Tuhafiye Dükkanı Açmak | Tuhafiye Açma Maliyeti ve Kazancı

Hobi ve el yapımı ürünlere karşı olan ilgi artmış durumda. Tabi bu tarz hobi malzemelerinin satıldığı dükkanlarda bu ilgiden payını almaktadır. Yani eski bildiğimiz adıyla tuhafiye dükkanları. Sizde bu sektördeki satış hacminin yükselişini fark ettiyseniz emin olun tuhafiye dükkanı açmak sizler için en iyi seçeneklerden biri olacaktır. Daha önce bu işi yapıp yapmadığınızın bir önemi yok. Tek yapmanız gereken ihtiyaç duyulan hobi malzemesini tedarik edip işletmede satışa sunmak. Bu yazıda tuhafiye dükkanı açmak isteyenler için tuhafiye açma maliyeti, aylık kazancı ve gerekli belgeleri gibi tüm detayları aktaracağım.

"<yoastmark

Tuhafiye dükkanı açmanın en büyük avantajı, müşteri sürekliliğinin olmasıdır. Örneğin; bir müşteri kazak örmek için ip alıyorsa, ya da resim yapmak için boya alıyorsa, bittiği zaman tekrar geleceği yer sizin dükkanınız olacaktır. Tabi bir çok müşteriniz bu ürünleri yapıp satmaktadır. Onların iyi iş yapması sizin avantajınızı olacaktır.

 

Tabi bu işi yerel boyutlu olarak düşünmemek gerekiyor. Özellikle online sitelerde amigurimi, doğal taş bileklik, örgü lif, kilden yapılma ürünler oldukça popüler. İşin güzel olan yanı ise bu tarz ürünleri yapıp satan insanların sayısı da artıyor. Bu girişimci ve sanatçı kişilere ürünler konusunda tedarikçi olmak ise, emin olun üretmekten daha kazançlı. Şimdi tuhafiye açmak isteyenlere bu işi yapmak için izlemesi gereken tüm yolları detaylı bir şekilde anlatalım.

 

Not: Tuhafiye dükkanı açmak dışında farklı fikirler edinmek için hazırlamış olduğumuz 112+ Adet Dükkan Açma Fikirleri başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

 

Tuhafiye Dükkanı Açmak

"<yoastmark

Tuhafiye dükkanları, genelde manifaturacı, yüncü ya da iplikçi dükkanlarıyla karıştırılmaktadır. Bu tarz ürünleri satan eski demode dükkanlardan olabilirsiniz, tercih sizin. Ancak günümüzde trend artık tamamen hobi malzemeleri satmak üzerine. Çevrenizde sadece örgü yapanlar ya da yünden yorgan yapanlar yok. Ki bu kişilerin sayısı git gide azalacak. Nedeni ise var olan ilginin azalması.

 

Şimdilere amigurimi, keçe sanatı, polimer kil, kupa baskı, tuval, doğal taş boncuk, sabun yapım malzemeleri, mum yapım malzemeleri gibi ürünler satan yenilikçi olacaktır. Ayrıca sadece müşterinin taleplerini dikkate almayın. Bu işte sohbet muhabbet çok olur. Müşterilerinizi yönlendirmeyi öğrenmelisiniz. Bir müşteriniz örgü yapıyorsa, ona aynı zaman mum yapabilirsiniz de demeniz gerekir.

 

Hangi ürünlerin nasıl yapılacağına dair internette sınırsız bilgi bulabilirsiniz. Önce siz öğrenip, sonra da bu öğrendiklerinizi müşterilerinize aktarabilirsiniz. Ya da onlar için kitapçık hazırlamanız ya da broşür dağıtmanız da mümkün. Sadece bulunduğunuz bölgeye göre potansiyelinin yüksek olduğunu anlamalısınız.

 

Şimdilerde bir çok kişi Etsy üzerinden el yapımı ürünler satıyor. Bu site dünyanın en çok ziyaret edilen, el yapımı ürünler satılan sitesi. Bu site üzerinde seri üretim olan ürünlerin satılmasına izin verilmez. Türkiye’de evde üretim yapıp, bu sitede satışa çıkaran bir kişi mevcut. Sizde bu konuda kendinizi geliştirip, hem müşterilerinize önerebilir, hem de müşterilerinizden aldığınız ürünleri satabilirsiniz.  Zira satış fiyatı 20 TL olan örgü lif bu sitede 20 $ ile 40$ arasında satılıyor.

Şimdi tuhafiye dükkanı nasıl açılır, adım adım anlatalım.

 

Tuhafiye Dükkanı Nasıl Açılır

"<yoastmark
  • Öncelikle nasıl bir tuhafiye dükkanı açacağınızı yapacağınız yatırım miktarı belirleyecektir. Sermaye arttıkça yapacağınız ciroda artar. Bu nedenle mümkün olduğunca sermayeden yana bonkör olmalısınız. Tabi bir çok bayan takipçim düşük sermaye ile bu işe girmek istiyor. Düşük bir sermaye rakamına sahipseniz, ürünlerde adım adım gidin. Örneğin önce örgü yapanlar için malzemeleri alın. Para kazandığınız zaman adım adım diğerlerine geçin. Parça parça her hobi setini getireyim diye bütçenizi zorlamayın.

