Bebek Giyim Mağazası Açmak | Maliyeti ve Kar Marjı 2023

Tekstil sektörü satışlarında en büyük paylardan birisi de bebek giyim ürünlerine aittir. Tüketiciler tarafından tasarruf edilemeyen sektör olarak bilinir. Bu nedenle bebek giyim mağazası açmak en karlı iş fikirleri arasında yerini alır. Bu sektörde müşteriler beğendikleri ürünleri pazarlık yapmadan satın alma eğilimindedirler. Üstelik her sene değişen ürün bedenleri, aynı mağazadan sürekli alışveriş yapılmasını sağlayabilir. Türkiye’nin bu sektörde üretici konumda olması, aynı zamanda kendi mağazanız üzerinden online ihracat yapmanızı sağlayabilir. Bebek giyim mağazası açmak ve başarılı olmak istiyorsanız ihtiyacınız olan tüm bilgileri bu yazıda sizlere aktaracağız.

Bebek giyim mağazası açmak

Bebek giyim mağazası açmak

İnternette araştırma yaptığınızda küçük bir bebek giyim mağazası ile, büyük marka olma yolculuğuna çıkmış bir çok şirket görebilirsiniz. Bebek giyim ürünleri hem hediyelik, hem de anne baba tarafından çocuklarına olan sevgilerini göstermek için satın alınır. Tabi sadece giyim ürünleri değil, biberon, mama, önlük, oyunca ve bebek arabası gibi bir çok ürünün satışları bu tarz mağazalarda gerçekleştirilir.

 

Türkiye’de bebek giyim alanında Civil, E-bebek, Babymall, Minicity, Joker, Havuç ve Panço gibi markalar ön plandadır. Bu markalarda aynı zamanda anne ürünleri de satılmaktadır. Şimdi bebek giyim mağazası açmak ve bu markalarla rekabet etmek için, bir takım stratejiniz olması gerekiyor. Uygun fiyatlara ürün satmak sizi bu rekabetten kurtarmaya yetmeyecektir. Mevcut avantajı kullanırsanız, bu markalar arasından sıyrılabilir ve başarılı olabilirsiniz.

 

Bebek giyim alanındaki en büyük avantaj Türkiye’nin üretici konumda olmasıdır. Bu tarz ürünleri üreten bir atölyeye istediğiniz tarzda ve tasarımda ürünler yaptırabilirsiniz. Ya da en sublimasyon baskı makinesi ile bebek giyim ürünlerini kişiselleştirebilirsiniz. Trendyol’da sevgililer günü bebek zıbını tarzı ürünleri inceleyebilirsiniz. Maliyeti 5 TL olan zıbınlar baskı yapılarak 50 TL’ye satılmaktadır.

 

Bebek Giyim Mağazası Açmak

Bebek giyim mağazası açmak 2

Bebek giyim mağazası açmak 2

Büyük mağazalar genellikle ilçe merkezlerinde yer almaktadır. Ancak bebek giyim ürünleri ilçe merkezlerin de ya da AVM’lerde satılır diye bir kural yok. Tam tersi rekabetin olmadığı, kiraların daha düşük olduğu mahalle caddelerinde bir dükkan açmak daha avantajlı olacaktır. Özelikle İstanbul’da bir çok ilçenin mahalleleri, ilçe merkezi gibi yoğun nüfusu sahiptir. Ancak bu tarz semtlerde bu tarz giyim mağazaları fazla göremezsiniz.

 

Zeytinburnu, Merter ve Güngören tekstil merkezinde bebek giyim ürünlerinin satıldığı dükkanlardan ürün beğenmek bu işe başlamadan önce uygulamanız gereken ilk adım. Farklı bir ilde ikamet ediyor olsanız bile, mal almak için İstanbul’a gelmeniz gerekiyor. Zira burada ki bir çok ürünü büyük mağazalarda bulmanız mümkün değil. Büyük bebek giyim mağazaları ile rekabet edebilmek için buradaki ihracat ürünlerinden satın alıp, ürün çeşitliliğini sağlamalısınız.

 

Ayrıca bebek giyim mağazası açmak ve para kazanmak için, online satış sektörlerinde yerinizi almalısınız. Farklı tasarıma sahip olan 1000’lerce bebek ve anne ürünlerinin alıcısı Trendyol ve İnstagram üzerinde mevcut. Sizde hem işletme içi satış yapıp, hem de bu siteler üzeirnden ciro rakamlarınızı yükseltebilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz takipçi kitlesi arttıkça yaptığınız satışların miktarı da artacaktır. Öyle ki bir çok satıcının online mağaza cirosu, fiili mağaza cirosunu geçmektedir.

