Ambalaj Malzemeleri Dükkanı Açmak | Poşetçi Açma Maliyeti

İş yapmanın oldukça zor olduğu şu günlerde, iş yapan esnaflara bir şeyler satmak en mantıklı fikirdir. Ambalaj malzemeleri dükkanı açmak ise bu doğrultuda tedarikçilik görevini üstlenmektedir. Her geçen yıl paketlenen ürün sayısı artmaktadır. Özellikle pandemi sonrası; paket servisin ve online ticaretin artması ambalaj malzemelerinin tüketimini arttırmıştır. Tabi bu doğrultuda ambalaj malzemesi satan dükkan sayısı aynı oranda artmıştır diyemeyiz. Eğer bu sektördeki açığı görüp, pastadan payınızı almak istiyorsanız tüm detayları bu yazıda bulabilirsiniz. Sizlere ambalaj malzemeleri dükkanı açmak, poşetçi dükkanı açma maliyeti, aylık kazancı ve kar marjı ile ilgili tüm detaylara değineceğim.

Ambalaj Malzemeleri Dükkanı Açmak

Ambalaj Malzemeleri Dükkanı Açmak

Daha önceleri bu tarz dükkanları poşetçi olarak bilirdik. İçinde plastik paketleme ambalajları olduğu için bu adın verilmiş olması normal. Ancak şimdilerde daha profesyonel ambalaj malzemeleri mevcut. Karton kutu, craft kutu, paket servis malzemeleri, hediyelik poşetleri, streç film, plastik poşet, restoran paketleme malzemeleri, kargolama malzemeleri gibi yüzlerce ürün çeşidine sahipler. Online olarak bu tarz ürünleri alabileceğiniz bir çok firma mevcut. Ancak perakende açısından milyoncu dükkanlarında satılanlar hariç pek fazla firma ile karşılaşmak mümkün değil. Ancak ilçe merkezlerinden bu tarz malzemeleri satanları görebilirsiniz.

 

Bu sektörde rekabetin olmadığı bir lokasyonda açacağınız ambalaj malzemeleri dükkanı ile kısa zamanda yüksek gelir elde edebilirsiniz. Üstelik herhangi bir yetenek isteyen bir iş değil. Sadece ihtiyaç duyulabilecek malzemeleri işletmenizde bulundurmanız gerekiyor. Bunun içinde A’dan Z’ye çeşit yapmanız gerekiyor. Çevrenizde bulunan esnaflar ve online satış yapanlar gerekli ürünleri sizde bulabileceğini düşündüğü sürece, emin olun işletmeniz uğrak noktası olacaktır. Şimdi ambalaj malzemeleri dükkanı açmak isteyenler için tüm detaylara değinelim.

 

Ambalaj Malzemeleri Dükkanı Açmak

Ambalaj Satış Dükkanı Açmak 2

Ambalaj Satış Dükkanı Açmak 2

Bu sektöre başlamak isteyenlerin düşündüğü en önemli kısım ürün tedarik aşamasıdır. Aslında bu tarz bir dükkan açacaksanız en son korkmanız gereken tedarik aşaması. Düşünün ki ülkemizde 1000’lerce poşet ve ambalaj malzemeleri satışı yapan işletme var. Sadece internetten bu alanda hizmet veren 100’ün üzerinde web sitesi bulabilirsiniz. Özetle siz yeterli sermayeye sahip olduktan sonra tedarikçi bulmak ve ambalaj malzemeleri dükkanı açmak en kolay adım olacak.

 

Bu sektörde iş yapmanın zorluğu dükkan açma aşaması değil zaten. Müşterileri dükkana çekme, bu tarz bir dükkanın varlığından insanları haberdar etmedir. Bir çok esnafın sürekli alışveriş yaptığı bu tarz ambalaj malzemecisi vardır. Onları sürekli alışveriş yaptıkları yerden vazgeçirmek kolay değildir. Ancak tabi bu esnaf sayısı çevrenizde bulunanların %40’lık bir kısmını oluşturur. %60’lık kısımda kalan satın alacak esnaflar ise sizin fiyat politikanıza, ürün çeşitliliğinize ve iletişim yeteneğinize bağlıdır.

