Dükkan Açmak İsteyenlere 112+ İşyeri Açma Fikri 2023
Son yıllarda iş bulmak ya da maaşlı bir işte çalışmak, mevcut enflasyon düzeni ile daha da zor bir hal aldı. İş kurmak ya da bir dükkan açmak, para kazanmak için yapılabilecek en mantıklı hamleler arasında yer almaktadır. Zira son 1 yılda Google arama hacimlerine baktığımızda, iş kurmak isteyen kişilerin sayısı %300 oranında artmıştır. Daha önce bir çok iş kurma ve ticaret yapma deneyimi olan bir girişimci olarak, sizler için 112+ adet dükkan açma fikirleri başlıklı listeyi paylaşacağım. Ne dükkanı açabilirim ya da en karlı işyeri açma fikirleri nelerdir diyorsanız, kar marjları ile tüm detayları inceleyebilirsiniz.
Sizlerle paylaştığım dükkan açma fikirleri listesine geçmeden önce bir konuda dikkatinizi çekmek istiyorum. Ticari konjektürün eskisi olmadığının farkına varmalısınız. Artık personel maliyetleri daha yüksek ve kar marjı oldukça düşük. Bunun en büyük nedeni Türkiye’de döviz fiyatlarının hızlı bir şekilde yükselmesi, artan enflasyon ve üretimin tüketimi karşılayamaması olarak tanımlayabiliriz. Bu nedenle işyeri açma fikirleri arasında seçim yaparken, çalıştıracağınız personel sayısı, belirleyici etken olmalıdır. Zira bir çok büyük firma, az personel ile yüksek verim elde etme amaçlı çalışmalar yürütmektedir.
Not: Dükkan açmak isteyenler için, aynı zamanda bayilik veren firmalar başlıklı makale oluşturduk. Farklı fikirler edinmek ve güncel fırsatlardan faydalanmak için mutlaka inceleyiniz.
Dükkan Açmak İsteyenlere İşyeri Açma Fikirleri
1- Tobacco Shop Açmak
Sigara fiyatlarının yükselmesi ve tütün kullanımının artması ile birlikte tobacco shoplara yani tütüncü dükkanlarına olan ilgi artmış durumda. Eğer bu sektörde faaliyet gösteren bir tanıdığınız varsa, mevcut işinde ki memnuniyetini fark etmiş olmalısınız. Zira tütüncü dükkanlarında satılan ürünlerin kar marjı %50 ile %200 arasında değişiklik göstermektedir. TAPDK belgeli ve hediyelik eşya kısmına da yatırım yapılmış olan bu tarz dükkanların ortalama aylık kazancı 15 Bin TL’den başlamaktadır. Sektörle ilgili detaylı bilgi almak için Tobacco Shop Açmak başlıklı makaleyi inceleyebilirsiniz.
2- Tekel Bayi Açmak
Tekel bayilerinde satılan ürünlerin fiyatlarının yüksek olması nedeniyle, ciro rakamları yüksek olur. Ortalama olarak her gelen ve ana üründen satın alan müşterilerin ortalama alışveriş tutarı 50 TL’nin üzerindedir. Alkol tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde dükkan açma fikirleri arasında oldukça popülerdir. Tabi bu sektörde ruhsat almak ve alkol satışı için izin verecek mal sahibi bulmak zor olabilir. Ancak bir çok üründe kar marjının %20’nin üzerinde olmasıyla, sahiplerine kısa zamanda sermayesini amorti etme fırsatı sunar. Bu sektöre giriş yapmak ya da detaylı bilgi almak için Tekel Bayi Açmak başlıklı yazıyı okuyunuz.
3- Market Açmak
Özellikle korona dönemlerinde marketlerin en iyi iş yapan dükkanlar olması nedeniyle, girişimcilere cazip gelen iş yeri açma fikirleri arasında yer alır. Marketler en çok işleyen yani müşteri sirkülasyonunun yüksek olduğu dükkanlar arasındadır. Dükkan açmak istiyorum diyenlerin, marketçilik ile ilgili, tecrübe sahibi olmasına gerek yok. Tek olumsuz yanı, yüksek çalışma saatleri ve stok sayımı yapılmasının zor olmasıdır. Ancak profesyonel bir şekilde işletmecilik yapacak olan kişiler için, ikinci marketi açıp, şubeleşmek emin olun hiç zor değil. Detaylı bilgi için market açmak başlıklı yazıyı inceleyiniz.
4- Butik Ekmek Fırını
Fırın sayısının yetersiz gelmesi nedeniyle ekmek fırınlarının önünde kuyruk görmek mümkün. Bunun en büyük nedeni, ekmek fırınlarının ruhsat almasının zor olmasıdır. Tabi bir de bu işin kalifiye personel sıkıntısı var. Butik fırınlar ise, büyük ekmek fabrikalarından bayilik alarak, sürekli taze hamur ürünleri fırsatı sunan işletmelerdir. Son zamanlarda hem popüler olmaya başlamış hem de sayıları artmıştır. Fırın sayısının az olduğu noktalarda, butik ekmek fırını açmak, sizin için kazançlı bir iş fikri olabilir.
5 – Tuhafiye Açmak
İnstagramda ya da farklı mecralarda, el yapımı ürünlerin satışının artması, tuhafiye ve hobi malzemeleri satan yerlerin işlerine olumlu yansımıştır. Tabi bu noktada biraz profesyonel düşünülmesi gerekiyor. Eski tarzda sadece iplik satan tuhafiyelerden ziyade, hobi malzemeleri satan bir dükkan açmayı denemelisiniz. Tuhafiyecilik tercihinize göre düşük maliyetli iş fikirleri arasında yer almaktadır. Zamanlar satışlarınızı arttırdıkça işlerinizi büyümesini sağlayabilirsiniz. Detayları için tuhafiye dükkanı açmak başlıklı yazıyı okuyunuz.
6- Züccaciye Dükkanı Açmak
Züccaciye ürünleri genellikle milyoncu ya da Japon pazarı olarak anılan dükkanlarda satılmaktadır. Ancak burada 2 seçeneğiniz var. Ya milyoncu tarzı dükkan açıp züccaciye ürünlerine ağırlık vermek ya da çeyizlik ürün satışı yapan züccaciye dükkanı açmak. 2 seçenekte sizin için olumlu bir iş fikri olabilir. Zira züccaciye ürünlerinin kar marjı %50 ile %200 arasında değişmektedir. Sezonluk ya da model farkı olan ürünlerde kar marjı daha yüksektir. Dükkan açmak isteyenler için hem kar marjı hem de sermayesini kısa sürede amorti etmesi açısından avantajlıdır. Detaylı bilgi için züccaciye dükkanı açmak başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz.
7 – Pilavcı Açmak
Bugünlerde kar marjı yüksek ürün bulmak oldukça zor. Tabi bunun yanında tecrübe sahibi olmanızda gerekiyor. Pilavcı dükkanı açmak ise, hem karlı hem de tecrübe istemeyen bir iş. Pilav yapmayı öğrenmek emin olun en fazla 1 ayınızı alır. Bu kadar uzun süre olmasının nedeni, deneyip, yanılma yönetimi en iyi lezzeti 1 ayda tutturabileceğiniz ön görülmektedir. %500 kar marjı olan pilav ile, kısa sürede sermayenizi amorti edip, franchise veren bir işletme haline dönüşebilirsiniz. Tüm detayları öğrenebileceğiniz yol haritası için pilavcı dükkanı açmak başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz.
Not: Dükkan açmaktan ziyade online olarak para kazanmak istiyorsanız, 60+ Adet İnternetten Para Kazanma Yolları başlıklı makaleyi inceleyebilirsiniz.
8- Tavuk Dönerci Açmak
Hızlı yemek yeme kültürü ve uygun fiyatlı ürün olması nedeniyle, her köşe başında bir tavuk dönerci dükkanı görmek mümkün. Artık çoğu kişi yemek yemeye daha kısa vakit ayırıp, kalan vaktini bir kafede harcamayı tercih etmektedir. Bu nedenle tavuk dönerci ya da pilavcı tarzında fast food dükkanlarının iş hacmi her yıl artış sağlar. Sizde bu pastadan payınızı almak için, tavuk döner bayiliği alıp, hiç bilmeseniz dahi bir dükkan açabilirsiniz. Bayilik seçeneği ile, personeliniz ve satacağınız ürünler, kurumsal firmalar tarafından sizlere temin edilir. Tavuk dönerci dükkanı açmak başlıklı yazıdan tüm detayları öğrenebilirsiniz.
9- Dürümcü Açmak
Tek bir işte marka olmak, hem daha kolay hem de işletme maliyetleri açısından avantajlıdır. Bir ocakbaşı açıp, birden çok ızgara ürünü satmak yerine sadece dürümcülükte, uzmanlaşmayı tercih edebilirsiniz. Yemeklerle aranız iyi ve öğrenme konusundan hevesliyseniz, dürüm yapmayı bilmiyor olmak sizi endişelendirmesin. Zira öğrenmek için, deneme yanılma yöntemi ile kendinizi geliştirebilirsiniz. Youtube üzerinde alanında uzman olan ustaların ya da yöresel aşçıların bu konudaki tavsiyelerini izlemeniz, sizin için yeterli olacaktır. Dürümcü açmak başlıklı yazımızda tüm detayları bulabilirsiniz.
10- Cep Telefoncu Açmak
Market, kasap, dönerci gibi, hemen hemen her yerde, cep telefoncu dükkanı görmeniz mümkün. Bu tarz dükkanların sayısının fazla olmasının nedeni iş yapma potansiyelinin yüksek olmasında kaynaklanır. Zira normal düzeyde bir telefon dükkanının aylık net kazancı 15 Bin TL’den başlamaktadır. Sektörün kazancı çok olunca, bu işte faaliyet gösteren kişi sayısı da artmaktadır. Turk Telekom, Turkcell ya da Vodafone gibi operatörlerden bayilik alarak, işinizi daha spesifik bir hale getirebilirsiniz. Cep telefoncu dükkanı açmak başlıklı yazıda tüm detayları anlattık.