 

Bebek giyim mağazası açmak için 2 seçeneğiz var. Ya devir almak ya da sıfırdan bir giyim dükkanı açmak. Bu tarz mağazalarda lokasyona göre devir almak mantıklı olabilir. Ancak kesinlikle iş yapıyor olmasına dikkat etmelisiniz. Zira ben daha farklı yaparım, ya da bu mağazanın iş yapmasını sağlarım diyerek cirosu düşük olan bir mağazayı satın almanız tavsiye edilmez. Bu iş lokasyon ve ürün bazlıdır. Örneğin; bebek sayısının çok olduğu Bağcılar ve Esenyurt’ta iş yapabilmeniz mümkün iken, doğum oranının düşük olduğu Beşiktaş gibi bir semtte iş yapmanız çok zor olacaktır.

 

Sıfırdan bebek giyim dükkanı açmak ise vereceğiniz en mantıklı karar. İş yapan bir dükkanı devir almaktansa sıfırdan açmak daha uyguna mal olacaktır. Tabi biraz riskli. Ancak doğru hamleleri yaparsanız risk faktörü sizin için geçerli olmayacaktır.

Şimdi bebek giyim mağazası nasıl açılır aşamasına geçelim.

 

Bebek Giyim Mağazası Nasıl Açılır

Bebek giyim mağazası nasıl açılır

Bebek giyim mağazası nasıl açılır

  • Öncelikle yapacağınız iş modelini belirleyecek olan ortaya koyacağınız sermayedir. Bebek giyim mağazasının lokasyonu, büyüklüğü, ürünlerin kalitesi tamamen sizin yapacağınız yatırıma bağlıdır. Düşük sermaye ile bir dükkan açarsanız fiyata 1000 TL olan bebek arabalarını satamayacaksınız. Yani ne kadar çok sermaye ayırırsanız kazanç oranınız o kadar yüksek olacaktır.
  • Sermayeyi belirledikten sonra iş planı yapmalısınız. Bu sektörde zarar etmemek ve hatasız ilerlemek için iş planı şart. Hiç bir harcama yapmadan önce, yapılacak olanları adım adım yazıya dökün. Aynı zamanda bebek giyim sektörü ile ilgili hedeflerinizi de yazın. Uygulamaya geçtiğinizde yazdıklarınıza sadık kalın ve plan dışına çıkmayın.
  • İş planı sonrası artık mağaza için dükkan kiralamaya hazırsınız. Ana cadde üzeri ya da bir yan caddede en az 60 m² olacak bir dükkan belirleyin. Dükkanın büyük olması ürünleri sergilemeniz açısından önemli. Büyük bir pazar olduğundan ve çeşit fazla olduğu için, gelen müşterileri ürün çeşitlerinin fazlalığıyla kaçırmamış olursunuz. Bunun yanında dükkan kirasının uygun olması size büyük bir avantaj sağlayacaktır.
  • Dükkan kiralama sonrası vergi levhasını çıkartın. Bunun için bir muhasebeci ile anlaşmanız, tüm işlemlerin 2 gün sürmesini sağlayacaktır.
  • Vergi levhasını aldıktan sonra  raf yapımına ve demirbaş alımına başlayın. Bebek giyim mağazaları için genellikle askılık tarzı raflar kullanılır. Bu tarz ürünlerde hazır olarak satılmaktadır. Ayrıca vitrin için manken kullanmayı ihmal etmeyiniz. 4-5 adet manken alıp, ürünlerinizi sergilemeniz, müşteri çekmenizi sağlayacaktır.
  • Mağaza iç ve dış tasarımı bittikten sonra, ürünleri satın alıp işletmenize yerleştirebilirsiniz. Toptan satın alacağınız bebek giyim ürünlerini, iş planı oluşturma aşamasında belirleyebilirsiniz. Bu tarz ürünler için Zeytinburnu, Merter ve Güngören’de yüzlerce toptancı bulabilirsiniz.
  • Ürünleri yerleştirdikten sonra sıra geldi açılış aşamasına. Bebek giyim mağazacılığı görkemli bir açılış isteyen sektör. Bu sektörde bir dükkan açıldığını çevrenizdeki müşterilere duyurmalısınız. Bunu bir organizasyon şirketiyle anlaşarak balonlarla süslemelerle yapabilirsiniz. Ayrıca açılış gününe özel indirimler yapabilirsiniz.