 

  • Sermaye belirleme aşamasından sonra bir yol haritası belirleyin. Bu işe girdikten sonra artık geri dönüşü yok. Bu işi nasıl yapacağınız, ne yapmak istediğinizi, ileride kendinizi hangi aşamada gördüğünüzü, yapacağınız pazarlama faaliyetlerini tek tek yazın. İş esnasında iş kurmadan önceki düşündüklerinizi düşünmek oldukça zor.

 

  • Sıra geldi dükkan bulma aşamasına. Tuhafiye dükkanı ara sokakta da açılabilir ana cadde de. Bu tamamen bulunduğunuz dükkan açacağınız lokasyona bağlı. Ancak bu sektörde bilinirlik ve dükkanının büyüklüğü önemli. Müşteri rahat bir şekilde dükkanı gezip ürünleri inceleyebilmeli. Diğer türlü maalesef milyoncu, japon pazarlarına müşteri kaptırırsınız.

 

  • Dükkan bulup kiraladıktan sonra direk muhasebeci ile anlaşıp, vergi levhanızı çıkarın. Aldığınız ürünleri kendinize fatura ettirin. Bu konuda muhasebecinizin donanımlı olduğundan emin olun. Muhasebeci yardımıyla vergi levhası çıkarmak en fazla bir gününüzü alacaktır.

 

  • Vergi levhası çıkarttıktan sonra işletme için raf, tabela, vitrin dizaynı gibi tüm tadilat işlemlerini tamamlayın. Bu aşamada en çok dikkat etmeniz gereken rafların ve işletmenin hakim olacağı renk. Tasarımlarda koyu renk kullanmayın. İnsanlar koyu renkli ortamlardan uzaklaşmayı tercih ederler. Daha açık renklerin olduğu tasarımları tercih edin.

 

  • Sıra geldi toptan tuhafiye malzemeleri satın alma aşamasına. Tahtakele, İstoç ve Zeytinburnu tuhafiye malzemelerini toptan olarak satın alabileceğiniz yerler. İstanbul dışındaysanız buradaki firmalar ile anlaşıp, toptan ürün siparişi verebilirsiniz.

 

  • Tüm malzemeleri aldıktan sonra sıra geldi açılış aşamasına. Süpermarket olmadığınız için görkemli bir açılış yapmanıza gerek yok. Sadece balon süslemesi ve kapı önüne çiçek koydurabilirsiniz. Gelip geçen insanlar burada bir dükkan açılmış olduğunu görmüş olurlar.

 

  • Bu aşamadan sonrası tamamen sizin iletişim yeteneğine bağlıdır. İş potansiyelinizi arttırmak bunun üzerine kuruludur. İlerleyen aşamalarda instagram ile de satış yapma seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

 

Okuyunuz: İş Kurmadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

 

Tuhafiye Dükkanı Açma Maliyeti

Tuhafiye Dükkanı Açma Maliyeti

Tuhafiye Dükkanı Açma Maliyeti

Ortalama olarak tuhafiye dükkanı açmanın maliyeti 50 Bin TL ile 200 Bin TL arasında değişmektedir. Aslında bu maliyet rakamının üst sınır yoktur. Sadece yeni başlayacak olanlar için yüksek miktarlarda yatırım yapmak biraz gereksiz olabilir. Ancak minimum sermaye ise dükkanın başlangıç aşamasındaki giderlerin yüksek olmasından dolayı biraz fazla gelebilir size.

 

2 Bin TL kirası olan bir dükkan için basit bir hesap yapalım.

2 Bin Kira+ 2 Bin Depozito + 2 Bin Komisyon = 6 Bin TL

İşletme Raf + Banko + Tabela + Işıklandırma = 20 Bin TL

Vergi Levhası + yazarkasa + Tuhafiye Ruhsatı = 5 Bin TL

 

Başlangıç aşamasın 31 Bin TL sermayeniz gitti. Tabi bir de hesaplanamayan giderler mevcut. Bu nedenle iş yapabilmek ve ayakta kalabilmek için minimum 50 Bin TL sermayeniz olması gerekiyor.

 

Okuyunuz: Yeterli Sermayeniz Yok ise Mutlaka Bu Yazıyı Okuyunuz

 

Tuhafiye Dükkanı Ne kadar Kazandırır, Karlı mı?

"<yoastmark

Tuhafiye dükkanında yer alan bir çok ürün %50 ile %300 arasın kar marjına sahip olduğundan, ortalama 1000 TL’lik ciro için aylık 15 Bin TL kazandırabilir. Tabi bu rakam maliyetlerden arındırılmıştır. Maliyet rakamları size göre değişiklik gösterir. Ancak tuhafiye işi bir çok sektöre göre oldukça karlıdır.