11- Kırtasiye Dükkanı Açmak
Kırtasiye dükkanları genellikle okulların karşısında ya da yakınında açılması ile bilinir. Ancak bu yaklaşım günümüzde doğru değil. Kitap, hediyeyelik, kalem, oyuncak vb. gibi bir çok ürünün satıldığı kırtasiyeler, ana cadde ya da yan cadde üzerinde açılabilir. Kar marjı ürün çeşidine göre değişen kırtasiyecilik, aylık 10 Bin TL’nin üzerinden net kazanç fırsatı sunar. Ancak kapsamlı bir tuhafiye dükkanı açmak için en az 100 Bin TL gibi bir rakamı gözden çıkarmalısınız. Kırtasiye dükkanı açmak başlıklı yazımızda yer alan tüm detayları inceleyebilirsiniz.
Not: Dükkan açma fikirleri dışında farklı fikirler edinmek için iş fikirleri başlıklı kategorimizi inceleyebilirsiniz.
12- Çiçekçi Dükkanı Açmak
Hediye kültürünün gelişmiş olduğu ülkemizde, çiçekçilik sektörü bundan en büyük payını almaktadır. Sektör ile ilgili bilgi sahibi olmasanız da, eğitim alıp, çiçekçi dükkanı açmak sizin için zor olmayacaktır. Tabi bu aşamada istenecek olan ustalık belgesi, bu işin zor olan kısmı. İsteğe bağlı olarak, farklı bir şirketin alt bayisi olarak çiçekçi dükkanı açmak sizin için daha kolay olacaktır. Hastane yakını, ofis merkezleri ya da gelir düzeyi yüksek kesimlerde bu işi yapmak size avantaj sağlayacaktır. Küçük dükkanda ne iş yapabilirim diyenler için, en karlı iş fikirleri arasında yer alır.
13- Spotçu Açmak
Ülkemizde yaşayan yabancıların artması, bekar insan sayısı ve eşya fiyatlarındaki yükseliş, spotçu dükkanlarına olan talebi arttırmış durumda. Neredeyse taşıma maliyetine alın ürünler, fiyatının üzerine en az 2-3 kat kar marjı koyularak satılır. Öğrenci, bekar ya da yabancıların yoğun olduğu bölgelerde açılacak olan spotçu dükkanları, girişimcisinei kısa zamanda para kazandıracaktır. Burada dikkat etmeniz gereken önemli nokta ise, dükkanın büyüklüğüdür. Spotçu açmak başlıklı makale üzerinden bilgi edinebilirsiniz.
14- Giyim Mağazası Açmak
Gıda ve sağlık harcamalarından sonra, en yüksek harcama kalemlerini oluşturan sektördür. Dükkan açmak isteyenler için, giyim mağazası açmak, tecrübe isteyen işler arasında yer alır. Evet, görünürde perakende bir sektör olsa da, bu işi daha önce yapmadıysanız, tekstil kavramlarına karşı biraz yabancı kalabilirsiniz. Giyim dükkanı açmak ve para kazanmak için, sadece tek bir ürün çeşidi üzerine marka olmayı denemek, kısa zamanda marka olmanızı sağlayacaktır.
15- Börekçi Açmak
Evde kahvaltı yapma kültürü yok olmak üzere diyebiliriz. Genellikle erken saatte işe giden çalışanlar ya da kahvaltı için bu ihtiyacı dışarından karşılamayı hedefleyenler, börekçi dükkanlarının iş hacmini arttırmış durumdadırlar. Börekçilik sektörü, sabahın erken saatlerinde dükkan açan ve en erken dükkan kapatan işletmelerdir. Börekçi dükkanı açmak için börek yapmayı bilmenize gerek yok. Bunun için bayilik alma yoluna gidip, kurumsal firmaların size sunmuş olduğu imkanlardan faydalanabilirsiniz.
16- İç Çamaşırı Dükkanı Açmak
Tek bir ürün üzerine dükkan açmak, marka olmanızı ve akılda kalıcılığınızı arttıracaktır. İç giyim sektörü ise, sirkülasyonun yoğun olduğu giyim alt dalları arasında yer alır. İşyeri açma fikirleri arasında yer alan, en karlı işlerden birisidir. Zira normal giyim ürünlerinde kar marjı %30’lara kadar çıkmışken, doğru marka ve ürün seçimi ile %100’ün üzerinde kar elde etmeniz mümkündür. İç çamaşırı mağazası açmak için, bayilik alabilir ya da sıfırdan kendi işletmenizi kurabilirsiniz. 50 Bin TL sermaye ile yapılabilecek işler arasında yer almaktadır.
17- Baharatçı Dükkanı Açmak
Adı baharatçı ya da aktar dükkanları olarak anılmaktadır. Son zamanlarda bitkisel ürünlere olan talep, özellikle korona döneminde büyük bir artış yaşamıştır. Tabi bunun yanında gündüz kuşağında TV’lerde çıkan doktorların verdiği tavsiyelerde, bu artışta büyük bir rol oynamıştır. Düşük sermayeli bir bütçe ile, ana cadde ya da yan cadde üzerinde açacağınız dükkanlarda, sizleri %300’lere varan kar marjı beklemektedir. Bu sektörde müşteri kitlesini oturtan işletmeler aylık minimum 15 Bin TL kar etmektedirler. Sizde bu pastadan payınızı almak için aktar dükkanı açmak başlıklı makaleyi okuyabilirsiniz.
18- Şarküteri Açmak
Evde kahvaltı yapma kültürü ölse de, yemek olarak şarküteri ürünlerinin tüketilmeye başlandığı bir gerçek. Bu durum haliyle, şarküteri dükkanlarının işlerini arttırmış durumda. Ayrıca, büyük marketlerin öldüremediği sektörlerden de birisidir. Zira şarküteri dükkanlarında satılan yerel ürünler, bu dükkanların iş yapmasındaki en büyük avantajdır. Doğal bal, peynir, kaymak ya da farklı ürünlerden almak isteyen tüketiciler, en iyi tercihin yerel bir şarküteri dükkanı olduğunu bilirler. Detayları için şarküteri dükkanı nasıl açılır başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.
19- Petshop Açmak
Sürekli ve düzenli bir müşteri ağı elde etmek istiyorsanız, petshop dükkanı açmak, bu konuda verebileceğiniz en mantıklı karar. Evcil hayvanlara olan sevgi artmış durumda. Tabi bu durum herhangi bir lokasyonunun dükkan açmak için uygun olduğu anlamına gelmez. Evcil hayvan besleyenlerin yoğun olduğu bölgeleri tercih etmelisiniz. Tabi bu işin online satış kısmı da mevcut. Hem dükkan hem de internetten yapacağınız satışlar, sabit müşteri edinip, yüksek gelir elde edebilirsiniz.
20- Bebek Giyim Mağazası Açmak
Her ne kadar satın alma gücü düşse de, insanlar çocukları ve özellikle bebeklerine yapacakları harcamadan kısmazlar. Bu durum, bebek ürünleri satan işletmelerin, satış hacmini arttırmaktadır. Bu tarz ürünlerde genellikle markadan ziyade, ürünlerin pamuk ya da sentetik olup olmadığı incelenir. Türkiye tekstil alanında başarılı bir ülke olduğu için, kaliteli yerel markalardan oluşan bir işletme kurup, bu alanda marka olabilirsiniz. Bebek giyim mağazası açmak başlıklı yazıdan bilgi alabilirsiniz.
21- Solaryum Açmak
Sabit gelir elde etmek ve karizmatik bir işim olsun diyorsanız solaryum açmak size göre olabilir. Solaryum merkezleri dakika başına 2 TL ile 10 TL arasında hizmet vermektedir. Yaz aylarında yoğunluk nedeniyle, randevu ile çalışırlar. Ne kadar çok cihazınız var ise, bulunduğunuz lokasyona göre gelirinizde o derece artacaktır. Bu sektörde yer almak için bu cihazların satışını yapan şirketler ile iletişime geçip, destek almanız yeterlidir.
22- Kuruyemiş Dükkanı Açmak
Makbul, Maksul ve Mumcu kuruyemiş, bu sektörü domine eden markalar arasında yer alır. Bu tarz dükkanlardaki kalabalığı gördüğünüzde, sektörün hem ciro hem de kar marjı bakımından ne kadar avantajlı olduğunu anlamak mümkün. Tabi başlangıç aşamasında büyük bir mağaza ya da kuruyemiş dükkanı açmak durumunda değilsiniz. Bunun yerine daha yerel, mini market tarzında kuruyemişçi açmak, hem dükkan açma maliyeti hem de sektörü öğrenmeniz açısından önemlidir.
23- Manav Dükkanı Açmak
İnsanlar pazarda satıcının seçtiği ürünleri almaktansa, kendisi istediği ağırlık oranında market ya da manavlardan alışveriş yapmayı tercih etmektedirler. Tabi bu durum bulunduğunuz ilçe ya da semte göre değişiklik gösterir. Ancak ana cadde üzerinde yer alan ve geç saatlere kadar açık olan manav dükkanları, kar marjının yüksek olması ile birlikte, diğer iş fikirlerine göre yüksek kar potansiyeline sahip olurlar. Sizde manav açmak istiyorsanız, bir toptan meyve sebze haline gidip, kar marjı hakkında bilgi edinebilirsiniz.
24- Toptancılık Yapmak
Perakende satış yaparken gün içerisinde bir çok müşteri ile irtibat kurmak durumunda kalırsınız. Ancak toptancılıkta durum biraz farklı. Sadece tek bir müşteri ile 1 aylık gelirinizi elde etmeni mümkün. Tabi bu durum yaptığınız iş sektörüne göre değişiklik gösterir. Perakende çalışma saatlerinin yüksek olması, toptancılık yapmayı bu durumda daha avantajlı kılmaktadır. Sizde bu sektörde yerinizi almak istiyorsanız, öncelikler üretim yerlerinden mal alımı konusunda, networke sahip olmalısınız.
Okuyunuz: Toptancılık Yapmak
25- Masaj Salonu Açmak
İş hayatının ya da yorucu bir günün stresini atmak isteyenler soluğu masaj salonunda alır diyebiliriz. Özellikle orta gelir grubunun yüksek olduğu semtlerde, bu işi profesyonelce yapan firmalara olan talep artmış durumda. Masaj salonu açmak için, bu konuda mesleki yeterlilik sahibi, mesul müdürünüzün bulunması gereklidir. Yapacağınız 200 Bin TL ile 300 Bin TL arasındaki yatırım tutarı ile aylık 30 Bin TL’nin üzerinde gelir elde etmeniz mümkün. Tabi masaj salonu açmak için belediye ruhsatı almak ve personel temini bu alandaki en zor işlerden birisidir.