 

Bazı ambalaj malzemeleri satışı yapan dükkanlar esnafa servis yapmaktadır. Aslında bu oldukça mantıklı bir hizmet modeli. Bir anda poşeti ya da ambalaj ürünü biten esnaf dükkandan çıkamadığı için zor durumda kalmaktadır. Bu sorunu aşmak için servis hizmeti veren ambalaj malzemeleri hizmeti veren dükkanlarla iletişime geçilir. Sipariş limitinin olması nedeniyle 2 kg poşet satın olacak esnaf 4 kg almayı tercih eder. Bu da dükkanların daha fazla ciro yapmasını sağlar.

 

Bu sektörde iş yapıp para kazanmak istiyorsanız, aynı zamanda matbaacı gibi de çalışmalısını. Bir çok müşteriniz sizden baskılı ürün talep edecektir. Zaten baskısız ambalaj malzemesi kullanan yok diyebiliriz. Kolonyalı mendil, poşet, servis kapları, kağıt ya da koli gibi bir çok ürün marka baskısı yapılmış şekilde kullanılır. İşte bu aşamada bir çok esnaf bunu nerede yaptıracağını bilmez. Online olarak bulduğu matbaa şirketleri ile iletişime geçer. Ancak bu aşamada siz onlara bir çözüm  sunabilirsiniz. Bunu yaparak sadece günlük 1000-2000 TL kar elde eden ambalajcı dükkanları mevcut. Minimum 1000 adet basılan bu tarz ürünlerin toplam maliyeti alıcı olan esnafa en az 5-6 Bin TL’ye gelmektedir. Sizde aracı olup bu hizmeti verdiğiniz için en az %20’lik bir kar elde edersiniz. Şimdi ambalaj malzemeleri dükkanı açmak için yapılması gerekenleri adım adım sıralayalım.

 

Ambalaj Malzemeleri Dükkanı Nasıl Açılır

  • Öncelikle bu iş için ne kadar sermaye yatıracağınızı belirleyin. Ambalaj malzemelerinin ham maddesi yurt dışından geldiği için sürekli zaman gören ürünlerdir. Bu nedenle malzemeye yatırım yaptığınız için ortaya koyduğunuz sermaye miktarı gözünüzü korkutmasın. Bu nedenle dükkanı malzemeyle doldurabilecek kadar bir sermaye rakamı belirleyin.

 

  • İş planı ve yol haritası oluşturmanız gerekiyor. Herhangi bir sermaye harcaması yapmadan önce bu ürünleri nereden satın alacağınızı belirleyin. İstanbul’da yaşıyorsanız İstoç ve Tahtakale’de toptancılar mevcut. Ancak İstanbul dışındaysanız yine üretici firmalarla irtibata geçip sizi toptan ambalaj malzemeleri tedarik etmelerini sağlayabilirsiniz. Bu yol haritası aşamasında ambalaj malzemeleri dükkanı açmak için yapmanız gereken her şeyi yazıya dökün. Bu sayede tüm süreçler planlı bir şekilde ilerleyecektir.

 

  • Dükkan açmak için yer araştırmasına başlayın. Bir çok poşetçi dükkanı maalesef ara sokağa sıkışıp kalmıştır. Siz bu durumdan uzak durum ana cadde ya da yan cadde üzerinden bir dükkan belirleyin. Unutmayın ki, sadece esnafa değil, aynı zamanda bireysel gelen ev müşterisine de hizmet ediyorsunuz. Uygun kiralı en az 70 m²’lik bir dükkan bulmanız sizin için avantajlı olacaktır.

 

  • Dükkan kiralama aşamasından sonra bir muhasebeci ile anlaşın. Muhasebeci aracılığı ile vergi levhası almanız en fazla 2 gününüzü alacaktır. Bu aşama sonrasında ise ruhsat başvurusu yapabilirsiniz.

 

  • Vergi levhası aldıktan sonra işletme için raf, tabela, vitrin ve benzeri demirbaş alımına başlayın. Tüm bu işler en fazla 2-3 gününüzü alacaktır. Hızlı sürmesi adına rafları hazır bir şekilde alabilirsiniz.

