okusun
Güzel yorumunuz için teşekkür ederiz.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler kolay gelsin
Güzel yorumunuz için teşekkür ederiz.
Petshop konusunda Ben de açmayı düşünüyordum ve gerçekten şu aralar alım ve satım çok zor
Şu an piyasa zor durumda ve karar verirken detaylı araştırma yapmakta fayda var.
Petshop açmak için ne kadar çok kriter varmış okudukça yeni yeni şeyler öğrendim yazınızdan
Güzel yorumunuz için teşekkür ederiz.