26- Halı Yıkama İşi Yapmak
Halı yıkama firmalarının sayısı fazla olsa da, bu sektörde güven sorunu mevcut diyebiliriz. Zira insanlar halılarını yıkamaya verdiklerinde en büyük problem, temizlik ve halıya zarar verme açısından ortaya çıkmaktadır. Eğer bulunduğunuz çevrede tanınıyorsanız ve insanlar size güveniyorsa, halı yıkama sektörüne yatırım yapmak, size kısa zamanda yüksek kazanç elde etme fırsatı sunacaktır. Dükkan açma fikirleri arasında maliyeti sadece verdiğiniz hizmet olan bu sektörde yer almak için minimum 150 Bin TL sermaye ihtiyacınız olacaktır. Detaylar için halı yıkama açmak başlıklı yazıyı inceleyiniz.
27- Temizlik Ürünleri Dükkanı Açmak
Hangi sektör olursa olsun, tek bir iş kolu üzerine faaliyet göstermek sizi rakiplerinizin üzerine taşıyacaktır. Bu durum özellikle temizlik ürünü satışı gerçekleştiren dükkanlar için geçerlidir. Zira bu tarz dükkanların en büyük rakibi, süper marketler ya da büyük market zincirleri diyebiliriz. Dükkan açmak istiyorsanız ve bu sektörde iş yapabileceğinizi düşündüğünüz bir yer var ise temizlik ürünleri dükkanı açmak sizin için mantıklı bir seçenek olabilir.
28- Tostçu Açmak
Tost Türk hane halkı tarafından en çok tüketilen ürünlerden birisi olsa da, işletmecilik anlamında yeterli büyümeyi sağlayamamıştır. Ünlü bir kaç tostçu dükkanını Twitter ya da İnstagram üzerinden takip ederek, bu sektörde nasıl iş yaptıklarını inceleyebilirsiniz. Bir çok şarküteri ürünü ile harmanlanmış bir menü oluşturarak, bu sektörde yerinizi alabilirsiniz. Ana cadde ve köşe konumda bir dükkan kiralamak bu sektörde iş yapmanızı sağlayacaktır. Detaylar için tostçu dükkanı açmak başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz.
29- Köfteci Dükkanı Açmak
Köfte yapmayı bilmiyor olsanız bile, en iyi köfte tarifini öğrenmeniz en fazla 5 gününüzü alacaktır. Bu durumda, farklı bir lezzet üretip, sadece köfte üzerine dükkan açmayı deneyebilirsiniz. Ünlü köftecileri ziyaret edip, nasıl iş yaptıklarını incelemek ya da yerel lezzetlerin bu konuda ki farklılıklarını yerine görmek, bu işe başlamak için en iyi adımlardan birisi olacaktır. Köfteci dükkanı açmak size %100’den fazla kar marjının olduğu bir sektörde iş yapma fırsatı sunacaktır.
30- Kuru Temizleme Dükkanı Açmak
İş yapmak istiyorsanız ve yeterli sermayeniz var ise, kuru temizleme bayiliği alarak bu sektörde yerinizi alabilirsiniz. Kuru temizleme dükkanı açmak için, herhangi bir tecrübenizin olması gerekmiyor. Bu konuda kurumsal firmalar tarafından, gerekli eğitimler sizlere verilmektedir. Sizin tek yapmanız gereken, dükkan açmak için kararlı olmak ve iş yeri açma fikirleri arasında yüksek kar fırsatı sunan, bu sektöre adım atmaktır.
31- Sandviç Dükkanı Açmak
Sandviç dükkanı size kısa zamanda bayilik verme imkanı tanıyabilecek bir işyeri açma fikridir. Farklı ürünlerden yapacağınız sandviç çeşitleri ile adınızı kısa zamanda duyurmanız mümkün. Sandviç alanında hem yerli hem de yabancı firma sayısı oldukça az. Yapmanız gereken sandviç menüleri oluşturmak ve iyi bir pazarlama faaliyeti ile kendi reklamınız yapmak. Fiyatları uygun tuttuğunuz taktirde, emin olun sabahları işletmenizin önünde kuyruk oluşacaktır. Sandviç dükkanı açmak başlıklı yazı üzerinden tüm detayları öğrenebilirsiniz.
32- Ambalaj Malzemeleri Dükkanı
Rekabet faktörünün en düşük olduğu iş yeri açma fikirleri arasında yer alır. Ambalaj malzemelerine olan ihtiyaç artsa da, bu tarz ürünlerin satıldığı dükkanların sayısı azalmaktadır. Bu işte en büyük sorun, ürün çeşitliliğinin fazla olması ve tedarikçilerin tek bir yerde toplanmamış olmasıdır. Ancak bu durum sizi endişelendirmesin. Sattığınız ürünlerin kar marjı %60 ve üzeri olduğu için, harcadığınız emeğe değecektir. İstanbul İSTOÇ ve Eminönü’nde bu tarz ürünlerin satıldığı toptancılara ulaşabilirsiniz.
Okuyunuz: Ambalaj Malzemeleri Dükkanı Açmak
33- Halı Mağazası Açmak
Halı satışı yapılan dükkanları incelerseniz, bir çoğunun minimum kirası 10 Bin TL’den başlayıp 50 Bin TL’ye kadar çıkmaktadır. Bu yüksek kira rakamlarını ödeyebilmelerinin en büyük nedeni, yüksek ciro rakamları ve kar marjı. Evet, bir halı fiyatı ortalama 500 TL’den başlamaktadır. Özellikle yeni evlenen çiftlerin alışveriş yaptığını düşünürsek, tek bir müşterinin 5 Bin TL gibi bir harcama yapması mümkün. Kar marjları ise %100 ile %200 arasında değişmekte. Seri sonu olarak satılan halılarda bu marj daha da yükselecektir. Halı mağazası açmak başlıklı yazı üzerinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.
34- Gümüşçü Açmak
Gümüşçü dükkanları özellikle hediye almak için tercih edilebilecek en iyi seçenekler arasında yer alır. Bu tarz dükkanlarda sadece gümüş değil, aynı zamanda farklı materyalden bijuteri ürünleri de satılabilir. Satılan yan ürünlerin ve ana ürün olan gümüşün kar marjı, oldukça yüksektir. Toptan gümüş ürünleri satın alabileceğiniz tedarikçi ağı ise oldukça deniştir. Bu sektörde başarılı olmak ve para kazanmak için, mutlaka Instagram üzerinden de satış yapmalısınız. Daha fazla bilgi için gümüşçü açmak başlıklı makaleyi okuyabilirsiniz.
35- Kanatçı Açmak
Kanatçı Haydar ya da farklı isimlerde ünlü restoran sahibinin isimlerini duymanız mümkün. Bu kişiler tek bir ürün değil de, birden çok ızgara çeşidini yapsa, meşhur olmaları bu kadar kolay olmayacaktır. Mangal kültürü popüler olan bir ülke olduğumuz için, kanat pişirmeyi öğrenmek için yapmanız gereken, ekstra bir faaliyet yok. Sadece yapacağınız sunum ve kullanacağınız sos başarılı olup, olamayacağınızı belirleyecektir. Dükkan açmak isteyenler için en lezzetli iş fikirleri arasında yer alır. Detaylar için kanatçı dükkanı açmak başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz.
36- Düğün Salonu Açmak
200 Bin TL ve üzeri sermayeniz varsa, yapabileceğiniz en karlı iş fikirleri arasında yer almaktadır. Düğün salonlarının özellikle mayıs ayından, eylül sonuna kadar rezerve edilmiş görebilirsiniz. Ortalama düğün salonu kiralama fiyatları 5 Bin TL’den başlayan bu salonlar, sadece hafta sonu 4 düğün yaparak 20 Bin TL gelir elde etmektedirler. Tabi bu durum yaz aylarında geçerlidir. Ancak emin olun sadece hafta sonu değil, hafta içi de rezervasyon alınarak gelir maksimum seviyeye çıkarılır. Bu işin püf noktaları ile ilgili düğün salonu açmak başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.
37- Çiğ Köfteci Açmak
Bakkal ve marketler gibi hemen hemen her yerde çiğ köfteci dükkanı görmek mümkün. Bunun en büyük nedeni %500’e varan kar marjı bırakmasıdır. Tabi durum böyle olunca, hem dükkan açmak isteyen hem de bayilik veren firma sayısı artmıştır. Öyle ki, sadece 5 BİN TL maliyetle bayilik veren firmalar reklam yapmaya başlamıştır. Bu sektörden kazanç elde etmek için, büyük firmaların bulunduğu lokasyonlardan uzak durmalı ya da rekabetten kaçmalısınız. Çiğ köfte bayiliği veren firmalar başlıklı makalemiz üzerinden firmaların listesine ulaşabilirsiniz.
38- Künefeci Açmak
Künefeci dükkanları da çiğ köfteciler gibi, bayilik usulü olarak iş yapmaktadırlar. Künefeci açmak için künefe yapmayı biliyor olmanız ya da tecrübeli olmanız gerekmez. Yeterli sermayeyi ayırdıktan sonra, kurumsal bir şirkete başvuru yapıp, anahtar teslim işletme kurmalarını sağlayabilirsiniz. Bu doğrultuda firma tarafından size, eğitimli personel temini sağlanır. Tabi bir çok şirket, yatırımcısının işin başında durması konusunda telkinlerde bulunur.
39- Su Arıtma İşi Yapmak
Kriz zamanı genellikle tasarruf ürünleri satan sektörler iş hacmini arttırmaya başlar. Su arıtma sistemleri ise, hem tüketici hem de girişimci için oldukça mantıklıdır. Su artıma cihazı alan müşteri için, damacana su almaya göre oldukça karlı görünür. Sizde su arıtma işi yapmak istiyorsanız, hazır kurulu sistemlerden satın alıp satışını gerçekleştirmeniz mümkün. Ya da bayilik alma yoluna giderek, gerekli eğitimleri firmalar aracılığı ile edinebilirsiniz.