 

  • Tadilat aşaması bittikten sonra toptan olarak ambalaj malzemelerini alın ve işletmenize dizin. En çok satılacak ürünleri müşteri dükkanı gezecek şekilde raflara yerleştirin. Kapı önü için sepette ürün lotu hazırlayın.

 

  • Artık dükkan açılışı yapmak için hazırsınız. Bu tarz işte kebapçı dükkanı gibi görkemli bir açılış yapamazsınız. Sadece balonlarla bir süsleme yaptırmanız, açılış yaptığınız bildirmek için yeterlidir.

 

  • Bu aşamadan sonrası tamamen sizin iletişim yeteneğinize bağlıdır. Ancak bir konuda dikkat etmelisiniz. Gelen müşteriye hemen ne alacaktınız diye sormayın. Bırakın müşteri gezsin. Dükkanda ne var ezberlesin. Müşteriyi rahat bırakırsanız, kazanırsınız. Diğer türlü müşteriye karşı itici olmuş olursunuz.

 

Okuyunuz: İş Kurmadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

 

Ambalaj Malzemeleri Dükkanı açma Maliyeti

Bu tarz bir dükkan açıp para kazanmak için en az 70 Bin TL ile 200 Bin TL arasında bir maliyetiniz olacaktır. Bu maliyet rakamları biraz yüksek gelebilir. Ancak para kazanabilmek için ürün çeşidini arttırmanız gerekiyor. Aynı poşetin 5 farklı boyutu olduğundan, her modelde bu tarz çeşitler bulundurmalısınız.

 

Evet bu maliyetleri daha da aşağı çekmeniz mümkün. Başlangıç aşamasında sermayenizi yok ise 40 Bin TL’ye de dükkan açabilirsiniz. Ancak müşteri alacağı tüm ürünleri tek bir dükkanda bulamıyorsa, oraya bir daha gelmez. Siz her ürünün bulunduğu imajını verdiğiniz sürece müşteri kitleniz artacaktır. 

 

Okuyunuz: Yeterli Sermayeniz Yok ise İşte Size Çözüm!

 

Ambalaj Dükkanı Aylık Kazancı ve Kar Marjı

Hem perakende hem de toptan ürün satılan bu sektörde  %30 ile %200 arası kar marjı mevcut. Kapalı ürünlerde kar oranı düşük iken, açık olarak satılan ürünlerde kar marjı %200’lere kadar çıkmaktadır. Bu nedenle günlük 1000 TL ciro yapan bir dükkanın ortalama olarak elde edeceği brüt kazanç en az 500 TL olacaktır. Aylık kazanç ise maliyetleri düştükten sonra 10 -12  Bin TL arasında değişir.

 

Aylık kazandığınız net para miktarını arttırmak için işletme maliyetlerinden kısamazsınız. Ana maliyetleriniz işletme kirası, enerji gideri ve personel maaşlarından oluşur. Bunlarda tasarruf imkansızdır. Gelirinizi arttırmak için öncelikle günlük ciroyu arttırmanız gerekiyor. Günlük ciroyu arttırmak için gerekiyorsa tek tek esnafları dolaşın ve kartınızı bırakın. Onlara özel indirim yapacağınızı söyleyin. Başlangıç aşamasında gerekiyorsa müşteri bağlamak için kar etmeyin.

 

Online sektöre adım atmak ise 2. yöntem olacaktır. Pasta malzemeleri, hediye kutuları, craft ürünler bu tarz dükkanlarda satılır. İnstagram üzerinden bir sayfa oluşturarak bu tarz ürünlerin satışını gerçekleştirebilirsiniz.

 

Ambalaj Sektöründe Bayilik

Ambalaj ürünleri dükkanı açmak için bayilik modelinden faydalanmanız mümkün değil. Henüz bu tarz ürünler için bayilik veren bir firma ile ile karşılaşmadım. Nedeni ise ürün bandının oldukça geniş ve kontrol edilebilirliğinin zor olmasıdır. Ayrıca bayilik alacak olan kişi için bile mantıklı değildir.

 

Düşünün ki, bir üründe %200 kar etme fırsatınız var iken, bayilik satın alarak burada kar marjınızı %50’ye düşüreceksiniz. Bu hiç mantıklı değil. Bu sektörden para kazanmak için toptancılarla tek tek iletişime geçmelisiniz. Ancak bu şekilde para kazanmaya ve sermayenizi amorti etmeye başlarsınız.