 

Tabi burada kar edeceğiniz ürünler değişiklik gösterir. Bir çok işte olduğu gibi en çok satan ürünler genelde kar marjı düşük olanlar olur. Tuhafiye işinde ise, kar marjı yüksek olan ürünleri siz ön plana çıkarmalısınız. Örneğin; boncuk, keçe, parafin gibi ürünlerin kar marjı iplik tarzı ürünlere göre daha yüksektir. Haliyle sizin önerileriniz kar marjını yükseltir ya da azaltır.

 

Tuhafiye Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Tapu Fotokopisi
  • Kira Kontratı
  • Oda Kayıt Belgesi
  • İmza Sirküleri
  • Faaliyet Belgesi
  • İtfaiye Uygunluk Raporu
  • Vergi Levhası
  • SGK Giriş Bildirgesi

 

Tuhafiye Dükkanında Ne Satılır

"<yoastmark
  • İplik ve Örgün malzemeleri
  • Boncuk Çeşitleri
  • Özel Kumaşlar
  • Hobi Malzemeleri
  • Keçe
  • Yün ve elyaf
  • Boyamam Ürünleri
  • El sanatları Malzemeleri
  • Baskı malzemeleri
  • Peluş Malzemeler
  • Amigurimi Malzemeleri
  • Ahşap Sanatı Malzemeleri
  • Yazma ve oya malzemeleri

 

Okuyunuz: Dünyanın En Çok Kazandıran 10 İş Sektörü

 

Tuhafiye Dükkanı Açmak İsteyenlere Öneriler

"<yoastmark
  • Güler yüzlü olmayı müşterilerinizden hiç bir zaman eksik etmeyin. Onlarla muhabbet kurmanız size avantaj sağlayacaktır. Tabi bu muhabbet dükkan içerisinde sınırsız zaman geçirme gibi olmamalı.
  • Tuhafiye dükkanı açmak için ustalık belgesi gerekli midir diye soranlar olmuş. Siz perakende satış yapacağınız için herhangi bir ustalık belgesi almanıza gerek yok.
  • İnternette hobi malzemeleri ile ilgili potansiyel hala devam ediyor. Instagramda bu tarz ürünlerin satışını yapan sayfa sayısı çok az. Sektördeki bu açığı tamamlayabilirsiniz.
  • Tuhafiye açmak için yeterli sermayeniz olmayabilir. Bu aşamada KOSGEB destek kredilerinden faydalanmaya çalışın. Ayrıca genç girişimcilik programı esasında vergi indiriminden de faydalanabilirsiniz.
  • Sadece satıcı olup, ürünleri satmakla iş yapmanız çok zor. Aynı zamanda hangi ürün nasıl yapılıyor gibi konularda kendinizi mutlaka eğitmelisiniz.

 

Tuhafiye Dükkanı Açmak, Tuhafiye açma maliyeti ve kazancı ” başlıklı yazının sonuna geldik. Yorum yaparak bizlere destek olabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Zeynep dedi ki:

    Ben tuhafiye dükkanı açmak istiyorum KOSGEBe nasıl başvuru yaomma lazım ve girişimci eğitimi nasıl alabilriin

    1. Şeyma dedi ki:

      Zeynep hanım ne yaptınız başvuru yaptınız mı tuhafiye actinizmi

    2. Hatice dedi ki:

      Çoğu konuda aydınlatıcı oldu fakat bu konuda eğitim alabileceğim bir yere yonlendirirsejiz çok memnun olurum teşekkür ederim

  2. Hatice dedi ki:

    Merhaba sadece internet üzerinden satış yapmak için de vergi levhası gerekiyor mu acaba

    1. patronoldum dedi ki:

      Dolap gibi uygulamalarda gerekmiyor, ancak kazancınızı vergilendirmek zorundasınız. Bu nedenle vergi mükellefi olmadan satış yapmanız büyük cezalar ödemenize neden olabilir.

  3. Ayşe dedi ki:

    Gerçekten çokça istifade ettiğim bir yazı olmuş ellerinize sağlık….

    1. patronoldum dedi ki:

      Sizin için faydalı olması oldukça sevindirici. Umarım başarılı olursunuz.

  4. Nuray Küçükarslan dedi ki:

    Bu aralar bende küçük bir işletme açmayı düşünüyorum. Yazınızda oldukça bilgilendirme. Emeginize sağlık. Teşekkür ediyorum

  5. Sevde dedi ki:

    Gerçekten çok sagolunn harika bir yazı olmuş bende ilk başta yüncu ardından büyütmek istiyorum ama hangi ip olmalı yada bu iplerden ne kadar olmalı bilmiyorum.

  6. Serhat yaş 18 dedi ki:

    Yemin ederimki çok yardımcı oldunuz çok gaza geldim gidip yarın dükkan açasım geldi

  7. Nefes dedi ki:

    Bende ic camasiri uzerine biyer acmayi dusunuyorum ama vergi levhasina falan basvurmadan once urunleri toptancidan alsam fatura olaylari falan nasil olur sıkıntı yasar miyim dukkani tuttum ama basvurulari yilbasindan sonra yapacagim ankaraya gitmisken biraz mal aliyim diyorum olmaz mi