40- Oto Ekspertiz Dükkanı Açmak
200 Bin TL ile 500 Bin TL arasın sermayesi olan ve otomotiv sektörüne ilgi duyan girişimciler için en iyi dükkan açma fikirleri arasında yer almaktadır. Başlangıç aşamasında yapılacak olan sermaye yatırımı sonrasında, ürün maliyetiniz oldukça düşük olacak. Sadece verdiğiniz hizmet ile günlük 4 Bin TL ile 10 Bin TL arasında ciro yapmanız mümkündür. Tabi bu aşamada hangi oto ekspertiz firması ile çalıştığınız oldukça önemli. Oto ekspertiz açmak başlıklı yazı üzerinden tüm detayları inceleyebilirsiniz.
41- Hediyelik Mağazası Açmak
Gıda sektörü gibi ölmeyecek sektörler arasında yer alır. Bunun en büyük nedeni, özel gün sayılarının fazla olması ve toplumumuzda hediye vermenin bir kültür olmasıdır. Zira hediyelik konusunda insanlar mahcup olmamak adına harcadıkları paranın hesabını yapmazlar. Tabi sizin bu konuda, milyoncu dükkanı değil de, tamamen özel günlere hitap eden bir dükkan gibi olmanız olmanız gerekir. Her özel güne hitaben, vitrin oluşturduğunuz taktirde, kısa zamanda iş yapmaya başlayabilirsiniz.
Okuyunuz: Hediyelik Mağazası Açmak
42- AVM’de Stand Açmak
AVM’de stand açmanın avantajlarından bahsetmeye gerek yok. Ancak ödenen kira rakamlarının yüksek olması, en büyük dezavantajlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle hangi ürünü sattığınız ve hangi AVM’de stand açtığınız çok önemli. Genellikle parfüm, cep aksesuar ve makyaj malzemeleri standı görmek mümkün. Bu tarz ürünler satan işletmeler ile rekabete girmektense, daha farklı ürünler bularak stand açabilirsiniz. AVM’de stand açmak başlıklı yazımızı okuyarak tüm detayları inceleyebilirsiniz.
43- Yufkacı Dükkanı Açmak
Yufkacı dükkanları taze ürünler sundukları için tüketiciler tarafından tercih edilir. Tabi asıl kazanç toptan olarak yufka üretilip, satılarak elde edilir. Bu sektöre giriş yapmanız için, gerekli bilgi ve tecrübeye sahip olmalısınız. Aksi taktirde, tecrübe sahibi olmadan dükkan açmak, daha yüksek sermaye harcamanıza ve maliyetinizin artmasına neden olacaktır. Tabi toptan yufka üretimi yapıp, büyük marketlere satmak gibi bir amacınız var ise, personel çalıştırarak, iş yapmanız mümkün. Yufkacı dükkanı açmak başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz.
44- Tatlıcı Dükkanı Açmak
Atıştırmalık kültürünün artması ile birlikte, kuruyemişçi dükkanları gibi, tatlı satan dükkanlarında iş yapma potansiyeli artmıştır. Tabi bu sektöre girenlerin iş yapabilmesi için, tazelik ve sunulan lezzet oldukça önemli. Tabi bir de bu işin ustalık kısmı var. Bunun için bayilik almak ya da tecrübeli bir usta ile çalışmayı tercih edebilirsiniz. Ancak en mantıklı seçenek bayilik almak olacaktır. Detaylar için tatlıcı dükkanı açmak başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.
45- Burger Salonu Açmak
Butik burger dükkanlarını her yerde görmek mümkün. Özellikle büyük markalar sektörü domine etmektedir. Tabi bu orta düzey bir burger salonunun iş yapmayacağı anlamına gelmez. Hamburger seviyorsanız ve arasına koyacağınız malzemeler ve eti ile en iyi lezzeti oluşturabileceğinize inanıyorsanız, bu sektör size göre olabilir. Tabi lezzeti tutturmak için biraz zaman harcamanız ve rakiplerinizi incelemeni gerekecektir.
Okuyunuz: Burger Salonu Açmak
46- İddaa Bayi Açmak
Online iddaa siteleri, fiili dükkanların işini düşürmüş olsa da, rağbet hala fazla diyebiliriz. Bayilere oynanan kupondan ortalama %4 oranında kar bırakan iddaa şirketi, girişimcilere bir çok fırsatı da beraberinde tanımaktadır. Milli piyango, sayısal ve şans topu gibi oyunları da işletmenizde bulundurup, ciro rakamlarını yükseltebilirsiniz. İddaa bayisi açmak başlıklı yazımızı okuyarak, ihtiyacınız olan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.
47- Nakliye Şirketi Kurmak
Google’da nakliye şirketi olarak arama yaptığınız zaman, karşınıza bir çok reklamın çıktığını göreceksiniz. Ya da bu durum farklı bir mecra için de geçerlidir. Nakliye şirketlerinin bu kadar reklam yapmasının nedeni, hem iş potansiyelinin yüksek olması hem de kar marjının tatmin edici olmasından kaynaklanır. Şehir için ya da şehir dışı nakliye işi yapmak için bir takım belgeleri almanız gerekecektir. Bu sektöre yatırım yaparak, kısa zamanda 2. aracınızı almanız ya da şirketleşmeniz mümkündür.
49- Hırdavatçı Açmak
Yeterli sermayeniz var ise, nalbur dükkanı açmak, en karlı iş yeri açma fikirleri arasında yer alır. Özellikle tadilat alanında satılan ürünler, nalbur dükkanlarının en çok kar getiren ürün gruplarıdır. Bu tarz ürünlerin kar marjı %30 ile %60 arasında değişiklik gösterir. Tabi bu tarz dükkanların tek kazançları sattıkları ürünler değildir. Aynı zamanda tadilat işleri için aracılık edip, %20’ye varan ek gelir elde eden bir nalbur ile karşılaşmanız mümkün. Nalbur dükkanı açmak ve sektör de yerinizi almak için, en az 100 Bin TL sermayeye ihtiyacınız var.
50- Büfe Açmak
Küçük ancak cadde üzerinden bir dükkanınız var ise, büfe açmak oldukça mantıklı seçeneklerden birisidir. Ya da belediyenin açmış olduğu büfe ihalelerine katılarak, bu sektörde yerinizi alabilirsiniz. Büfe tipi küçük dükkanlar genellikle acil ihtiyaç ürünleri satarak gelir elde eder. Gazete, dergi, su ve sigara gibi düşük karlı ürünler satılsa da, ciro rakamlarının yüksek olması, büfelerin aylık en az 10 Bin TL kar etmesini sağlar. Bu sektörde yerinizi almak için büfe açmak başlıklı yazımızı inceleyiniz.
51- Çay Ocağı Açmak
Düşük sermayeli dükkan açma fikirleri arasında yer almaktadır. Bir çok kişi sosyalleşmek amaçlı ya da zaman geçirmek için çay ocaklarını tercih etmektedir. Ortalama 30 Bin TL sermaye ile açılabilen çay ocaklarının, kar marjı ise %500’ün üzerindedir. Uygun maliyetlerle, ön kullanım alanı olan bir dükkan kiralayıp, gerekli malzemeleri alarak bu işe girişi yapabilirsiniz. Çay ocağı açmak başlıklı yazı üzerinden tüm detayları inceleyebilirsiniz.
52- Rent A Car Açmak
Araç kiralama sektöründe iş yapmak istiyorsanız, öncelikle çevreniz olması gerekiyor. Ardından güçlü bir sermaye. Bundan 10 yıl önce bu sektöre 2 tane araçla başlayabilir, filo oluşturabilecek güce sahip olabilirsiniz. Ancak şimdilerde, oto rent a car sektöründe güçlü oyuncular bulunmaktadır. Bu firmalarla rekabet etmek için hem fiyat hem de araç kalitesi bakımında avantajlı olmalısınız. Rent a car açmak başlıklı yazımızı inceleyiniz.
53- Mantıcı Açmak
Tek bir iş sektörü üzerine markalaşmak için mantık dükkanı açmak, yapılabilecek en kolay dükkan açma fikirleri arasında yer alır. Mantı için belirli bir lezzet yönergesi oluşturup, ev hanımlarına üretim yaptırarak, mantı dükkanı açabilirsiniz. Lezzet yönergesinden kasıt, mantının içinde bulunan kıymasından tutunda, hamurda kullanılacak tuzun oranına kadar siz belirlemelisiniz. Sonrasında ise, restoranda, mantıyı pişirmek ve özel sunum ile servis etmek yeterlidir. Mantıcı dükkanı açmak başlıklı yazıda dükkan açmak için gerekli tüm bilgileri edinebilirsiniz.
54- Sigorta Acentesi Açmak
Sigorta acentesi ya da sigortacılık şubesi açmak için SEGEM belgesine ihtiyacınız var. Bu belgeyi ya siz alabilir ya da belge sahibi birisi ile sigorta acentesi açmak için iş birliği yapabilirsiniz. Bir çok acente sahibi, teknik işlem personelini mesul müdür olarak gösterip bu sektöre giriş yapmıştır. Ortalama kar marjı %8 ile %20 arasında değişen sigortacılık sektöründe, verilen firma bonusları da yan gelirler arasında yer almaktadır. Sigorta acentesi açmak başlıklı yazı üzerinden ihtiyacınız olabilecek tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.
55- Çorbacı Dükkanı Açmak
En az 10 adet çorbanın yer aldığı bir dükkan açmanız, sizi bu alanda marka yapabilir. Çorba müdavimi olan kişiler içini bu tarz bir dükkan açmak, kısa zamanda sermayenizi amorti etmenizi sağlayacaktır. Yemekler ile aranız iyiyse ve kendinize bu konuda güveniyorsanız, sunum yapacağınız çorba listesini şimdiden çıkarmaya başlayın. Bu sektörün en avantajlı tarafı ise, maliyetlerin düşük, kar marjının yüksek olmasıdır. Çorbacı dükkanı açmak başlıklı makale üzerinden detayları inceleyebilirsiniz.