 

Ambalaj Malzemeleri Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

  • Tapu Fotokopisi
  • Kira Kontratı
  • Ruhsat Başvuru Formu
  • Adli Sicil Kaydı
  • Oda Kayıt Belgesi
  • Faaliyet Belgesi
  • İtfaiye Uygunluk Raporu
  • Ticari Sicil İlanı
  • SGK Giriş Bildirgesi
  • Çevre Temizlik Ödeme Makbuzu
  • Kimlik Fotokopisi
  • 2 Adet Vesikalık

Bazı ilçe belediyeleri farklı evraklar isteyebilir. Bu nedenle bu evrakları almadan önce mutlaka ruhsat işleri müdürlüğüne gidip gerekli belgeler listesini temin ediniz.

 

Okuyunuz: Dünyanın En Çok Kazandıran 10 İş Sektörü

 

Poşetçi Dükkanı Açmak isteyenlere Öneriler

Ambalaj Malzemeleri Dükkanı Açmak İsteyenlere Öneriler

Ambalaj Malzemeleri Dükkanı Açmak İsteyenlere Öneriler

  • Mutlaka servis yapmayı deneyin. Bir çok esnaf sırf servis yapıldığı için ürünleri %10 fazlası fiyatına almaya razı gelmektedir. Sizde bu şekilde müşteri sayısını arttırabilirsiniz.
  • İşletme içinde gelen müşterileri özgür bırakın. Emin olun perakende olarak satın alacak müşterilerden yaptığınız ciro rakamı, işletmelerden yaptığınız ciroyu geçecektir.
  • İşleriniz rayına oturduktan sonra zamanla farklı ürün çeşitleri eklemesi yapabilirsiniz. Örneğin, hobi malzemeleri satışı çok iyi gitmektedir. Bir çok ambalaj ürünleri dükkanı bu tarz ürünler satarak yüksek kar elde etmektedir.
  • Bir çok tüketici bulunduğu noktalarda ambalaj dükkanı olmadığı için bu ürünleri online olarak satın almaktadır. Sizde kendinize online müşteri topluluğu oluşturabilirsiniz.

 

Ambalaj malzemeleri dükkanı açmak ” başlıklı yazımızın sonuna geldik. Yorum yaparak bizlere destek olabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Serdar dedi ki:

    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

  2. mehmet yavuz dedi ki:

    gayet bilgilendirici bir çalışma olmuş. teşekkürler, emeğinize sağlık.

    1. patronoldum dedi ki:

      Umarım faydalı olmuştur sizler için.

  3. okan dedi ki:

    verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Emeğe saygıyı unutmayalım! iş fikirleri Patronoldum.com’a tekrardan emeklerinden dolayı teşekkür ederim.

    1. patronoldum dedi ki:

      Teşekkürler güzel yorumlarınız için. Umarım sizler için faydalı olur.

  4. Bayram dedi ki:

    Harika bir anlatım ve gayet bilgilendirici bir yazı… çok teşekkürler

    1. patronoldum dedi ki:

      Teşekkürler güzel yorumlarınız için.

  5. Hakan ERGÖZ dedi ki:

    selamün aleyküm bilgiler için gerçekten teşekkür ederiz

    1. patronoldum dedi ki:

      Faydalı olmasına sevindirici. Başarılı olmanızı umuyoruz.

  6. fikret küçük dedi ki:

    faydalı bilgilerinizden çok memnunuz çok teşekkür ederiz

    1. patronoldum dedi ki:

      Teşekkürler Fikret Bey, güzel yorumlarınız için.

  7. Arzu dedi ki:

    Bu tarz bir dükkan açmak isteyenler için oldukça açıklayıcı bir yazı . Teşekkürler

    1. Patron Oldum dedi ki:

      Teşekkürler güzel yorumlarınız için.

  8. Orhan YILDIZ dedi ki:

    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz.yeni açılacak bir yer için en fazla giden ürünler nelerdir acaba yardımcı olursanız memnun olurum.Teşekkürler.