 

  • Açış yaptınız ve mağazanız açıldı. Sıra geldi müşterilerle iletişim aşamasına. Sizde satılan ürünler hiç bir yerde olmasa dahi, bu iş her zaman güler yüzlü olmaya ve müşteri iletişimine bakar. Bu sektörde müşteri grubu biraz kaprisli olabilir. Bu nedenle yatırımınızı daha çok iletişim kanallarına yapmalısınız.
  • Açıldığınız günden itibaren Instagram ve Online satış sitelerinde faaliyet göstermeye başlayın. Online siteler bebek giyim sektöründen büyük bir pazar. Bu sektörde pastadan pay almaya çalışmak ileride sizi büyük bir oyuncu yapabilir.

 

Okuyunuz: İş Kurmadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

 

Bebek Giyim Mağazası Açma Maliyeti

Bu sektörde gelir elde edecek bir bebek giyim mağazası açmanın maliyeti ortalama 60 Bin TL ile 250 Bin TL arasında değişiklik gösterir. Maliyetin üst sınırını genişletebilirsiniz. AVM ya da ilçe merkezlerinde daha yüksek maliyetlerle mağaza açabilirsiniz. Ancak en az 60 Bin TL’nin altına mağaza açmanız çok zor. Bunu başarsanız mağaza kalitesinde düşüş olacaktır. Ürün çeşidi azalacaktır.

Bu sektörde müşteriler genellikle hedeflediklerinin dışında ürün satın alma eğiliminde olurlar. Örneğin; mağazaya bebek giyim ürünü almak için gelip, oyuncak setleri, biberon, bebek arabası gibi ürünlerle çıkmış olan bir çok müşteri görebilirsiniz. Bu tarz alışverişlerde duygusallık ön planda olur. Müşteri harcamalarını kontrol edemez ve alışverişte harcayacağı rakamı arttırma yoluna gider.

Bu nedenle ne kadar çok sermayeye ayırırsanız, o kadar çok kazanacağınız bir sektör. Marka ve bedenlerin seri halde satıldığı bu sektörde ürün çeşitleri nedeniyle ortalama 100 Bin TL koymanız size, güzel ciro rakamları yakalama fırsatı sunacaktır.

 

Okuyunuz: Yeterli Sermayeniz Yok ise İşte Size Çözüm!

 

Bebek Giyim Mağazası Aylık Kazancı

Bebek giyim sektörünün en büyük avantajı kar marjının yüksek olmasıdır. Bir çok üründe %40 ile %200’e varan kar marjları mevcuttur. Günlük 1000 TL ciro yapan bir bebek giyim mağazasının aylık kazancı en az 10 Bin TL olacaktır. Bu kazanç rakamları maliyetiniz, personel gideri, işletme kirası ve fiyat politikasına göre değişir.

Bazı maliyetlerden kısıp kar marjınızı arttırma şansınız yoktur. Kazancınızı yükseltmek istiyorsanız tek seçeneğiniz müşteri sayısını arttırmak ve ciroyu yükseltmek olmalı. Bunun için online satış sektörüne girmelisiniz. Dükkan cirosu ise çevrenizdeki müşteri kadardır. Bazen ne yaparsanız yapın, ciroyu yükseltmeniz mümkün olmaz. Bu gibi durumlarda internet en iyi kurtarıcıdır. Bebekler için oluşturacağınız hediye setleri en çok satış rakamına sahip olacağınız ürünler olacaktır.

 

Bebek Giyim Bayiliği Veren Firmalar

  • Soobe Bayilik
  • Panço Bayilik
  • Dastini
  • Kanz
  • Bebepan Bayilik
  • Carnaval Kids
  • Activ Baby
  • Baby Neo Bayilik

Yukarıdaki firmalar dışında sektöre yeni giren üreticilerle bayilik konusunda iletişime geçebilirsiniz. Bu konuda size yardımcı olacak üreticiler olacaktır. Ancak her zaman sıfırdan bebek giyim mağazası açmak en mantıklı seçenektir. Şanlıurfa Halfeti ilçesinde açılan Özbek bebek giyim mağazaları ile videoyu izleyiniz. Yatırımcı tüm tecrübelerini aktarıyor.