56- Antikacı Açmak
Dükkan açma fikirleri arasında en çok tecrübe gerektiren işler arasında yer alır. Antikacılık hobi olarak başlayan bir meslektir. Uzmanı olduğunuz bir alan olması gerekir. Bu mobilya, eski para ya da farklı bir alan da olabilir. Doğru koleksiyonlar edinip, doğru müşteri ile buluşturduğunuz zaman, tek bir satışınız, bir yıllık gelir elde etme fırsatı tanıyabilir. Antikacı açmak başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.
57- Epilasyon Merkezi Açmak
Epilasyon firmalarının personelleri ile mutlaka yolda ya da cadde üzerinden karşılaşmışsınızdır. Bu tarz firmalar tarafından agresif pazarlama hamlesi yapılır. Ayrıca fiyat konusunda oldukça esnektirler. Bunun en büyük nedeni kar marjının yüksek olması ve giderlerinin diğer sektörlere göre düşük olması. Evet, maliyet sadece personel ve işletme giderlerinden oluşmaktadır. Başlangıç esnasında satın alınan epilasyon cihazı, işletme demirbaşı olarak, size sürekli hizmet verme fırsatı sunar. Sizde bu sektörde yerinizi almak istiyorsanız, lazer epilasyon merkezi açmak başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.
58- Copy Center Açmak
Üniversitelerin önünde fotokopici dükkanlarında kuyruk olduğunu görebilirsiniz. Bu durum özellikle sınav dönemlerinde günün 12 saati aktif olarak yaşanmaktadır. Fotokopi dükkanları, oldukça uyguna hizmet verseler de, kar marjları çok yüksektir. Fotokopi cihazı hariç, kullandıkları mürekkep, tek maliyetleri sayılmaktadır. Bu tarz okul ya da öğrencilerin yaşadığı yerlere açacağınız, fotokopi dükkanı ile kısa zamanda yüksek gelir elde etme fırsatı yakalayabilirsiniz.
59- Midyeci Dükkanı Açmak
Midyeci Ahmet’i duymayan yoktur diye düşünüyorum. Özellikle TV reklamları ve sosyal medyada yer almasıyla, bir çok kişi midyecilik işiyle ilgilenmektedir. Evet, midye oldukça lezzetli. Tabi güvenilir bir yerde yemeniz şartıyla. İnsanlara güvenilir bir işletmede, hijyene dikkat ederek, midye ürünleri sunup, sizde bu alanda isim yapabilirsiniz. Aylık minimum 10 Bin TL üst kazandırabilecek bu işi, küçük bir dükkanda dahi yapmanız mümkün. Tüm detaylar için midyeci dükkanı açmak başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz.
60- Soğuk Hava Deposu Kurmak
Tarım ürünlerinin fiyatlarının yükselmesinin en büyük nedeni ülkece depolamada yetersiz olmamızdır. Bu nedenle KOSGEB tarafından soğuk hava deposu kurmak isteyenlere hibe verilmektedir. Bu sektöre giriş yapıp, hava deposu kiralayarak, düzenli gelir elde edebilirsiniz. Tabi bu işi yapabilmek için, meyve ve sebze haline yakın bir lokasyonda olmalısınız. Diğer türlü ulaşım maliyetlerinden dolayı tercih edilmeniz zor olacaktır. Detaylar için soğuk hava deposu kurmak başlıklı makaleyi okuyabilirsiniz.
61- Saatçi Dükkanı Açmak
Her ne kadar cep telefonları saatlerin yerini alsa da, saatler değerli bir aksesuar olarak yerini korumaktadır. Hatta bu değerli ürünlerin koleksiyonunu yapan kişilerle tanışmanızda mümkün. Saat vb. ürünlerin kar marjı ortalama %50 ile %200 arasında değişiklik göstermektedir. Bu oran size yüksek gelebilir, ancak günde 1-2 adet satış yapabilen dükkanlar için bu marj oldukça normal. Eğer sizin de saatlere karşı ilginiz varsa, saatçi dükkanı açmak size iyi kazançlar sağlayabilir.
62- Parfümcü Dükkanı Açmak
Parfüm dükkanları bir ara franchise olarak her noktaya açılmaya başlandı. 5 TL’ye parfüm, 10 TL’ye parfüm gibi. Ancak ayakta kalanlar kaliteli ürün satan dükkanlar oldu. Bu kadar çok parfümcü açılmasının ana nedeni ise, üretim maliyetinin çok düşük olmasıdır. Kokulara karşı ilginiz var ise, sizde parfümcü dükkanı açabilir ya da kurumsal bir firmadan bayilik alabilirsiniz. Uzun vadeli yatırım düşünüyorsanız, fason bir firma aracılığı ile kendi markanızı da üretebilirsiniz.
Okuyunuz: Parfüm Bayiliği Veren Firmalar
63- Kargo Bayiliği Almak
Özellikle pandemi döneminde kargoların ne kadar yoğun olduğuna şahit olmuşsunuzdur. Bunun en büyük nedeni talebin yüksek olması ve talebi karşılayacak personel sayısının yeterli olmamasıdır. Bir çok kargo firması, şubesini ilçe merkezlerine açmıştır. Ancak yoğun yerleşim lokasyonlarında, bu ihtiyacı karşılayacak kargo şubesi bulmak zor. Bu alandaki eksikliği gidermek için kargo bayiliği veren firmalar ile anlaşıp, belirlediğiniz noktada şube açabilirsiniz.
64- Dondurmacı Dükkanı Açmak
Yaz aylarının vazgeçilmez ürünlerinden birisidir. 6 aylığına açılan dondurma dükkanları, bu süreçte elde ettikleri kazanç ile, 1 yıllık gelir elde etmektedir. Tabi lezzetli dondurma ürünü sunan bir dükkan açmanız şartıyla. Dükkan açma fikirleri arasında en yüksek kar marjına sahip işlerden birisi olarak tanımlayabiliriz. Zira bu üründe % 100’den fazla kar payı sizi bekliyor. Dondurma yapmayı bilmiyor olmak sizi endişelendirmesin. Dondurma bayiliği veren firmalar ile iletişime geçip, bir an önce işletmenizi kurabilirsiniz.
65- Oto Yıkama Açmak
Ekonomi ne kadar kötü görünse de, oto yıkama dükkanlarının önündeki kuyruk azalmıyor diyebilirim. Ne zaman arabamı yıkatacak olsam, mutlaka bir kuyruk olduğunu görüyorum. Bunun en büyük nedeni, ruhsat almanın zor olması ve talebi karşılayacak kadar, oto yıkama merkezinin bulunmamasıdır. Bu ihtiyacı karşılamak için sizde bayilik alabilirsiniz. Ancak en mantıklı seçenek, sıfırdan oto yıkama açmak olacaktır.
Okuyunuz: Oto Yıkama Bayiliği Veren Firmalar
66- Damacana Su Dükkanı Açmak
Hane halkı su ihtiyacını karşılamak için, ya hazır damacana su alır ya da arıtıcı sistemler kullanır. Damacana su dükkanları ise, evlere servis yapması ve sürekli müşteri edinme fırsatı sunması ile, yüksek iş kapasitesine sahiptir. 1 damacana suyun fiyatının 12 TL olduğu düşünülürse, sürekli edinilecek olan müşteri kitlesi ile, günlük yüksek cirolar yapma imkanına sahip olursunuz. Tabi bu işi yapmak için damacana su bayiliği veren firmalar ile iletişime geçmelisiniz. Kalite, kar marjı ve hizmet bayilik seçiminde en önemli kriterleriniz olmalıdır.
67- Kozmetik Mağazası Açmak
Hem kadınların hem de erkeklerin, kozmetik ürün ihtiyacı büyük bir pazar oluşturmaktadır. Sadece kozmetik üzerine iş yapan Gratis, Watsons gibi markaların iş hacmini görmüşsünüzdür. Ancak bu büyük mağazalar genellikle AVM’de ya da ilçe merkezlerinde yer almaktadır. Sizle ise kendi işletmenizi ve markanızı oluşturup bu sektöre giriş yapabilirsiniz. Türkiye’de kozmetik alanında toptan ürün satan bir çok firma mevcut. Ayrıca İnstagram üzerinden de satış yaparak cirolarınızda büyük bir artış kaydedebilirsiniz.
Okuyunuz: Kozmetik Bayiliği Veren Firmalar
68- Bijuteri Dükkanı Açmak
Takı ve bijuteri ürünlerine olan ilgi hiç bir zaman bitmeyecek diyebiliriz. Her yıl büyük firmalar tarafından farklı tasarımlar ortaya sürülür. Hatta dizilerde bunlara yönelik reklam yapılır. Kar marjı %100’ün üzerinde olan bu sektörde pastadan payınızı almanız hiç zor değil. Özellikle hem dükkan hem de internetten satış yapan işletmeler, yüksek kazançlar elde etmektedir. Bu işe yatırım yapmak için, tedarikçilerle iletişime geçip, nasıl bir kombin oluşturacağınızı belirleyebilirsiniz. Detaylar için Bijuteri bayiliği veren firmalar başlıklı makaleyi inceleyebilirsiniz.
69- Gözlemeci Dükkanı Açmak
Gözleme özellikle kahvaltılarda ve yöresel yerlerde en çok tüketilen ürünler arasında yer alır. Ortalama 1 adet gözleme fiyatı 6 TL ile 12 TL arasında değişir. Gözlemenin içine koyacağınız malzeme fiyatı belirleyen önemli unsur. Dükkan açmak istiyorum diyen girişimciler için, bu lezzet rekabeti az olan bir dükkan açma fikri sunmaktadır. Nedeni ise sadece gözleme üzerine açılmış olan dükkan sayısının yok denecek kadar az olmasından kaynaklanır. Detayları için gözlemeci açmak başlıklı yazıyı inceleyiniz.
70- Kahvaltı Salonu Açmak
Kahvaltı insanların en değer verdiği öğündür. Uzun bir açlık süreci sonrasında, bu süreç ödüllendirilmek istenir. İşletmeler genellikle öğle yemeği üzerine kurulmuştur. Kahvaltı üzerine kurulan işletmeler ise, sadece börekçiler, tostçular ve sandviç satan dükkanlar gibi görünür. Ancak Van kahvaltı evi ya da Beşiktaş kahvaltıcılar sokağında olduğu gibi dükkan açanlar, sektörün sağladığı gelir avantajından faydalanmaktadır. Günlük minimum 1000 TL ciro yapan bir kahvaltı salonun aylık geliri en az 15 Bin TL olmaktadır. Yüksek gelir elde etme fırsatı sunan bu sektörde yerinizi almak için, kahvaltı salonu açmak verebileceğiniz en mantıklı kararlardan birisi olacaktır.
71- Kuyumcu Dükkanı Açmak
Kuyum ürünleri Türk halkı tarafından en güvenilir yatırım ürünleri arasında yer alır. Tabi sadece yatırım aracı değil, aynı zamanda düğünlerde hediye edilen takı aracı olarak da kullanılır. Bu sektördeki ana kazanç, hem sürümden elde edilen gelir, hem de işçiliği olan bilezik, küpe ve kolye gibi ürünlerden elde edilen gelirden oluşur. Bir çok kuyumcu dükkanı vitrine imitasyon takı koyup, minimum maliyet ile bu sektöre giriş yapmaktadır. İşyeri açma fikirleri arasında en karizmatik işler arasında yerini almaktadır. Detaylar için kuyumcu dükkanı açmak başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.
72- Tesettür Giyim Mağazası Açmak
Birden çok ürün çeşidi bulundurmaktansa, kitleye özel ürünler satmak, isim yapmanızı kolaylaştıracaktır. Tesettür giyim alışverişi yapan kitleye özel ürünler bulunan bir dükkan açmak, yüksek kazanç fırsatı sunabilir. Tabi bir markanın bayiliğini almaktan ziyade, kendi ürün grubunuzu oluşturmanız gerekiyor. Bunun için tekstil merkezlerine gidip, ürünü seçimi yaparak, dükkan açmanın ilk adımına başlayabilirsiniz. Detaylar için tesettür giyim mağazası açmak başlıklı yazıyı inceleyiniz.
73- Turizm Acentesi Açmak
Turizm Türkiye ekonomisinin büyük bir gelir kaynağı. Özellikle güneyde yer alan illerimiz, dünyanın dört bir yanında turistler akın etmektedir. Tabi turizm acenteleri sadece yabancı turistleri değil, aynı zamanda yerli turistleri de hedeflemektedir. Yapılan işler arasında, Turizm organizasyonu düzenlemek, tur satmak, etkinlik düzenleme ve satışlara aracılık etme faaliyetleri yer alır.
74- Playstation Cafe Açmak
Zaman geçirilebilecek, uygun maliyetli kısıtlı alanlar arasında yer alır. Playstation salonları, başlangıç aşamasında harcanan demirbaş maliyetleri dışında, sadece elektrik ve personel maliyeti ile iş yaparlar. Bu da günlük cironun büyük bir bölümünün kar olduğu anlamına gelir. Başlangıç aşamasında alınabilecek 10 adet ekran ve Playstation cihazı ile bir playstation salonu açmak mümkün.. Cihazlarınız yeni olduğu için, müşteri kitlesinin oturtmanız oldukça hızlı olacaktır.
75- Spor Salonu Açmak
Obezitenin artması ve aynı zamanda sosyalleşme alanı olarak anılması nedeniyle spor salonlarına olan ilgi artmış durumda. Özellikle Macfit gibi büyük markalar tarafından, piyasa kontrol edilmektedir diyebiliriz. Peki siz nasıl büyük markalarlar rekabet edebilirsiniz? Kişiye özel spor salonları bu alandaki en büyük çözüm. Sadece bayanlara ya da erkeklere özel spor salonları açarak, kendinizi farklı bir kategoriye koyabilir ve kendi kitlenizi oluşturabilirsiniz. Tabi bir spor salonu açmak için minimum ihtiyacınız olan sermaye en az 150 Bin TL diyebiliriz.
76- Fatura Ödeme Merkezi Açmak
Dükkan açmak isteyen kişiler tarafından uzun yıllardır araştırılan bir işyeri açma fikridir. Evet, her ne kadar internette fatura ödenebiliyor olsa da, bu tarz yerler hala iş yapmaya devam ediyor. Nedeni ise, sadece fatura ödeme değil, aboneli, başvuru işlemler vb. gibi bir çok işlemin yapılabiliyor olması. Bir fatura ödeme merkezi açmak için, bayilik almanız gerekmektedir. Bireysel olarak bu işe girmeniz, yazılım ihtiyacı ve anlaşma gerekliliği nedeniyle oldukça zor olabilmekte.
77- Kitapçı Mağazası Açmak
Kitap alışverişleri genellikle online ya da büyük mağazalar aracılığıyla yapılmaktadır. Bu durumun en büyük nedeni yerel mağazaların sayısının azalmasından kaynaklanır. Tabi bunun yanında rekabet durumu da var. Ancak özellikle, test kitabı, eğitici kitaplar ve kırtasiye malzemeleri satan yerel dükkanlar, aktif olarak iş yapmaya devam etmektedir. Sektörde %30’un üzerinde kar marjı bulunması ve minimum fiyatlı ürünün 20 TL’den başlaması, yüksek kazanç fırsatı sunmaktadır. Kitap mağazası açmak başlıklı yazı üzerinden bilgi edinebilirsiniz.
78- Oyuncakçı Açmak
Oyuncak sektörü çocuklara hitap ettiğinden, krizden en son etkilenen sektörler arasında yerini alır. Aileler ya da bir çocuğa hediye alacak ebeveyn, bu konuda genellikle en iyisi olsun ister. Girişimci için ise, oyuncak alanında dükkan açmak, en karlı dükkan açma fikirleri arasında yer alır. Ortalama %40 ve üstü kar payı bırakan bu sektör, aynı zamanda online olarak satış yapmak için oldukça ideal. Zira internette rekabetin en az olduğu sektörler arasında yer almaktadır.
Not: İşyeri açmak yerine evde oturduğunuz yerden para kazanmak istiyorsanız, Evde yapılabilecek işler başlıklı makale üzerindeki fikirleri inceleyebilirsiniz.
79- Organik Ürünler Mağazası
Fabrika yapımı ürünlerin artması ve bu ürünlerde genellikle yapay yollarla üretilen kimyevi maddelerin kullanılması, organik ürünlere olan ilgiliyi arttırmış durumda. Sağlıklı yaşamak ve beden sağlığımıza dikkat etmek için bu tarz ürünler olumlu bir katkı sağlamaktadır. Sizde organik ürünler alanında tedarik ağı kurabilirseniz, bu alanda dükkan açabilir ya da toptancılık yapabilirsiniz. İş yeri açma fikirleri arasında, tedarik kısmı zor ancak gelir açısından oldukça avantajlı bir iş olarak yerini alır.
Okuyunuz: Organik Ürünler Dükkanı Açmak
80- Vodafone Bayi Açmak
Cep telefonu bayileri arasında en çok Vodafone tabelaları ile karşılaşmanız mümkün. Bunun nedeni Vodafone firmasının sağladığı avantajlar ya da bayilere vermiş olduğu prim oranları olabilir. Ancak asıl bilmeni gereken konu ise cep telefonu sektörünün yüksek kazanç sağlaması. Özellikle operatör geçişler, yeni hat alımı, cihaz satışı en çok kar bırakan iş kolları arasındadır. Sizde ne dükkanı açabilirim diyorsanız, Vodafone bayi açmak sizin için iyi bir fikir olabilir.
81- Hostel Açmak
Hostel kültürü henüz ülkemizde yayılmış sayılmaz. Ancak Avrupa ve dünyanın diğer ülkelerinden Hostellere olan talep oldukça yüksektir. Bir odaya 8 adet ranza koyularak, insanların bir arada kalması sağlanır. Ortalama kişi başı 10 Euro’ya hizmet verilir. Bu işin en güzel tarafı ise tatilcilere ve işletme sahiplerine sosyalleşme fırsatı sunmasıdır. Bu alanda faaliyet göstermeniz için, ruhsat almanız şart. Bu da sizi biraz uğraştıracaktır. Detaylar için Hostel açmak başlıklı yazıyı okuyunuz.
82- Self Servis Oto Yıkama
Self servis oto yıkamalar minimum personel maliyeti ile maksimum gelir elde etme fırsatı sunmaktadır. Dükkan açmak isteyenler başlangıç aşamasında, personel maliyetlerinden dolayı çekincelidir. Self servis cihazlar ise, sisteme atılacak bozuk para ile çalışma prensibine sahiptirler. Özellikle benzin istasyonlarında görebileceğiniz bu sistemlerin, ayrı bir alana kurulması ile, yüksek gelir elde etme fırsatı doğacaktır. Detaylar için self servis oto yıkama açmak başlıklı makalemizi okuyunuz.
83- Böcek İlaçlama Merkezi Açmak
Yaz aylarında en çok iş yapan firmalar arasında yer alır. Haşereler ile mücadele etmek için mutlaka profesyonel bir firma ile anlaşma yapılması gerekir. Böcek ilaçlama şirketleri verdikleri hizmet için minimum 250 TL ücret alırlar. Tabi bu alınan ücret metrekare artması ve çalışma saati esas alınarak, daha da artabilir. Personel ve ilaç maliyeti dışında herhangi bir gideri olmayan bu şirketler yüksek kar marjı sunmaktadır. Sektöre giriş yapmak için il sağlık müdürlüğünün belirlemiş olduğu şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Detaylı bilgi için böcek ilaçlama şirketi kurmak başlıklı yazımızı okuyunuz.
84- Hacamat Merkezi Açmak
Alternatif tıp tedavileri Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenmektedir. Ancak bu tedavilerin yapıldığı merkezlerin açılabilmesi için belirli kriterlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Örneğin; mesul müdür olarak doktor bulunması ve sağlık bölümü mezunu hacamat uzmanı tarafından bu işlemlerin yapılması gerektiği gibi. Sizde bu alanda faaliyet göstermek ve hacamat işi yapmak istiyorsanız, yapacağınız yatırım tutarını kısa zamanda amorti edebilirsiniz. Zira toplumumuzda modern tıptan ziyade, alternatif tıp ürünleri daha çok tercih edilmektedir.