 

Bebek Giyim Mağazası Açmak İçin Gerekli Belgeler

  • Ruhsat Başvuru Fomu
  • SGK Giriş Bildirgesi
  • Adli Sicil Kaydı
  • 2 Adet Vesikalık Fotoğraf
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Tapu Fotokopisi
  • Kira Kontratı
  • İtfaiye Uygunluk Raporu
  • Faaliyet Belgesi
  • Oda Kayıt Belgesi
  • İmza Sirküleri
  • Ticari Sicil Gazetesi Kaydı

 

Okuyunuz: Dünyanın En Çok Kazandıran 10 İş Sektörü

 

Bebek Giyimci Açmak İsteyenlere Öneriler

Bebek giyim mağazası açmak isteyenlere öneriler

Bebek giyim mağazası açmak isteyenlere öneriler

  • Franchise olarak bebek giyim mağazası açabilirsiniz. Bu fikir mantıklı olabilir. Ancak kar marjınız yarı yarıya düşecektir. Bunun hesabını yapmalısınız.
  • Bebek giyim mağazası açmak için KOSGEB başvurusu yapabilir ya da bir çok teşviklerden faydalanabilirsiniz. Ancak hibe alma şansınız imkansıza yakın olacaktır.
  • Ürünleri satın almak için gerekiyorsa 100’lerce toptancı gezin. Her toptancıda farklı ürünler mevcut. En güncel ve en moda olacak ürünleri satın alın.
  • İşletme içerisinde kullandığınız renkler çok önemli. Genellikle anne bebek renkleri olarak krem rengi, açık pembe ve açık yeşil tonları kullanılmaktadır.
  • Maalesef bir çok esnaf kredi kartı kullandırmıyor ya da kredi kartı için ek fark alıyor. Bu tarz esnaflar müşterinin direkt AVM’ye gitmesine neden olur. Müşteri bu konuda sonuna kadar haklıdır. Hizmette kolaylık sağlamalısınız.
  • Oyuncak kar marjı %200’lere kadar çıkabilmektedir. Mağazanın bir bölümünü mutlaka oyuncaklar için ayırın.
  • Güler yüzlü personeller çalıştırın. Bunun için gerekiyorsa dışarıdan eğitim desteği de alabilirsiniz.

 

Bebek giyim mağazası açmak, mağaza açılış maliyeti ve aylık kazancı ” başlıklı yazımızın sonuna geldik. Yorum yaparak bizlere destek olabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Sule dedi ki:

    Harika bir paylaşım olmuş..teşekkürler

    1. patronoldum dedi ki:

      Güzel yorumunuz için teşekkürler Şule Hanım.

  2. Berrin dedi ki:

    Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için 🙏

    1. patronoldum dedi ki:

      Biz teşekkür ederiz, umarım sizler için faydalı olur.

  3. Fatma kılıç dedi ki:

    Mağaza açıyorum ve çıktığım bu yolda okuduğum en güzel yazı ve bilgiler için teşekkürler 🌼

    1. patronoldum dedi ki:

      Fatma Hanım umarım mağazanız başarılı olur. Her türlü destek için iletişim bölümünden yazabilirsiniz.

    2. onur dedi ki:

      FATMA HANIM AÇTINIZ MI BU YOLDA SİZİN FİKİRLERİNİZE İHTİYAÇIMIZ VAR adresine mail atarsaniz çok mutlu oluruz iyi günler

  4. Fikret dedi ki:

    Bilgilendirici paylaşımınız bu sektöre yeni adım atacak ben ve benim gibiler için çok iyi olmuş tebrik ve teşekkür ederim

    1. onur dedi ki:

      Fikret bey açtınız mı ? bu yolda sizin fikirlerinize ihtiyaçımız var adresine mail atarsaniz çok mutlu oluruz iyi günler

  5. Ahmet dedi ki:

    Araştırmalarınız, bizlere ilham veriyor. Vâr olun…

  6. Bahar dedi ki:

    Çok Güzel Bir Bilgilendirme.Cok Teşekkürler

  7. Ahmet dedi ki:

    İyi günler bebe mağazası açmayı planlıyorum hangi yaş grubundan başlayayım bana fikir verirmisiniz?

  8. özgür dedi ki:

    emeğinize sağlık ilk adımım için çok faydalı oldunuz

  9. Mustafa ÇAVUŞOĞLU dedi ki:

    Çok güzel bir paylaşım olmuş emeğinize yüreğinize sağlık bebe giyim açmaya niyet etmişken bu yazı çok iyi geldi .
    TEŞEKKÜRLER

    1. Patron Oldum dedi ki:

      Rica ederiz Mustafa bey güzel yorumunuz için biz teşekkür ederiz.