85- Güzellik Salonu Açmak
Güzellik salonu açmak kar marjı en çok olan işyeri açma fikirleri arasında yer alır. Güzellik salonunda yapılan bütün işlemler için, kar marjının yüksekliği mevcuttur. Bu durumunu en büyük nedeni talebin yüksek, ancak bu alanda hizmet veren kaliteli işletmelerin sayısının az olmasıdır. Yapacağınız yüksek yatırım tutarı ile kaliteli hizmet sunmanız mümkün. Tabi sermaye tutarının büyük bir bölümünü, alanında uzman personellere ayırmanız, başarılı olmanızdaki en büyük faktör olacaktır.
86- Ayakkabı Mağazası Açmak
Zorunlu en temel ihtiyaçlar arasında yer alır. Ayakkabı dükkanı açmak için sektörde tecrübeli olmanız ya da daha önce bu işi yapmış olmanız gerekmiyor. Önemli olan kısım tedarikçi ağınınız geniş olması. Üretici sayısının çok olması size geniş bir seçenek sunuyor. Bu alanda sizin karar vermeniz gereken, hangi kitleye hitap edeceğinizdir. Eğer bayanlara özel bir dükkan açmak istiyorsanız, bu sizin için en iyi seçenek olabilir. Zira bayanlar ayakkabı ya da terlik tarzı ürünleri online siteler üzerinden satın almayı tercih ediyor. Sizde hem dükkan üzerinden hem de instagram üzerinden ürün satarak yüksek ciro rakamlarına ulaşabilirsiniz.
87- Cep Aksesuar Dükkanı Açmak
Cep telefonu dükkanı açmak için, teknik servis ya da bu işin işleyişinden anlamınız gerekli. Ancak cep telefonu aksesuarı dükkanı açmak için bu durum geçerli değil. Cep telefonu kılıfı, tutkaç, kırılmaz cam, ses bombası gibi aksesuar ürünlerini satarak aylık en az 10 Bin TL gelir elde edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken A’dan Z’ye tüm ürünleri ait aksesuar grubunu bulundurmak. Ayrıca pazaryerlerinde de hesap açıp baskılı ürün satarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.
88- Türk Telekom Bayisi Açmak
Türk Telekom bayileri kullanıcılara en uygun hizmeti sunan operatörler arasında yerini alır. Sürekli yapılan kampanyalar ile müşteri kitlesi her yıl artmaktadır. Tabi bu durum bayiler içinde büyük bir avantaj. Türk Telekom dağıtım merkezi ile iletişime geçip, bayilik başvurusu yaparak bu sektörde yerinizi alabilirsiniz. Ortalama dükkan açma maliyeti, 50 Bin TL ile 1 Milyon TL arasında değişecektir. Tabi bu değişkenlik yapacağınız işin boyutuna ve lokasyona bağlıdır. Türk Telekom Bayilik almak başlıklı yazı üzerinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.
89- Turkcell Bayi Açmak
Turkcell en çok aboneye sahip operatördür. Haliyle hitap ettiği kitle sayısının fazla olmasıyla, iletişim merkezlerinde kuyruk yaşanmaktadır. Bu durum Turkcell alt bayilerine yaramaktadır. Tabi bayilik almak göründüğü gibi kolay değil. Dükkan açmak için gerekli belgeler ve başvuru şartları biraz kapsamlı. Zira Turkcell’in ana hedefi bir çok işlemi online kanallar üzerinden yürütmek. Sizde Turkcell bayisi olmak ve bilgi almak için Turkcell Dağıtım Merkezleri ile iletişime geçebilirsiniz. Detaylar için Turkcell Bayilik Almak başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz.
90- Yazılım Şirketi Kurmak
Bu alanda bilginiz yok ise yapamayacağınız bir iş koludur. Ancak sektöre hakim olup, personel çalıştırabilirim diyorsanız, yüksek iş potansiyeli sizi bekliyor. Özellikle son yıllarda artan dijitalleşme, yazılım şirketlerine olan ihtiyacı arttırmıştır. Bir çok yazılımcının yurt dışına göç etmesiyle birlikte, artan ihtiyacı maalesef karşılamakta zorlanıyoruz diyebiliriz. Bu durumu avantaja çevirip, yazılım şirketi kurarak, saatlik 100 dolardan hizmet verme fırsatı elde edebilirsiniz.
Okuyunuz: En Karlı Tarım Ürünleri
91- Kumpirci Açmak
Kumpir patatesin için farklı garnitürlerin konulması ile sunulan bir yiyecek çeşidi. Atıştırmalık da diyebiliriz. Küçük dükkan açmak istiyorum diyenler için ise, ideal bir iş fikridir. Özellikle Ortaköy’deki ya da AVM’deki kumpir dükkanlarını inceleyerek nasıl iş yaptığına şahit olabilirsiniz. Tabi sunmuş olduğunuz lezzet oldukça önemli. Bu tarz işlerde bir kere gelen müşterinin 2. defa sizi ziyaret etmesi büyük bir kazançtır. Bunu sağlamak için en iyi kumpir lezzetini oluşturmalısınız.
92- Waffle Dükkanı Açmak
Waffle ile kumpir sektörü hemen hemen aynı diyebiliriz. Tek farkı waffle tarzı ürünleri her semtte satmanız mümkün değil. Hem kültürümüze yabancı olması hem de waffle harici alternatiflerin çok olması, iş yapmayı zorlaştırmaktadır. Wafle dükkanı açarak para kazanmak istiyorsanız, yaya sirkülasyonunun yoğun olduğu bölgelerde dükkan açmalısınız. Zira insan kalabalığının az olduğu yerde, müşteri sayısı da kısıtlı olacaktır.
93- Turistik Eşya Mağazası Açmak
Gezilen turistik yerlerden eşya almak, turistlerin bölge halkına en büyük katkısıdır. Yerli halkın alım gücü düştüğü için, turistlere hitap eden bir iş yapmak ise, en iyi iş fikirleri arasında yerini alır. Tabi bunun için turistlerin yoğun olarak uğradığı lokasyonlarda bir dükkan kiralamalısınız. Tabi işiniz sadece dükkan kiralamak ile bitmiyor. Aynı tarz hediyelik ürünleri satmaktan ziyade, farklı tarzda ürünleri işletmenizde bulundurmalısınız. Sonuçta tek turistik eşya satan işletme siz olmayacaksınız.
94- Kokoreççi Açmak
Bayilik usulü büyüme kaydeden kokoreç firmalarının nasıl iş yaptığına şahit olmuşsunuzdur. Özellikle Gala kokoreç bu alanda en büyük markalardan birisidir. Kokoreçten anlamıyor olsanız bile, bayilik alıp, firma tarafından sizin için temin edilen elemanlar ile işinizi yürütebilirsiniz. Ürün fiyatının yüksek olması ise, günlük cironuzun yüksek olmasını sağlayacaktır. Detaylar için kokoreççi açmak başlıklı makaleyi inceleyebilirsiniz.
95- Model Ajansı Açmak
Fuar, etkinlik, açılış ya da farklı organizasyonlarda yer alan host ve hostesler ajanslar aracılığı ile çalıştırılır. Bu tarz iş yapan ajanslar ise, belirli bir ücret karşılığı model temini sağlar. Bu işe girmek için hem müşteri hem de model açısından bir portföy oluşturmalısınız. Bunu Google üzerinden bir web sitesi açarak ya da şirketler ile anlaşmaya yaparak gerçekleştirebilirsiniz.
96- Pazarda Tezgah Kiralamak
Düşük sermaye ile dükkan açmak isteyenler için yapılabilecek en iyi iş fikirleri arasında yer alır. Pazarda sadece alış veriş yapmak için gelen kitle ile karşılaşırsınız. Size bu kitleyi ikna edip, satış yapma fırsatı sunulur. Burada hangi ürünü satacağınız çok önemli. Genellikle gıda ürünleri ağırlıklı gitse de, gıda dışı ürün satarak gelir elde etmek çok önemli. Bunun en büyük nedeni gıda ile rekabete girmenizdir. Sıra dışı ürünler satarak bu konuda çözüm sağlayabilirsiniz.
97- Hazır Gıda Dükkanı
Geleceği görmek ve yeni iş fikirleri trendini takip etmek isteyenler için güzel bir iş fikri. A101 ve BİM gibi marketlerde hazır döner, hamburger, dondurulmuş patates vb. ürünlerin ne kadar çok satıldığını takip edebilirsiniz. Evet, artık yemek kültürümüz hazır donmuş ürünler satın almaya doğru gidiyor. Tabi bunda ülkemizde yaşayan yabancıların etkisi de büyük. Sadece donmuş ürünler satılan bir dükkan açarak, bu alanda ilk olmaya başarabilirsiniz.
98- Restoran Açmak
Gıda sektöründe tüm maddelerde tek bir iş üzerine hizmet vermenin avantajlarından bahsettim. Restoran sektörü ise, kendisine özel menüsü bulunan ve genellikle öğlen ve akşam yemeği sunumu ile ana gelirini elde eden işletmelerdir. Bir restoran açmak istiyorsanız, menüde sunmuş olduğunuz lezzetler çeşitli olmalı. Bu alanda marka olmuş işletmeleri inceleyerek, sunabileceğiniz ürün çeşitliliğini araştırabilirsiniz.
99- Nargile Kafe Açmak
Nargile kafeler eskiden beri ülkemizde popüler olarak işletilmektedir. Ancak Suriyelilerin ülkemize gelmesiyle, bu tarz ürünlere olan ilgili daha da artmıştır. Özellikle yabancılar nargile kafelerde yoğunlukta bulunmaktadır. Bu alandaki fırsatı değerlendirip, nargile cafe açmak istiyorsanız, öncelikle ruhsat alabileceğiniz açık alanı bulunan bir dükkan bulmalısınız. Tabi müşteri potansiyeli yoğun olan bölgeleri seçmeniz en büyük avantajınız olacaktır.
100- Vitamin Bar Açmak
Vitamin bar işletmeleri eski popülerliği sahip olmasa da, insan sirkülasyonunun yoğun olduğu yerlerde hala talep görmektedir. Özellikle turistik bölgelerde talep daha yüksek diyebiliriz. Vitamin bar açmak için, demirbaş gerekliliğiniz oldukça az. Sadece take a way tarzı bir işletmeyle dahi, bu işe giriş yapabilirsiniz. Kar marjı %100’ün üzerinde olması cironun yarısın net kar olmasını sağlanmaktadır.
101- Çocuk Oyun Merkezi Kurmak
Artık çocukları eğlendirmek için ya parka ya da AVM’lerde yer alan çocuk oyun merkezlerine götürmeniz gerekiyor. Zira eskisi gibi dışarıda oyun oynayan çocukları görmek, pek mümkün değil. Buna istinaden, çocuk oyun merkezleri AVM dışına çıkmış durumda. 200 m²’lik dükkanlarda yer alan oyuncaklarla, yarım saatlik, 1 saatlik gibi seçenekler ile hizmet verilmektedir. Bu alanda hizmet vermeye başlamış ve kısa zamanda işlerini büyütmüş olan bir çok girişimci mevcut.
102- Pizzacı Dükkanı Açmak
Pizza her ne kadar kendi yemek kültürümüzde yer alan bir gıda olmasa da, ülkemizde Dominos ve Little Cesar sayesinde sevilen bir lezzet olmuştur. Bu durum yerel pizza dükkanlarının da doğmasını sağlamıştır. Bu alanda hizmet verip, başarılı olan butik pizzacılar, kısa zamanda 2. ve 3. dükkanlarını açmayı başarmıştır. Sizde pizzaya karşı ilgiliyseniz, bu sektörde Pizzacı açmak, verebileceğiniz en mantıklı kararlar arasında yer alabilir.
103- Diyet Mutfağı Kurmak
Özel bir kitleye hizmet etmek, sizi rekabetten koruyacaktır. Dükkan açmak isteyenlerin sayısının bu kadar çok olması, rekabet konusunda dikkat etmenizi gerektirir. Diyet mutfak ise, sadece zayıflamak ya da formunu korumak isteyen kişilere ürünler sunar. Bu ürünler kalorisi düşük gıdalardan oluşur. Bu bakış açısı ile hareket eden bir çok işletme, piyasada başarılı bir şekilde büyümeyi başarmıştır. İşyeri açma fikirleri arasında yer alan en orijinal fikirdir.
104- Esnaf Lokantası Açmak
Balkan lokantası tarzında daha yerel işletmeler popüler olmaya başladı. Evet, Balkan lokantası gibi A’dan Z’ye ürün çeşitliliği yapmanız zor olabilir. Ancak günlük 15 çeşit yemek ile, self servis hizmet veren bir lokanta açmanız emin olun zor olmayacaktır. İşyerlerinin yoğun olduğu bölgeleri seçmek, başarılı olma şansınızı arttırır. Detaylar için lokanta açmak başlıklı makaleyi inceleyebilirsiniz.
105- Milyoncu Dükkanı Açmak
Japon pazarı ya da milyoncu diye anılan 1001 çeşit ürünlerin satıldığı dükkanlardır. Günümüzde marketlerden sonra en çok iş yapan dükkanlar olarak anılır. Nedeni ise, aradığınız her türlü eşya ve gereçleri bulmanızın mümkün olmasıdır. Tabi bu tarz bir dükkan açmanın maliyeti minimum 300 Bin TL’den başlamaktadır.
106- Kasap Dükkanı Açmak
Kasap açmak için bu mesleğin içinden gelmiş olmanız ya da yüksek yatırım yaparak, ustalar ile çalışmanız gerekir. Ancak her zaman bildiğiniz işi yapmanız daha mantıklıdır. Bu sektörde dükkan açmak isteyenleri yoğun müşteri sirkülasyonunun beklediği bir gerçek. Zira bir çok müşteri marketlerde yer alan ürünlere, kasaplarda olduğu kadar güvenmemektedir. Kasap dükkanlarının iş yapma potansiyelinin yüksek olmasının en büyük nedeni de budur. Kasap dükkanı açmak yazımız üzerinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.
107- Mobilya Mağazası Açmak
İster spot mobilya ürünü satın, ya da isterseniz marka ürünlerin satıldığı bir mobilya mağazası açın. Nüfusun yoğun bir şekilde artması ile birlikte, bu tarz dayanaklı tüketim malzemelerine olan talepte yükselmektedir. Ne tarz ürünler satacağınızı ortaya koyacağınız sermaye miktarı ve çevrenizdeki rekabet durumu belirleyecektir. Ancak bütçe dostu ürünlerin daha revaçta olduğunu bilmenizde gerekmektedir.
108- Günlük Ev Kiralama Hizmeti
Günlük ev kiralama talebi her daim artmaktadır. Ancak bu alanda gerekli yasal izinlere sahip işletme sayısı oldukça az. Günlük ev kiralama hizmeti vermek için bu alanda Kurumlar vergisi mükellefi olmanız gerekiyor. Bir muhasebeci ile anlaşarak, vergi mükellefi olup, günlük ev kiralama işini başlayabilirsiniz. Tabi belediye ruhsatı vb. gerekli evraklar olmazsa olmazlardan.
109- Kantin İşletmeciliği Yapın
Okulların ya da dershanelerin kantinleri her zaman yüksek gelir elde etme potansiyeline sahiptir. Bu tarz yerler ihale usulü ya da devren satışa çıkartılır. Sizde bu alanda hizmet verebileceğinize inanıyorsanız, okulların ya da farklı kurumların ihalelerini takip edebilirsiniz. Bu tarz işletmelerin çalışma saatlerin genellikle kurumların saatleriyle aynıdır. Bu da size, çalışma saati bakımından avantaj sağlayabilir.
110- Danışmanlık Firması Kurun
Bilgi sahibi olduğunuz bir konu ile ilgili danışmanlık firması kurabilirsiniz. Örneğin; vize alma, vatandaşlık, dernek kurma vb. gibi konularda bu hizmeti verebilir ve danışmanlık şirketi kurabilirsiniz. Danışmanlık şirketlerinin geliri ise yaptıkları işin boyutuna göre değişiklik göstermektedir. Detaylar için danışmanlık firması kurmak başlıklı yazımızı inceleyiniz.
111- Lahmacun Salonu Açın
Lahmacun kültürümüzün vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Öyle ki, yemeksepeti.com sitesinde en çok sipariş verilen yemekler arasında ilk 5’tedir. Lahmacun salonu açmak için ya bu işi bileceksiniz, yada bilen bir usta ile çalışmalısınız. Tabi tek önemli kısım bu değil. Lokasyon seçimi de ürün satışını etkileyen en önemli etkenlerden birisi. Rekabetin yoğun olmadığı bölgeler sizin için büyük bir avantaj olacaktır.
112- Diyet Market Açmak
Dükkan açmak isteyenler için diyet market açma fikrini son sırada sizlerle paylaştık. Sadece diyet ürünlerinin satıldığı bir market yok denecek kadar az. Hatta bu alanda kurumsal bir marka yok diyebiliriz. Tüm diyet ürünlerinin bir arada satıldığı bir market açarak, kısa zamanda bayilik verme fırsatı yakalayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için market açmak başlıklı makale sizin için iyi bir rehber olacaktır.
” Dükkan açmak istiyorum diyenlere 112+ Adet İşyeri açma fikri ” başlıklı yazımızın sonuna geldik. Beğendiğiniz ya da olumsu bulduğunuz fikirler ile ilgili yorum yapmanız bizleri mutlu edecektir.
Cok faydali bir site Tesekkürler iyi hazirlanmis
Biz teşekkür ederiz Güzel yorumlarınız için. Umarız dükkan açmak için kendinize faydalı bir fikir bulmuşsunuzdur.
ellerinize sağlık
Çok faydalı teşekkürler
Güzel yorumunuz için teşekkürler.
Güzel fikirler sunan bir yazı olmuş ellerinize sağlık.
Teşekkürler güzel yorumlarınız için.
Emeğinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş.
Teşekkürler güzel yorumlarınız için.
Yazı çok faydalıydı evet ama kararsızım . Güzel ve faydalı yazınız için teşekkürler.
Merhabalar, dükkan açmak istiyorsanız tüm hesapları iyi yapmanızı önermekteyim. Zira personel maliyeti ve enerji maliyetleri başarısız olmanıza neden olabilir. Bu nedenle düşük gider kalemleri olan iş modellerine yönelmelisiniz.
Organizasyon işine girmek doğru bir yatırım olabilir mi tüm iş fikirlerinizi inceledim belki karşıma çıkar fikir olur diye ama Organizasyon la ilgili yazı yoktu maalesef
Merhabalar, organizasyon işi mantıklı olabilir, ancak belirli bir alt yapınızın olması gerekir. Zira direk bu işe girerseniz, başlangıç aşamasında iş yapmanız zor olacaktır.
İş fikirleri üzerine bu kadar bilgiyi bir arada bulmak beni sevindirdi, gerçekten çok faydalı bilgiler. Emeğinize ve yüreğinize sağlık teşekkür ederim.
Teşekkürler güzel yorumlarınız için, umarım sizler için faydalı olur.
Emeğiniz için çok teşekkürler
Teşekkürler Şeyma Hanım güzel yorumunuz için.
Çok başarılı bir yazı olmuş emeğine sağlık. Benim de ilkokulunun tam karşısında köşe başı bir arazim var ne tarz bi dükkan açabilirim kararsız kaldım açıkçası
Teşekkürler tobacco açmaya katar verdim yanlız 200 binlira lazım onuda ayarlarsan sevinirim 🤣🤣
Ben danışmanlık ofisi kurmak istiyorum ama bjnun için ne belgeleri gerekli
Yazı için çok teşekkür ederiz🥰
Emeğine sağlık harika bir çalışma olmuş
Teşekkür ederiz.
Çok faydalı bir bilgi olmuş . Bende tatlı ve kahve dükkanı açmak istiyorum ama risk almak biraz tedirgin ediyor bu zamanda
Teşekkür ederiz. Dükkan açmadan önce riskleri iyi analiz edip doğru zamanda girmek gerekir. Yakın zamanda iş kurma ile ilgili bilgilendirici videolar ve yazılar gelecek.
Hocam elinize sağlık size bir sorum var peki yumurta dükkanı açsak para kazanabilirmiyiz benim şimdi yaklaşık 3 bin adet tavuğum var kendi tavuklarimin yumurtasını bir dükkanda hem prakende hemde toptan satmayı düşünüyorum sizce nasıl olur yada şarkuterimi açayım
Çok ama çok beğendim emeğinize sağlık 👍👍👍
Güzel yorumunuz için teşekkür ederiz